Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τσαντ ΜακΚουίν: Ο «Ολλανδός» από το Karate Kid και γιος του Στιβ ΜακΚουίν πέθανε σε ηλικία 63 ετών

Τσαντ ΜακΚουίν: Ο «Ολλανδός» από το Karate Kid και γιος του Στιβ ΜακΚουίν πέθανε σε ηλικία 63 ετών

«Έφυγε» από τη ζωή ο γιος του Στιβ ΜακΚουίν, ο οποίος έγινε γνωστός μέσα από την ταινία «Karate Kid».

Ήταν γνωστός από τη στιγμή που άνοιξε τα μάτια του και είδε το πρώτο του φως, στις 28 Δεκεμβρίου το 1960. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι ήταν ο γιος του Στιβ ΜακΚουίν, όχι απλά ενός θρύλου της μεγάλης οθόνης αλλά και του πιο cool ανθρώπου, όπως τον αποκαλούν μέχρι σήμερα.

Ο λόγος για τον Τσαντ ΜακΚουίν, ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Παλμ Ντέζερτ της Καλιφόρνιας. Την είδηση έκανε γνωστή η οικογένειά του με μια ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του ΜακΚουίν στο Instagram.

«Με βαριά καρδιά ανακοινώνουμε τον θάνατο του πατέρα μας, Τσαντ ΜακΚουίν. Η αξιοσημείωτη πορεία του ως στοργικός πατέρας για εμάς, μαζί με την ακλόνητη αφοσίωσή του στη μητέρα μας, αποτέλεσε πραγματικά παράδειγμα μιας ζωής γεμάτης αγάπη και προσήλωσης. Το πάθος του για τους αγώνες όχι μόνο ανέδειξε το εξαιρετικό ταλέντο του, αλλά χρησίμευσε και ως ένας τρόπος για να τιμήσει την κληρονομιά του πατέρα του, μια απόδειξη των αξιών που του εμφύσησε» ανέφερε η ανάρτηση.

Ο δικηγόρος του Άρθρουρ Μπάρενς, μιλώντας στο TMZ, ανέφερε ότι o θάνατος του αποδόθηκε σε ανεπάρκεια πολλαπλών οργάνων που συνέβη τα χρόνια μετά από ένα ατύχημα το 2006.

Ο Τσαντ ΜακΚουίν γεννήθηκε το 1960 στο Λος Άντζελες, από τον πρώτο γάμο του Στιβ ΜακΚουίν με την ηθοποιό Νιλ Άνταμς. Παρά τον χωρισμό των γονιών του, ο Τσαντ ήταν πολύ δεμένος με τον πατέρα του, ο οποίος τον έπαιρνε πολλές φορές τόσο στα γυρίσματα των ταινιών του όσο και στους αγώνες που έτρεχε. «Θυμάμαι πολλές και ωραίες στιγμές μαζί του, μας έκανε να γελάμε πολύ» είχε πει για τον Στιβ ΜακΚουίν σε συνέντευξή του το 2017. «Όλα τα παιδιά ήθελαν να τον έχουν πατέρα, άρα κάτι σωστό θα έκανε» είχε συμπληρώσει.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Τσαντ ΜακΚουίν «κληρονόμησε» τα πάθη του πατέρα του. Έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στα τέλη της δεκαετίας του ’70, ωστόσο έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο το 1984 όταν υποδύθηκε τον «Ολλανδό» στην επιτυχημένη ταινία «Karate Kid». Συνέχισε τις κινηματογραφικές του εμφανίσεις έως τις αρχές των zeros, ωστόσο η μεγάλη του αγάπη ήταν άλλη: η ταχύτητα.

Ο Τσαντ ΜακΚουίν στο «Karate Kid».

Όπως είχε πει «όταν ήμουν μικρός είχα δυσλεξία και ο πατέρας μου με έβαζε να διαβάζω πολλά περιοδικά αυτοκινήτων για να την ξεπεράσω. Έτσι κόλλησα με τα αμάξια». Από νεαρή ηλικία ξεκίνησε να συμμετέχει σε διάφορους μηχανοκίνητους αγώνες, ωστόσο οι τίτλοι τέλους στην καριέρα του θα πέσουν το 2006 σε ένα τρομακτικό ατύχημα (υπέστη κάταγμα στο κάτω αριστερό πόδι, δύο κατάγματα στους σπονδύλους του και πολλαπλά κατάγματα πλευρών) που είχε στην πίστα Daytona International Speedway, ενώ προπονούταν για 24ωρο αγώνα της Ντεϊτόνα.Τέσσερα χρόνια αργότερα θα ιδρύση της McQueen Racing.

Το 2018 υπήρχαν φήμες για την επιστροφή του στον χώρο του θεάματος, ως μέλος του καστ του «Cobra Kai», ωστόσο το πρόγραμμα της παραγωγής και αυτό του Τσαντ ΜακΚουίν δεν κατάφεραν να συγχρονιστούν, με αποτέλεσμα ο «Ολλανδός» να βρίσκεται στη φυλακή, σύμφωνα με το σενάριο της σειράς.

Πολλοί έλεγαν ότι δεν είχε το υποκριτικό ταλέντο του πατέρα του, αλλά αν δεν είχε εκείνο το ατύχημα το 2006, θα γινόταν ένας πολύ μεγάλος οδηγός αγώνων.

Only in

Ο Ντόναλντ Τραμπ, οι εκλογές και τα… κατοικίδια στο Σπρίνγκφιλντ

Τι συμβαίνει πραγματικά στο Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε στο ντιμπέιτ ότι μετανάστες «τρώνε τα κατοικίδια» των κατοίκων;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024