Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: 3 νεκροί και 9 τραυματίες από τη ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο

Ουκρανία: 3 νεκροί και 9 τραυματίες από τη ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο

Η περιφέρεια του Χαρκόβου, όπως και η ομώνυμη πρωτεύουσά της — η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας — βομβαρδίζονται συχνά από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Ρωσικοί βομβαρδισμοί στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους εννιά σε χωριό στην περιφέρεια Χάρκοβο της βορειοανατολικής Ουκρανίας χθες Πέμπτη, ανακοίνωσαν εισαγγελείς (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Press service of the National Police of Ukraine in Kharkiv region via Reuters).

Η περιφερειακή εισαγγελία εξήγησε πως ακόμη ένας άνθρωπος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε μετά τα πλήγματα στο χωριό Μποροβά, σε νοτιοανατολικό τομέα της περιφέρειας.

Τραυματίστηκαν μέλη των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας

Η περιφέρεια, όπως και η ομώνυμη πρωτεύουσά της — η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας — βομβαρδίζονται συχνά από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε πως εργαζόμενοι των πρώτων βοηθειών έσπευσαν σε τοποθεσία που βομβαρδίστηκε όταν οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν νέα πλήγματα. Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται τρία μέλη των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας.

Παράλληλα, εισαγγελείς ανέφεραν πως πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν σε αεροπορικό πλήγμα στη συνοικία Κίγεφσκι της πόλης του Χαρκόβου.

Βομβαρδισμοί στη Σούμι

Στη γειτονική περιφέρεια Σούμι, αξιωματούχοι ανέφεραν πως εξαπολύθηκαν 57 ρωσικοί βομβαρδισμοί στην περιοχή των συνόρων χθες, με τη μια από τις βόμβες που ερρίφθησαν να σκοτώνει έναν άνθρωπο στην κοινότητα Γιάμπιλ.

Η ουκρανική περιφέρεια Σούμι βρίσκεται απέναντι στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, όπου εισέβαλαν τον περασμένο μήνα ουκρανικά στρατεύματα.

Πηγή: ΑΠΕ

Only in

Η ΔΕΘ δεν σταμάτησε την γκρίνια

Η γαλάζια κατήφεια δείχνει να πυροδοτείται εκ νέου σε παρασκηνιακές συζητήσεις με νέες αιχμές για κυβερνητικά στελέχη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024