Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ισημερινός: Δολοφόνησαν τη διευθύντρια της μεγαλύτερης φυλακής-θεάτρου αιματηρών εξεγέρσεων

Ισημερινός: Δολοφόνησαν τη διευθύντρια της μεγαλύτερης φυλακής-θεάτρου αιματηρών εξεγέρσεων

Η διευθύντρια της μεγαλύτερης φυλακής του Ισημερινού που βρίσκεται στη Γουαγιακίλ, «απεβίωσε έπειτα από επίθεση ενόπλων στον δρόμο».

Η διευθύντρια της μεγαλύτερης φυλακής του Ισημερινού στη Γουαγιακίλ — κέντρο κράτησης το οποίο μετατρέπεται συχνά σε θέατρο αιματηρών εξεγέρσεων εγκλείστων—, δολοφονήθηκε χθες Πέμπτη, ανακοίνωσε η υπηρεσία σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας της Λατινικής Αμερικής, η SNAI (φωτογραφία, επάνω, από το Χ).

«Η διευθύντρια του κέντρου στέρησης της ελευθερίας αρρένων υπ’ αριθμόν 1 της Γουάγιας, η Μαρία Δανιέλα Ικάσα Ισαβάλα, απεβίωσε έπειτα από επίθεση ενόπλων στον δρόμο», ανέφερε η υπηρεσία της, διευκρινίζοντας πως η αξιωματούχος υπέκυψε στα τραύματά της καθώς διακομιζόταν σε νοσοκομείο.

Η διευθύντρια Ικάσα είναι η δεύτερη αξιωματούχος που δολοφονείται μέσα σ’ αυτόν τον μήνα

Αλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε στην επίθεση, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η διευθύντρια Ικάσα είναι η δεύτερη αξιωματούχος της SNAI που δολοφονείται μέσα σ’ αυτόν τον μήνα.

Την 3η Σεπτεμβρίου, ο Αλεξ Γκεβάρα, ο διευθυντής της φυλακής Σουκούμπιος 1, στην ομώνυμη επαρχία, που διαρρέει ο Αμαζόνιος, δολοφονήθηκε και δυο υφιστάμενοί του τραυματίστηκαν όταν ένοπλοι έκαναν κόσκινο με σφαίρες το όχημα στο οποίο επέβαιναν, σύμφωνα με την υπηρεσία.

Ηδη, στα τέλη του Αυγούστου, άλλοι δυο λειτουργοί της SNAI δολοφονήθηκαν καθώς πήγαιναν στην εργασία τους σε φυλακή της Γουαγιακίλ, μεγαλούπολης που συγκαταλέγεται στις περιοχές του Ισημερινού που σαρώνονται περισσότερο από το κύμα βίας στη χώρα.

Δράση συμμοριών

Ο Ισημερινός έχει κηρυχθεί σε κατάσταση «εσωτερικής ένοπλης σύρραξης» εξαιτίας της δράσης συμμοριών που τη λυμαίνονται και συγκρούονται για τον έλεγχο οδών διακίνησης ναρκωτικών.

Η χώρα κατέγραψε το 2023 δείκτη ανθρωποκτονιών-ρεκόρ, που έφθασε τις 47 ανά 100.000, ενώ δεν ξεπερνούσε τις έξι ανθρωποκτονίες ανά 100.000 κατοίκους το 2018.

Πηγή: ΑΠΕ

Only in

Η ΔΕΘ δεν σταμάτησε την γκρίνια

Η γαλάζια κατήφεια δείχνει να πυροδοτείται εκ νέου σε παρασκηνιακές συζητήσεις με νέες αιχμές για κυβερνητικά στελέχη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024