Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις GoPro κάμερες για να καταγράψουν τις περιπέτειές τους.

Έτσι, μια ομάδα νεαρών κατάφερε να απαθανατίσει απίστευτες απόψεις του Διαστήματος, συνδέοντας την κάμερα σε ένα μπαλόνι.

Ο YouTuber BloonStu έστειλε την κάμερα από το Τέξας και το μπαλόνι άρχισε να αιωρείται ψηλότερα στον ουρανό.

Το μπαλόνι όμως άρχισε να επιπλέει ψηλότερα και ψηλότερα στον ουρανό, και τελικά τον προσπέρασε για να βγει στον απέραντο θόλο του διαστήματος.

Σε ένα από αυτά τα βίντεο που θέτουν σε προοπτική τη θέση μας στην αστρική μας γειτονιά, η κάμερα φαίνεται να αποχαιρετά τη μικρή αυλή του σπιτιού, η οποία σιγά σιγά γίνεται ένα με την ομοιογενή πράσινη επιφάνεια του κάμπου.

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα η κάμερα κατάφερε να πετάξει πάνω από τα σύννεφα και δείχνοντας μια «λευκή θάλασσα».

Η λήψη άρχισε να αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όταν το μπαλόνι βρέθηκε σε ύψος τέτοιο ώστε να κάνει ορατή την καμπυλότητα της Γης, με το μπλε του ουρανού να δίνει τόπο στο μαύρο του συμπαντικού θόλου.

Τελικά, όμως οι νόμοι της φυσικής έκαναν τον αέρα του μπαλονιού να εκραγεί βίαια στην αραιή ατμόσφαιρα, με ένα ειδικό αλεξίπτωτο να αποτρέπει την άμεση πτώση της κάμερας, για μερικά ακόμα λεπτά εντυπωσιακών πλάνων.

Σημειώνεται ότι ο YouTuber είχε ενημερώσει το Περιφερειακό Γραφείο Πτητικών Προτύπων για την εκτόξευσή του και επιπλέον δήλωσε ότι ενήργησε σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Δείτε το βίντεο: