Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία: Συνάντηση ευρωπαϊκών, μουσουλμανικών χωρών για να συζητηθεί η λύση των δύο κρατών στο Παλαιστινιακό

Ισπανία: Συνάντηση ευρωπαϊκών, μουσουλμανικών χωρών για να συζητηθεί η λύση των δύο κρατών στο Παλαιστινιακό

Ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα συνεχίζεται, με την Ισπανία να παίρνει πρωτοβουλία να γίνει η συγκεκριμένη συνάντηση λίγο καιρό αφού αναγνώρισε το δικαίωμα της Παλαιστίνης για κράτος

Η Ισπανία φιλοξενεί συνάντηση ευρωπαϊκών και μουσουλμανικών χωρών για να συζητηθεί η λύση των δύο κρατών για Παλαιστίνη και Ισραήλ.

«Η εφαρμογή της λύσης των δύο κρατών είναι ο μόνος δρόμος», λέει η Ισπανία

Μάλιστα, ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή μιας λύσης δύο κρατών στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.

«Συναντιόμαστε για να κάνουμε μια νέα προσπάθεια για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, για μια διέξοδο από το ατέλειωτο σπιράλ βίας μεταξύ των Παλαιστινίων, των Ισραηλινών. (…) Αυτός ο δρόμος είναι ξεκάθαρος. Η εφαρμογή της λύσης των δύο κρατών είναι ο μόνος δρόμος», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλβάρες.

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση στην Ισπανία για τη λύση των δύο κρατών στο Παλαιστινιακό.

Ποιες χώρες συμμετέχουν

Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν οι ομόλογοι του Αλβάρες από τη Νορβηγία και τη Σλοβενία, ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Μουσταφά και μέλη της Αραβο-Ισλαμικής Ομάδας Επαφής για τη Γάζα, στην οποία συμμετέχουν η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, η Ιορδανία, η Ινδονησία, η Νιγηρία και η Τουρκία.

Ο Αλβάρες δήλωσε ότι υπήρξε «σαφής βούληση» μεταξύ των συμμετεχόντων, στους οποίους δεν περιλαμβάνεται το Ισραήλ, «να περάσουν από τα λόγια στις πράξεις και να κάνουν βήματα προς ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την αποτελεσματική εφαρμογή» μιας λύσης δύο κρατών, ξεκινώντας με την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ.

Το Ισραήλ δεν προσκλήθηκε επειδή δεν συμμετέχει στην ομάδα επαφής, δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «θα είμαστε ευτυχείς να δούμε το Ισραήλ σε οποιοδήποτε τραπέζι όπου συζητείται η ειρήνη και η λύση των δύο κρατών».

Only in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024