Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Προσωπικός βοηθός που διαμέλισε το αφεντικό του αντιμετωπίζει 40 χρόνια έως ισόβια

ΗΠΑ: Προσωπικός βοηθός που διαμέλισε το αφεντικό του αντιμετωπίζει 40 χρόνια έως ισόβια

Του έκλεψε περίπου 400.000 δολάρια, του έδωσε προθεσμία να επιστρέψει τα χρήματα και φοβούμενος πως θα τον καταγγείλει, τον σκότωσε.

Ένας προσωπικός βοηθός που καταδικάστηκε για τη δολοφονία και τον διαμελισμό του πρώην αφεντικού του, επιχειρηματία τεχνολογίας, αφού του έκλεψε περίπου 400.000 δολάρια, καταδικάστηκε σε 40 χρόνια έως ισόβια κάθειρξη, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Μανχάταν. Ο Ταϊρίς Χασπίλ, 25 ετών, κρίθηκε ένοχος τον Ιούνιο για φόνο, διακεκριμένη κλοπή και άλλες κατηγορίες για τον θάνατο του πρώην αφεντικού του, Φαχίμ Σαλέχ, το 2020.

Όπου σε καμία περίπτωση ο Σαλέχ δεν ήταν σαν αυτόν τον εργοδότη.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο Χασπίλ είχε προσληφθεί ως βοηθός του Σαλέχ, στις επιχειρήσεις του οποίου περιλαμβανόταν μια νεοσύστατη εταιρεία μεταφοράς μοτοσικλετών στη Νιγηρία, αλλά γρήγορα άρχισε να κλέβει χρήματα από τις επιχειρήσεις του Σαλέχ. Ο Χασπίλ παραιτήθηκε ένα χρόνο αργότερα, αλλά συνέχισε να κλέβει χρήματα, ακόμη και όταν ο Σαλέχ ανακάλυψε την κλοπή και άφησε τον Χασπίλ να τον ξεπληρώσει σε διάστημα δύο ετών για να αποφύγει την ποινική δίωξη.

Ο Χασπίλ αποφάσισε να σκοτώσει τον Σαλέχ λόγω ανησυχιών ότι το πρώην αφεντικό του θα ανακάλυπτε ότι συνέχιζε να κλέβει από τις επιχειρήσεις του, δήλωσαν οι εισαγγελείς. Κάτι που δεν συνέβη σε χώρα εξαήμερης εργασίας, αλλά στην χώρο εργασίας όπου ο εργοδότης συγχώρεσε τον εργαζόμενο.

Στις 13 Ιουλίου του 2020, ο Χασπίλ , φορώντας μαύρο κοστούμι και μάσκα, ακολούθησε τον Σαλέχ στο ασανσέρ του πολυτελούς κτιρίου διαμερισμάτων του στο Μανχάταν και τον χτύπησε στην πλάτη με τέιζερ όταν οι πόρτες του ασανσέρ άνοιξαν στο διαμέρισμα του Σαλέχ. Ο Σαλέχ έπεσε στο πάτωμα και ο Χασπίλ τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου, δήλωσαν οι αρχές.

Καθώς τον διαμέλιζε, έφυγε να αγοράσει φορτιστή γιατί έμεινε από μπαταρία!

Ο Χασπίλ επέστρεψε στο διαμέρισμα την επόμενη μέρα για να διαμελίσει το πτώμα με ένα ηλεκτρικό πριόνι, αλλά τελικά έφυγε για να αγοράσει έναν φορτιστή αφού η μπαταρία του πριονιού τελείωσε. Ενώ ο Χασπίλ έλειπε, ο ξάδελφος του Σαλέχ έφτασε στο διαμέρισμα και ανακάλυψε το διαμελισμένο πτώμα. Η αστυνομία συνέλαβε τον Χασπίλ λίγες ημέρες αργότερα.

«Σήμερα, ο Ταϊρίς Χασπίλ βρίσκεται αντιμέτωπος με τη λογοδοσία για τη βάναυση δολοφονία και τον αποκεφαλισμό του Φαχίμ Σαλέχ, ενός ευγενικού, γενναιόδωρου και ενσυναισθητικού ανθρώπου που επηρέασε θετικά τον κόσμο. Ακόμη και αφού ο κατηγορούμενος τον έκλεψε για να χρηματοδοτήσει έναν πολυτελή τρόπο ζωής, ο κ. Σάλεχ του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία», ανέφερε σε δήλωσή του ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Άλβιν Μπράγκ.

«Αν και η σημερινή ποινή δεν θα φέρει πίσω τον κ. Σαλέχ, ελπίζω ότι παρέχει στην οικογένειά του μια αίσθηση επιλόγου, καθώς συνεχίζουν να θρηνούν την οδυνηρή απώλειά του».

Only in

«Είχα έναν ιδιωτικό πόλεμο» - Η Λι Μίλερ και οι γυναίκες δημοσιογράφοι που παραβίασαν τους κανόνες του πεδίου της μάχης

Αποφεύγοντας το «ζήτημα της ευκολίας», γλυκομιλώντας τους στρατιώτες, η Λι Μίλερ και η ομάδα της κατάφεραν να παραδώσουν μερικά από τα πιο εντυπωσιακά ρεπορτάζ του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024