Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Ο 46χρονος που παρέσυρε την οικογένεια στη Θέρμη είχε εντοπιστεί άλλες 5 φορές να οδηγεί μεθυσμένος

Θεσσαλονίκη: Ο 46χρονος που παρέσυρε την οικογένεια στη Θέρμη είχε εντοπιστεί άλλες 5 φορές να οδηγεί μεθυσμένος

Από το 2007 του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα συνολικά για 18 μήνες ενώ την τελευταία φορά το 2020 είχε παρασύρει ηλικιωμένη στην Καλαμαριά - Πότε προβλέπεται η αφαίρεση διπλώματος για 20 χρόνια

Σοκάρουν τα στοιχεία για τον 46χρονο οδηγό που παρέσυρε μεθυσμένος ένα ζευγάρι με το 2χρονο παιδί τους, τραυματίζοντάς τους σοβαρά, ενώ η μητέρα έχασε και το 5 μηνών βρέφος που κυοφορούσε.

Προφανώς εθισμένος στο αλκοόλ ο 46χρονος συνελήφθη για 6η φορά να οδηγά μεθυσμένος ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που εμπλέκεται σε τροχαίο με παράσυρση πεζού.

Το 2020 είχε παρασύρει μια ηλικιωμένη γυναίκα 77 ετών στην Καλαμαριά η οποία τραυματίστηκε και μετά από καιρό πέθανε.

Το ιστορικό του τρόμου

Το ιστορικό για τον 46χρονο ξεκινά από το 2007 όταν για πρώτη φορά εντοπίζεται σε έλεγχο της τροχαίας να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ και του αφαιρείται το δίπλωμα για 90 ημέρες.

Ένα χρόνο αργότερα το 2008 συλλαμβάνεται και πάλι να οδηγεί μεθυσμένος και αυτή τη φορά το δίπλωμα αφαιρείται για 180 ημέρες.

Τα επόμενα χρόνια εντοπίζεται άλλες δύο φορές να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ και συγκεκριμένα το 2014 και το 2017 και του αφαιρείται το δίπλωμα για 90 και 180 ημέρες αντίστοιχα.

Συνολικά στον 46χρονο του έχουν επιβληθεί ποινές αφαίρεσης του διπλώματος πάνω από 18 μήνες όλα αυτά τα χρόνια και συνέχιζε να οδηγεί και μάλιστα μεθυσμένος.

Η αφαίρεση διπλώματος

Η απάντηση στο ερώτημα γιατί δεν είχε αφαιρεθεί δια παντός το δίπλωμα σε αυτό το άτομο είναι διότι δεν το προβλέπει ο νόμος. Η αφαίρεση διπλώματος για 20 χρόνια προβλέπεται στην περίπτωση εμπλοκής σε θανατηφόρο τροχαίο υπό την επήρεια αλκοόλ, Απο εκεί και πέρα προβλέπονται υψηλά χρηματικά πρόστιμα και αφαίρεση διπλώματος μέχρι 6 μήνες ανάλογα το όριο υπέρβασης στο αλκοόλ.

Στη φυλακή

Στο μεταξύ ο 46χρονος πήρε σήμερα τον δρόμο για τη φυλακή μετά την απολογία του  στην 3η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Ο 46χρονος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για «επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα, μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια, εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη τριών ατόμων» (σ.σ. ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για το ανήλικο παιδί), και για «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή» (πλημμέλημα).

Απολογούμενος στην ανακρίτρια φέρεται να παραδέχθηκε ότι είχε πιει ένα ποτήρι τσίπουρο κατά τη διάρκεια γεύματος που είχε προηγηθεί της τριπλής παράσυρσης. Επεσήμανε, δε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα και πως ο δρόμος στο σημείο που «έχασε» το αυτοκίνητο είναι «επικίνδυνος».

Ανακρίτρια και εισαγγελέας, ομόφωνα, αποφάσισαν ότι θα πρέπει να κρατηθεί προσωρινά (αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Λάρισας), λαμβάνοντας υπ’ όψιν και το ιστορικό του 46χρονου που κατά το παρελθόν είχε καταληφθεί άλλες πέντε φορές να οδηγεί υπό την επήρεια οινοπνεύματος, μεταξύ αυτών όταν το 2020 παρέσυρε και τραυμάτισε μία 77χρονη στην Καλαμαριά.

Η έκτη φορά που συνελήφθη να οδηγεί έχοντας καταναλώσει αλκοόλ ήταν το πρωί της περασμένης Τετάρτης, 11 Σεπτεμβρίου, στην επαρχιακή οδό Περαίας-Πολυγύρου, όπου παρέσυρε την οικογένεια. Οι δύο μετρήσεις στις οποίες υπεβλήθη μετά από το τροχαίο έδειξαν ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ παραπάνω από το επιτρεπτό όριο οδήγησης και συγκεκριμένα 0,64 και 0,75 mg/l, αντίστοιχα.

Only in

Ανοικτή η μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Τα φαβορί για το β’ γύρο

Δημοσκόπηση της Metron Analysis δίνει ως φαβορί τον Νίκο Ανδρουλάκη, με τρεις υποψηφίους να «μάχονται» για το β' γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024