Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 46χρονος που παρέσυρε το ζευγάρι με το παιδί τους

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 46χρονος που παρέσυρε το ζευγάρι με το παιδί τους

Ο 46χρονος, υποστήριξε ότι είχε πιεί μόνον ένα ποτήρι τσίπουρο και ισχυρίστηκε ότι δεν έτρεχε.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 46χρονος οδηγός που παρέσυρε την οικογένεια στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Ο 46χρονος, υποστήριξε ότι είχε πιεί μόνον ένα ποτήρι τσίπουρο με το φαγητό και ισχυρίστηκε ότι δεν έτρεχε. Το σημείο που έγινε η παράσυρση είναι επικίνδυνο, πρόσθεσε.

Το τροχαίο σημειώθηκε στην ανατολική Θεσσαλονίκη όταν ο 46χρονος παρέσυρε και τραυμάτισε ένα ζευγάρι πεζών, οι οποίοι βρίσκονταν μαζί με το παιδί τους στον δρόμο που ενώνει τη Θεσσαλονίκη με την Περαία.

Το αυτοκίνητο συνέχισε την ανεξέλικτη πορεία του, πέφτοντας πάνω σε φράχτη σπιτιού και κατέληξε μέσα στο χωράφι.

Ο 46χρονος, ο οποίος βρέθηκε θετικός στο αλκοτέστ, έχει τραυματιστεί ελαφρώς ενώ το ζευγάρι από την άλλη, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένο στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Το παιδί βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Η γυναίκα μάλιστα που βρισκόταν στον πέμπτο μήνα κύησης, έχασε το έμβρυο.

Ο εισαγγελέας άσκησε στον 46χρονο, ο οποίος βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης κατά τη διάρκεια του τροχαίου, ποινική δίωξη για κακούργημα. Συγκεκριμένα, η δίωξη ασκήθηκε για επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη δύο ατόμων (κακούργημα), σωματική βλάβη από αμέλεια, κατά συρροή.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που οδηγούσε πιωμένος

Εχθές η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το τροχαίο αποκαλύπτοντας πως ο 46χρονος έχει ιστορικό στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και μάλιστα του είχαν επιβληθεί και διοικητικά πρόστιμα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Σχετικά με τροχαίο που συνέβη στις 11 Σεπτεμβρίου 2024 στην περιοχή της Θέρμης Θεσσαλονίκης, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζει ότι, η υπηρεσία Τροχαίας που επιλήφθηκε ενήργησε σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και επέβαλε στον παραβάτη οδηγό τις προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος, οπότε πέραν των ποινικών κυρώσεων επιβλήθηκαν και οι ανάλογες –σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ.– διοικητικές κυρώσεις.

Περαιτέρω, από το ιστορικό του οδηγού προέκυψαν και παλαιότερες παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, για το σύνολο των οποίων είχαν επιβληθεί τα ανάλογα διοικητικά μέτρα και πρόστιμα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η Ελληνική Αστυνομία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση τροχαίων παραβάσεων, με έμφαση στις περιπτώσεις οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος, που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Έχοντας εντείνει τους ελέγχους σε όλο το οδικό δίκτυο και αυξήσει τη βεβαίωση παραβάσεων, επιβάλλει απαρέγκλιτα τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις στους παραβάτες. Η ασφάλεια στους δρόμους αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα και οι ενέργειες της Τροχαίας στοχεύουν στην πρόληψη των ατυχημάτων και την προστασία της ζωής όλων των πολιτών.

Only in

«Σοβαρό μόνο στη θεωρία, στην πράξη δεν υπήρξε κίνδυνος» λέει η κυβέρνηση για την παρ' ολίγον νέα τραγωδια στα τρένα

Στο σημείο που παραλίγο να γίνει μετωπική σύγκρουση την Παρασκευή δεν λειτουργεί σύστημα τηλεδιοίκησης, αλλά ο αρμόδιος υφυπουργός δήλωσε ότι «δεν υπήρξε κίνδυνος για κανέναν»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024