Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τρένα: Πώς ο μηχανοδηγός πρόλαβε την μετωπική σύγκρουση στους Αγίους Αναργύρους – «Δεν θα είχαμε προλάβει τίποτα»

Τρένα: Πώς ο μηχανοδηγός πρόλαβε την μετωπική σύγκρουση στους Αγίους Αναργύρους – «Δεν θα είχαμε προλάβει τίποτα»

Τα κρίσιμα δευτερόλεπτα και οι ενέργειες του μηχανοδηγού

Για μόλις λίγα δευτερόλεπτα δεν θρηνήσαμε θύματα στους Αγίους Αναργύρους, με την παρολίγον μετωπική σύγκρουση τρένων, με τον μηχανοδηγό της αμαξοστοιχίας που ερχόταν από την Αθήνα αντιλήφθηκε το λάθος του σταθμάρχη του ΣΚΑ.

Ο μηχανοδηγός Δημήτρης Κουτσιάφτης που ήταν στην αμαξοστοιχία 1210 που έκανε το δρομολόγιο Πειραιάς – Αεροδρόμιο, περιέγραψε τις κρίσιμες στιγμές που αποσόβησαν το ατύχημα.

«Αντιλήφθηκα ότι τον στέλνει πάνω μας», είπε ο μηχανοδηγός στον ΣΚΑΙ για το λάθος που έκανε ο σταθμάρχης του ΣΚΑ με τα δύο τρένα, ο οποίος και έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Περιγράφοντας την κατάσταση, ο Δημήτρης Κουτσιάφτης είπε μεταξύ άλλων: «Ο συνάδελφος ξεκίνησε την αμαξοστοιχία βγάζοντας αναγγελία, ως έπρεπε και εγώ μέσω του ασυρμάτου του φώναξα «1307 σταμάτα, έχω φύγει εδώ και ώρα από την Αθήνα».

Αν λειτουργούσαν τα συστήματα ασφαλείας δεν θα είχε συμβεί τίποτα από όλα αυτά. Εκείνη την ώρα αντιλήφθηκα ότι κάτι δεν πάει καλά, προχώρησα σε πλήρη πέδη της αμαξοστοιχίας για μείωση ταχύτητας αλλά ταυτόχρονα να μην αντιληφθούν οι επιβάτες ότι υπάρχει κίνδυνος. Μας χώριζε περίπου ένα χιλιόμετρο».

Καταλήγοντας ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας που ήταν γεμάτη από κόσμο, λόγο και της ώρας αιχμής, τόνισε: «Αν δεν είχα αντιληφθεί ότι υπάρχει κίνδυνος δεν θα είχαμε προλάβει να κάνουμε τίποτα. Έπρεπε το ΣΚΑ να ενημερώσει τον συνάδελφο να περιμένει».

Only in

Ανοικτή η μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Τα φαβορί για το β’ γύρο

Δημοσκόπηση της Metron Analysis δίνει ως φαβορί τον Νίκο Ανδρουλάκη, με τρεις υποψηφίους να «μάχονται» για το β' γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024