Kάποιες ιστορίες για το ποιόν και την προσωπικότητα του Ντόναλντ Τραμπ – ένθερμος υποστηρικτής της «anti – woke» ατζέντας- προέρχονται από μια πηγή κοντά στο σπίτι του: τα «οικογενειακά απομνημονεύματα» της λεσβίας ανιψιάς του, Μαίρη Τραμπ, δημοσιεύτηκαν την Τρίτη (10 Σεπτεμβρίου) και υπόσχονται να αποκαλύψουν την «ψυχρή, εγωιστική σκληρότητα που έχει καταλήξει να χαρακτηρίζει την οικογένεια Τραμπ».

Ποια είναι η Μαίρη Τραμπ;

Η Μαίρη Τραμπ είναι ψυχολόγος και συγγραφέας, κόρη του αδελφού του Ντόναλντ Τραμπ, Φρεντ Τζούνιορ. Έχει ασκήσει έντονη κριτική στον θείο της και στην πολιτική του, υποστηρίζοντας ηχηρά τη Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του 2016.

Το 2020, η Μαίρη δήλωσε στο ABC News ότι ο Τραμπ πρέπει να παραιτηθεί από την προεδρία, χαρακτηρίζοντάς τον «εντελώς ανίκανο να ηγηθεί αυτής της χώρας» και ότι είναι «επικίνδυνο να του επιτρέψουμε να το κάνει». Μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021, ζήτησε να του «απαγορευτεί να θέσει ξανά υποψηφιότητα για δημόσιο αξίωμα».

Σε προηγούμενο βιβλίο της, ανέφερε ότι το 1997 αποφάσισε να μην πει στη γιαγιά της και σε άλλα στενά μέλη της οικογένειάς της ότι επρόκειτο να παντρευτεί μια γυναίκα, επειδή η γιαγιά της είχε πρόσφατα αναφερθεί στον Έλτον Τζον χρησιμοποιώντας υβριστικούς χαρακτηρισμούς

Η ίδια συνέχισε να στρέφεται εναντίον του καθώς διεκδικεί δεύτερη θητεία, γράφοντας στο Substack: «Είναι άκρως ενοχλητικό το γεγονός ότι κάποιος τόσο ανισόρροπος και ασυνάρτητος όσο ο Ντόναλντ επιτρέπεται να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία».

Ο αδελφός της, Φρεντ Τραμπ ΙΙΙ, έχει επίσης αποκηρύξει τον θείο του και έχει υποστηρίξει την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις.

Τα απομνημονεύματα της Μαίρη Τραμπ

Τα απομνημονεύματα της Μαίρη με τίτλο «Ποιος θα μπορούσε ποτέ να σε αγαπήσει», σύμφωνα με πληροφορίες, εμβαθύνουν στη σχέση της με τον πατέρα της, ο οποίος πάλευε με τον αλκοολισμό. Τα απομνημονεύματα ακολουθούν το βιβλίο του 2020 « Πάρα πολλά και ποτέ αρκετά: Πώς η οικογένειά μου δημιούργησε τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο του κόσμου», το οποίο επικεντρώθηκε στον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ.

Στο πιο πρόσφατο βιβλίο της, αποκαλύπτει ότι υποβλήθηκε σε θεραπεία μετά τη νίκη του Τραμπ στις εκλογές του 2016, ενώ φέρεται να είπε στο γιατρό της το 2021: «Είμαι εδώ επειδή έχασα τον έλεγχο της ζωής μου. Είμαι εδώ επειδή ο κόσμος έχει καταρρεύσει και δεν ξέρω πώς να βρω το δρόμο της επιστροφής(…)«Είμαι εδώ επειδή ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο θείος μου».

Σε προηγούμενο βιβλίο της, ανέφερε ότι το 1997 αποφάσισε να μην πει στη γιαγιά της και σε άλλα στενά μέλη της οικογένειάς της ότι επρόκειτο να παντρευτεί μια γυναίκα, επειδή η γιαγιά της είχε πρόσφατα αναφερθεί στον Έλτον Τζον χρησιμοποιώντας υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

View this post on Instagram

A post shared by Mary L Trump (@mary_l_trump)

*Με πληροφορίες από: Pink News