Τεράστια προβλήματα προκάλεσε η χθεσινή κακοκαιρία στη Ροδόπη και συγκεκριμένα στο οδικό δίκτυο του Ιάσμου προς Πολύανθο λόγω της μεγάλης ποσότητας φερτών υλικών και κατολισθήσεων, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να αποκλειστούν κάτοικοι.

Δέκα αντλήσεις, τρεις διασώσεις, πολλές επιχειρήσεις και κτηνοτροφικές μονάδες πλημμυρισμένες, καθώς και ζημιές σε υποδομές συνθέτουν την εικόνα καταστροφής μετά τη χθεσινή ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την περιοχή της Ροδόπης. Είναι ο πρώτος απολογισμός του σαρωτικού περάσματος της κακοκαιρίας από τον Πολύανθο.

Οι κάτοικοι αγωνιούν για το τι μπορεί να ακολουθήσει τον χειμώνα και ζητούν να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα

Η επόμενη μέρα ξημέρωσε με πλημμυρισμένους δρόμους (Πηγή: fonirodopis.gr)

Η κατάσταση που βίωσαν χθες οι κάτοικοι ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη και στο χωριό Κόπτερο, ενώ είχε κλείσει ο δρόμος μεταξύ Πολύανθου και Ίασμου.

Οι σημερινές εικόνες από την περιοχή δείχνουν πλημμυρισμένους δρόμους και αυλές σπιτιών που έχουν μετατραπεί σε λίμνες, με αποτέλεσμα όσοι βρίσκονταν στα σπίτια τους να εγκλωβιστούν.

Άνδρες της Πυροσβεστικής σε κατοικία που έχει πλημμυρίσει (Πηγή: fonirodopis.gr)

Αγωνία για τον χειμώνα

Οι κάτοικοι εκφράζουν την αγωνία και τον φόβο τους για το τι μπορεί να ακολουθήσει τον χειμώνα, αν μπορούν να γίνουν τέτοιες καταστροφές με μια καταιγίδα μέσα στον Σεπτέμβιο.

Ως εκ τούτου, ζητούν να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα που, εδώ και έναν χρόνο μετά την περυσινή πυρκαγιά, δεν έχουν υλοποιηθεί.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, η απογραφή των ζημιών θα ξεκινήσει άμεσα.

Συνεργεία καθαρίζουν τους πλημμυρισμένους δρόμους από τα φερτά υλικά (Πηγή: fonirodopis.gr)