Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Απέλασε έξι Βρετανούς διπλωμάτες για κατασκοπεία

Ρωσία: Απέλασε έξι Βρετανούς διπλωμάτες για κατασκοπεία

Οι έξι διπλωμάτες κατονομάστηκαν από τη ρωσική κρατική τηλεόραση, η οποία μετέδωσε και φωτογραφίες με τα πρόσωπά τους.

Τα διαπιστευτήρια έξι Βρετανών διπλωματών στη Μόσχα, ανακάλεσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, οι ενέργειες των οποίων-όπως υποστηρίζει-παρέπεμπαν σε κατασκοπεία και δολιοφθορά.

Η πρεσβεία της Βρετανίας στη Μόσχα δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα του Reuters για να σχολιάσει.

Η FSB, διάδοχος της σοβιετικής KGB, υποστήριξε ότι έχει στην κατοχή της έγγραφα που δείχνουν ότι μια υπηρεσία του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών στο Λονδίνο, υπεύθυνη για την Ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, συντονίζει «κλιμάκωση της πολιτικής και στρατιωτικής κατάστασης» και είναι επιφορτισμένη με τη διασφάλιση της στρατηγικής ήττας της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

«Συνεπώς, τα γεγονότα που αποκαλύφθηκαν επιτρέπουν να εξεταστούν οι ενέργειες Βρετανών διπλωματών, που εστάλησαν στη Μόσχα από τη διεύθυνση, ως απειλητικές για την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η FSB.

Στη δημοσιότητα και οι φωτογραφίες τους

«Σχετικά με αυτό, με βάση τα έγγραφα που προσκόμισε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ως απάντηση στα πολυάριθμα εχθρικά βήματα που έχει λάβει το Λονδίνο, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ανακάλεσε τα διαπιστευτήρια έξι μελών του πολιτικού τμήματος της βρετανικής πρεσβείας στη Μόσχα, στις ενέργειες των οποίων εντοπίστηκαν ενδείξεις κατασκοπείας και δολιοφθοράς», προστίθεται.

Οι έξι διπλωμάτες κατονομάστηκαν από τη ρωσική κρατική τηλεόραση, η οποία μετέδωσε και φωτογραφίες με τα πρόσωπά τους.

«Οι Άγγλοι δεν έλαβαν υπόψη τους τις νύξεις μας για την αναγκαιότητα να σταματήσουν αυτή την πρακτική (της διενέργειας κατασκοπείας εντός της Ρωσίας) και έτσι αποφασίσαμε, αρχικά, να απελάσουμε αυτούς τους έξι», δήλωσε στο κρατικό ρωσικό δίκτυο Rossiya-24 υπάλληλος της FSB.

Η FSB ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα καλέσει και άλλους Βρετανούς διπλωμάτες να επιστρέψουν στις χώρες τους νωρίτερα αν βρεθεί ότι προβαίνουν σε παρόμοιες ενέργειες.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ότι οι ενέργειες της πρεσβείας της Βρετανίας στη Μόσχα ξεπέρασαν κατά πολύ τους διπλωματικούς κανόνες και την κατηγόρησε ότι προέβη σε σκόπιμες ενέργειες με στόχο να πλήξει τον ρωσικό λαό.

Only in

Προ των πυλών ο «πόλεμος» Ρωσίας - Δύσης: ΗΠΑ και Βρετανία κανονίζουν τα επόμενα βήματα

Ο Μπάιντεν φαίνεται ότι είναι έτοιμος να ανοίξει το δρόμο στην Ουκρανία για την εκτόξευση δυτικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024