Επιστρέψατε από τις διακοπές, περάσατε υπέροχα, φάγατε όλες τις νοστιμιές του νησιού. Όμως ο οργανισμός  σας έχει απορρυθμιστεί και η πείνα ενσκήπτει επιθετικά, με αποτέλεσμα όσα κιλά γλιτώσατε (ή πήρατε) στις διακοπές να σας «επισκεφτούν» (επιπλέον) τώρα…

Μήπως αυτή τη φορά το φθινόπωρο να σας βρει έτοιμους να αντιμετωπίσετε την εποχιακή πείνα με έξυπνα tips;

8+1 smart tips

1. Παρ’ το ζεστά. Μόλις αναγνωρίσετε την επιθετική αυτή πείνα, αντιμετώπιστέ την ζεστά. Κυριολεκτικά.  Για παράδειγμα πιείτε ένα ζεστό αφέψημα, φάτε μια χορτόσουπα, κάντε ένα ζεστό μπάνιο ή ζέστανετε το σώμα σας κάνοντας βόλτα με γρήγορο περπάτημα.

2. D- days. Μην ξεχνάτε να καταναλώνετε επαρκή ποσότητα βιταμίνης D που βοηθάει στην καλή διάθεση, στην ευεξία και το αδυνάτισμα. Κάντε βόλτες τις ηλιόλουστες ημέρες και φάτε τον κρόκο από το αβγό και λιπαρά ψάρια.

3. Ύπνε που παίρνεις τα κιλά…  Οι έρευνες λένε ότι η αυξημένη πείνα επηρεάζεται τόσο από την ποσότητα όσο και από την ποιότητα του ύπνου. Αφού, λοιπόν, σκοτεινιάζει νωρίτερα, καλό θα ήταν να μεταφέρετε και εσείς την ώρα που πέφτετε για ύπνο, μειώνοντας παράλληλα  την έκθεσή σας σε οθόνες.

4. Πρωτεΐνες & φυτικές ίνες. Αύξηστε την ποσότητα πρωτεΐνης που καταναλώνετε όπως επίσης και τις φυτικές ίνες όπως φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής άλεσης που θα σας κρατούν χορτάτες για περισσότερες ώρες.

5. Δίψα για νερό. Πολλές φορές μπερδεύουμε την πείνα μας με τη δίψα μας. Όταν ο οργανισμός δεν είναι ενυδατωμένος επαρκώς, «δείχνει το ενδιαφέρον του» σε άλλες άλλες τροφές για την κάλυψη των αναγκών του.  Όταν νομίζετε λοιπόν ότι πεινάτε, δοκιμάστε να πιείτε ένα ποτήρι νερό και παρατήρηστε τον εαυτό σας μετά από 15 λεπτά. Αν σας πέρασε το αίσθημα της πείνας, τότε διψούσατε.

6. Βάλτε νερό στο κρασάκι σας… Το Φθινόπωρο το έχουμε συνδυάσει με φίλους, εξόδους στην πόλη για ποτό, κρασί στο σπίτι, αλλά σκεφτείτε πόσο καλύτερα θα αισθανθείτε με ένα δυναμωτικό χυμό ή με ένα χαλαρωτικό αφέψημα όπως ένα χαμομήλι χωρίς θερμίδες. Άλλωστε όπως όλοι ξέρουμε όταν πίνετε αλκοόλ, χρειάζεστε και τα νόστιμα θερμιδοφόρα παρελκόμενα του.

7. Κοιτάξτε το πιάτο σας. Μία συμβουλή που ισχύει χειμώνα- καλοκαίρι. Μην αποσπάται η προσοχή σας από το γεύμα σας. Πολλές φορές τρώμε ενώ παράλληλα κάνουμε και άλλα πράγματα με αποτέλεσμα να μη συνειδητοποιούμε ότι αυτή ήταν η ώρα του φαγητού μας, ούτε αν χορτάσαμε. Έτσι μόλις τελειώσουμε το φαγητό, νιώθουμε και πάλι πεινασμένες. Και φυσικά, προσπάθηστε να μην τρωτε γρήγορα για να προλάβει το στομάχι να δώσει σήμα ότι χορτάσατε.

8. Το πρωινό είναι η δύναμή σας. Μπορεί αυτές τις διακοπές να τρώγατε άστατα, να ξεχνούσατε το πρωινό σας, αλλά η επιστροφή στην, μετά τις διακοπές, κανονικότητα επιτάσσει να μην ξεχνάτε ένα καλό, υγιεινό πρωινό που θα σας κρατήσει μέχρι το επόμενο γεύμα.

9. Γκρέιπφρουτ, αγάπη μου! Είναι υπερτροφή και μπορεί να βοηθήσει δραστικά στη μείωση της πείνας και την καύση του λίπους. Το γκρέιπφρουτ είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C, A και Β, περιέχει φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο και μαγγάνιο, βοηθάει αποτελεσματικά στην αποτοξίνωση και στην καταπολέμηση του φουσκώματος.

Καλή επιστροφή στις συνήθειές σας!

* Πηγή: Grace