Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
88η ΔΕΘ – Σβίγκου: Στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να ευνοεί τους λίγους

88η ΔΕΘ – Σβίγκου: Στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να ευνοεί τους λίγους

Η Ράνια Σβίγκου, γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στο στούντιο του ΟΤ, στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ

Βέλη εναντίον της κυβέρνησης για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί εξαπέλυσε η Ράνια Σβίγκου, γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο στούντιο του ΟΤ, στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

«Υπάρχει μία κοινή αγωνία από τους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας για το μέλλον του επιχειρείν, βλέπουν υποσχέσεις που δεν έχουν αντίκρισμα την ώρα που η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια είναι ανεξέλεγκτες ενώ πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό δεν υπάρχει. Η Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζεται σαν φτωχός συγγενής», επεσήμανε.

«Με δυσκολία βγαίνει ο μήνας»

«Μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού με δυσκολία βγάζει το μήνα, για τις μεγάλες επιχειρήσεις βρίσκει λεφτά η κυβέρνηση η οποία απλώς σχολιάζει την επικαιρότητα. Το 27% του πληθυσμού είναι στα όρια της φτώχειας, η ζωή των πολιτών γίνεται όλο και πιο δύσκολη, η κυβέρνηση φορολόγησε τα κέρδη των διυλιστηρίων πολύ αργά και πολύ λίγο. Η κυβέρνηση χτίζει ένα αφήγημα περί δήθεν δημοσιονομικού κινδύνου σαν να είμαστε ακόμα στα μνημόνια, την ίδια στιγμή οι ΜμΕ στενάζουν ενώ πολύ λίγοι ωφελούνται από το ταμείο ανάκαμψης», σημείωσε.

«Η αποδοχή της κυβέρνησης συρρικνώνεται, η εικόνα που καλλιεργεί η κυβέρνηση, περί οικονομίας που ανθίζει, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, είναι ψεύτικη και επίπλαστη. Θεωρώ πως είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να ευνοεί τους λίγους», ανέφερε.

«Πληγώσαμε, κάναμε λάθη, να δούμε συμμαχίες και πρόγραμμα»

Για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε πως «βρισκόμαστε σε κρίση, έχουμε πληγώσει τους πολίτες, κάναμε πολλά λάθη, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μας σταθεροποίησε στην δεύτερη θέση, χρειάζεται να κάνουμε αυτοκριτική, η εικόνα που εκπέμπουμε δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών. Η συζήτηση πρέπει να επανέλθει στα πολιτικά, πρέπει να δούμε την μελλοντική προοπτική, τις συμμαχίες, τις θέσεις και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον για να ηγηθούμε μίας ευρύτερης προοδευτικής συμπόρευσης που θα οδηγήσει στην ανατροπή των πολιτικών Μητσοτάκη. Χρειαζόμαστε ενότητα και εξωστρέφεια», σημείωσε.

«Εγώ δεν ήμουν υπέρ της πρότασης μομφής για Κασσελάκη, οφείλουμε όλοι μας όμως να σεβαστούμε το αποτέλεσμα της διαδικασίας», κατέληξε.

Πηγή: ΟΤ

Only in

Ανοικτή η μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Τα φαβορί για το β’ γύρο

Δημοσκόπηση της Metron Analysis δίνει ως φαβορί τον Νίκο Ανδρουλάκη, με τρεις υποψηφίους να «μάχονται» για το β' γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024