«Η βαθμολογία που παίρνει η κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη είναι αρνητική, είναι επικίνδυνη για τους ανθρώπους», είπε η Κατερίνα Νοτοπούλου, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, από το στούντιο του ΟΤ στην 88η ΔΕΘ.

«Το έργο Μητσοτάκη στην πόλη είναι μηδενικό», είπε η κα. Νοτοπούλου σημειώνοντας ότι «η Θεσσαλονίκη έχει μείνει πολύ πίσω καθώς υπάρχουν έργα που καθυστέρησαν αδικαιολόγητα», αναφερόμενη μεταξύ άλλων και στον Flyover που «έγινε εφιάλτης για την πόλη».

«Πρόκειται για έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση που σταμάτησαν», είπε. Παράλληλα, η κα. Νοτοπούλου αναφέρθηκε και στους παραγωγικούς φορείς της πόλης, οι οποίοι της καταγγέλουν ανυπαρξία πρόσβασης σε χρηματοδότηση. «Η κυβέρνηση θέλει να εξαφανίσει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα», είπε η κα. Νοτοπούλου.

Τα κακώς κείμενα

Αναφερόμενη στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «εμείς αναλάβαμε να αναδείξουμε τα κακώς κείμενα του κόμματός μας», τονίζοντας ότι «πρέπει να υπάρχει διέξοδος και αυτή η διέξοδος είναι η ενότητα του ευρύτερου προοδευτικού χώρου».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει ο καταλύτης αυτής της ενότητας, πρέπει όλοι να συνεννοηθούμε», είπε η κα. Νοτοπούλου τονίζοντας ότι «κακώς έφυγαν τα στελέχη της Νέας Αριστεράς». «Πρέπει να υπάρχει σύγκλιση με βάση τις ιδέες, τις αξίες και τις προγραμματικές συμφωνίες, χωρίς παριχαρακώσεις», κατέληξε.

«Ο κ. Κασσελάκης επέλεξε να διχάσει για άλλη μια φορά, το έκανε από την πρώτη μέρα καθώς είχε τακτική καταγγελίας στελεχών», είπε αναφερόμενη στην πρόσφατη εσωκομματική αντιπαράθεση.

Ανασύσταση ΟΕΚ και σύσταση υφυπουργείου Στέγασης

«Είμαστε σύντροφοι και απέναντί μας είναι ο Μητσοτάκης ως πολιτικός αντίπαλος», τόνισε. «Θα παρουσιάσουμε από τη ΔΕΘ τις οικονομικές μας προτάσεις και τις προτάσεις για τη στέγη», είπε σημειώνοντας ότι «όλα αυτά έπρεπε να έχουν παρουσιαστεί εδώ και μήνες».

Αναφερόμενη στις συγκεκριμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη στεγαστική κρίση, η κα. Νοτοπούλου είπε ότι σε αυτές περιλαμβάνονται η είσοδος στην αγορά των κλειστών ακινήτων με φορολογικά κίνητρα, η ρύθμιση της βραχυχρόνιας μίσθωσης, η φοιτητική στέγη και η κοινωνική κατοικία που θα απευθύνεται και σε νέους όχι μόνο σε ευάλωτες ομάδες

Τέλος, η κα. Νοτοπούλου ζήτησε την ανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας σε συνδυασμό με τη σύσταση υφυπουργείου Στέγασης.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Μιχαλάκης

Πηγή: ΟΤ