Παλαιότερες παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με την Αστυνομία, στο ιστορικό του 46χρονου οδηγού που παρέσυρε με το ΙΧ του ανδρόγυνο και το 2 ετών παιδί τους, στις 11 Σεπτεμβρίου στη Θέρμη.

Η 34χρονη γυναίκα η οποία βρισκόταν στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης, δυστυχώς εχθές έχασε το μωρό της. Τόσο η ίδια, όσο και ο 37χρονος σύζυγός της νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» σε κρίσιμη κατάσταση. Ευτυχώς το δίχρονο αγοράκι τους δεν διατρέχει κίνδυνο.

Ο εισαγγελέας άσκησε στον 46χρονο, ο οποίος βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης κατά τη διάρκεια του τροχαίου, ποινική δίωξη για κακούργημα. Συγκεκριμένα, η δίωξη ασκήθηκε για επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη δύο ατόμων (κακούργημα), σωματική βλάβη από αμέλεια, κατά συρροή.

Ιστορικό παραβάσεων

Εχθές η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το τροχαίο αποκαλύπτοντας πως ο 46χρονος έχει ιστορικό στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και μάλιστα του είχαν επιβληθεί και διοικητικά πρόστιμα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Σχετικά με τροχαίο που συνέβη στις 11 Σεπτεμβρίου 2024 στην περιοχή της Θέρμης Θεσσαλονίκης, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζει ότι, η υπηρεσία Τροχαίας που επιλήφθηκε ενήργησε σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και επέβαλε στον παραβάτη οδηγό τις προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος, οπότε πέραν των ποινικών κυρώσεων επιβλήθηκαν και οι ανάλογες –σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ.– διοικητικές κυρώσεις.

Περαιτέρω, από το ιστορικό του οδηγού προέκυψαν και παλαιότερες παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, για το σύνολο των οποίων είχαν επιβληθεί τα ανάλογα διοικητικά μέτρα και πρόστιμα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η Ελληνική Αστυνομία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση τροχαίων παραβάσεων, με έμφαση στις περιπτώσεις οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος, που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Έχοντας εντείνει τους ελέγχους σε όλο το οδικό δίκτυο και αυξήσει τη βεβαίωση παραβάσεων, επιβάλλει απαρέγκλιτα τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις στους παραβάτες. Η ασφάλεια στους δρόμους αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα και οι ενέργειες της Τροχαίας στοχεύουν στην πρόληψη των ατυχημάτων και την προστασία της ζωής όλων των πολιτών.

Το χρονικό του ατυχήματος

Το τροχαίο σημειώθηκε στην ανατολική Θεσσαλονίκη όταν η οικογένεια βρισκόταν στο δρόμο που ενώνει τη Θεσσαλονίκη με την Περαία.

Ο 46χρονος οδηγός, ο οποίος ήταν σε κατάσταση μέθης, έχασε τον έλεγχο και χτύπησε στο σημείο που βρίσκονταν οι τρεις τους. Το αυτοκίνητο συνέχισε την ανεξέλεγκτη πορεία του, πέφτοντας πάνω σε φράχτη σπιτιού και μπήκε μέσα στο χωράφι.

Ο ίδιος τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ αποκαλύφθηκε πως είχε μιλήσει στο τηλέφωνο με τη μητέρα του, πριν και μετά το τροχαίο. Στο πρώτο τηλεφώνημα της είπε ότι βρίσκεται σε μια παραλία και στο δεύτερο ότι «παρέσυρε τρία άτομα».