Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Φρικιαστική μαρτυρία θύματος ενδοοικογενειακής βίας: «Μου έσπασε τη μύτη με την τσάντα του παιδιού»

Φρικιαστική μαρτυρία θύματος ενδοοικογενειακής βίας: «Μου έσπασε τη μύτη με την τσάντα του παιδιού»

Το ποτήρι ξεχείλισε πριν από δύο χρόνια όταν ο πρώην σύζυγός της έφτασε στο σημείο να της σπάσει το θώρακα. Τότε βγήκε το διαζύγιο και κατέθεσε σε βάρος του ασφαλιστικά μέτρα.

Σοκ προκαλεί νέο υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας. Η Αγγελική είναι μια από τις γυναίκες που βρήκε τη δύναμη να καταγγείλει τον κακοποιητή της περιγράφοντας τα όσα φρικτά έχει ζήσει αυτά τα χρόνια.

Για πολλά χρόνια όπως καταγγέλλει μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA, υπέστη δεκάδες ξυλοδαρμούς από τον πρώην σύζυγό της. Οι εικόνες από τους μώλωπες και τα τραύματα σε όλο το κορμί της, σοκάρουν.

«Με την σχολική τσάντα της κόρης μου μου σπάσε τη μύτη. Το παιδί έπεσε από πάνω μου, ήμουνα μέσα στα αίματα, είχα λιποθυμήσει κάτω. Μου λέει ‘θα σε σκοτώσω, θα σε σκοτώσω να το θυμάσαι’».

Υπέμενε τα βασανιστήρια για χάρη του ανήλικου παιδιού της, όπως λέει. Το ποτήρι ξεχείλισε πριν από δύο χρόνια όταν ο πρώην σύζυγός της έφτασε στο σημείο να της σπάσει το θώρακα. Τότε βγήκε το διαζύγιο και κατέθεσε σε βάρος του ασφαλιστικά μέτρα.

«Πήγα στο νοσοκομείο. Μου έσπασε το θώρακα, με είχε πλακώσει στο ξύλο. Νοσηλεύτηκα στο νοσοκομείο Αττικόν ,πέρασα ιατροδικαστική. Συνελήφθη από την αυτόφωρη διαδικασία και πήρε 16 μήνες με αναστολή. Θέλω να απευθυνθώ στον πρωθυπουργό που λέει οι γυναίκες να βγαίνουν να μιλάνε. Εγώ βγήκα και βρήκα και το θάρρος και χώρισα. Μου έκανε και εμένα μήνυση ότι είχε δύο γρατζουνιές και πήρε εκείνος 16 μήνες και εγώ 15. Από τη στιγμή που υπήρχαν σπασμένες μύτες και καταπατά ασφαλιστικά μέτρα, έπρεπε εγώ να πάρω ποινή; Αυτό το πράγμα πρέπει να ακουστεί», είπε η Αγγελική.

Φοβάται για τη ζωή της

Πριν από 3 μήνες δέχθηκε νέα επίθεση, στο σπίτι μάλιστα όπου μένει με το παιδί τους. Κάτι που επαναλήφθηκε και ένα μήνα μετά, τον Ιούνιο, με τον πρώην σύζυγό της να τοποθετεί και εφαρμογή για παρακολούθηση του κινητού της.

«Ήρθε κάτω από το σπίτι μου, με χτύπησε. Πήγα πάλι στο νοσοκομείο, διάγνωση σπασμένα πλευρά, επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Δεν τον έπιασαν αυτόφωρο, με αποτέλεσμα μετά από ένα μήνα, ίσα που πρόλαβα να συνέλθω, γιατί ήμουν με αγωγές, ήρθε σε μία εκδήλωση, με έβρισε, με απείλησε. Τον Ιούνιο πιάστηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πήρε εφτά μήνες για απειλή».

Καταγγέλλει ότι ο πρώην σύζυγός της έχει βιαιοπραγήσει και στο παιδί τους, ενώ ζητεί την επιμέλειά του.

«Μου λέει ‘θα σε σκοτώσω, θα σε σκοτώσω να το θυμάσαι’»

«Το παιδί το είχε δείρει 1 -2 φορές, απλά την μία φορά το είχε δείρει τόσο πολύ που του έμεινε ένα ψυχολογικό. Ήταν οχτώ χρονών περίπου».

Της επιτέθηκε έξω από το δικαστήριο

Κρατά σφιχτά στα χέρια της ένα ντοσιέ γεμάτο έγγραφα. Είναι οι καταγγελίες που έχει κάνει, οι ιατροδικαστικές εκθέσεις και τα δικαστήρια που τρέχουν. Τα σημάδια στην ψυχή της δεν μπορούν να αποτυπωθούν.

«Είναι η ιατροδικαστική που λέει τις επικίνδυνες σωματικές βλάβες λόγω καταγμάτων και μια σειρά χτυπημάτων από πάνω μέχρι κάτω. Ήμουνα μπλε μαύρη στο ξύλο, δεν μπορούσα για τουλάχιστον ένα μήνα να συνέλθω. Εδώ είναι τα πιστοποιητικά ότι νοσηλεύτηκα, εδώ είναι επίθεση που δέχτηκα μέχρι και έξω από το δικαστήριο, γιατί δεν του άρεσε η έκβαση κάποιας δίκης. Πάρα πολλές γροθιές μπουνιές και τα λοιπά, τη μύτη μου την σπασμένη».

Πολλές φορές προσποιείται ότι είναι όλα καλά για χάρη του παιδιού της, όπως λέει. Και γι’ αυτό θα συνεχίσει να παλεύει.

Only in

Ανοικτή η μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Τα φαβορί για το β’ γύρο

Δημοσκόπηση της Metron Analysis δίνει ως φαβορί τον Νίκο Ανδρουλάκη, με τρεις υποψηφίους να «μάχονται» για το β' γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024