Μοιραίο αποδείχθηκε το ταξίδι μητέρας και γιου, καθώς ενεπλάκησαν σε τροχαίο στην Εγνατία Οδό. Αποτέλεσμα ήταν ο νεαρός -ηλικίας 18 ετών- να τραυματιστεί ελαφρά, αλλά η 52χρονη μητέρα του να χάσει τη ζωή της.

Πώς έγινε η τραγωδία

Όλα συνέβησαν το πρωί του Σαββάτου (14/09). Μητέρα και γιος ξεκίνησαν το ταξίδι τους με το αυτοκίνητο από περιοχή της Θεσσαλίας με προορισμό την Κέρκυρα.

Ωστόσο, για άγνωστο λόγο και κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί, το Ι.Χ. όχημα εξετράπη της πορείας του – στο 57ο χιλιόμετρο επί της Εγνατίας Οδού, στο ρεύμα προς την Ηγουμενίτσα.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 52χρονη και επέβαινε ο 18χρονος, προσέκρουσε αρχικά στα μεταλλικά προστατευτικά κιγκλιδώματα και στη συνέχεια σε στύλο φωτισμού.

Δείτε βίντεο


Άμεσα σήμανε συναγερμός στις Αρχές και στο σημείο του τροχαίου έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς και οχήματα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Το ευτύχημα είναι ότι ο 18χρονος, μετά από την επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, απεγκλωβίστηκε από το όχημα χωρίς να φέρει σοβαρούς τραυματισμούς – το δυστύχημα όμως ήταν ότι η 52χρονη μητέρα του ανασύρηκε νεκρή από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου.

Προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Σήμερα και περί ώρα 09:20΄, στο 57 ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 52χρονη, στο οποίο επέβαινε και 18χρονος, εκτράπηκε της πορείας του και προσέκρουσε αρχικά σε μεταλλικά προστατευτικά κιγκλιδώματα και ακολούθως σε στύλο φωτισμού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της οδηγού και τον τραυματισμό του συνεπιβάτη».