Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πάμε να ξαπλώσουμε; 5+1 συνήθειες που κάνουν καλό στα μαλλιά μας

Πάμε να ξαπλώσουμε; 5+1 συνήθειες που κάνουν καλό στα μαλλιά μας

Μην φοβηθείτε να κάνετε κάποιες αλλαγές στη ρουτίνα του ύπνου σας. Κάνουν καλό στα μαλλιά σας.

Περιποιείστε συστηματικά τα μαλλιά σας και το τριχωτό του κεφαλιού σας, αλλά εξακολουθείτε να έχετε ψαλίδα, «σπάσιμο» της τρίχας και θαμπάδα; Η απάντηση ίσως βρίσκεται στη ρουτίνα του ύπνου σας, η οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να επηρεάσει την υγεία των μαλλιών αλλά και του τριχωτού, χωρίς καν να το καταλάβετε. Γι’ αυτόν τον λόγο, παρακάτω σας παρουσιάζουμε εκείνες τις 6 συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε, για να δείτε τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας να αλλάζουν προς το καλύτερο.

#1 Το hairstyle του ύπνου

Εάν έχετε μακριά μαλλιά, πιάστε τα σε μια χαλαρή πλεξούδα, που θα μειώσει την τριβή, το «σπάσιμο» της τρίχας και το φριζάρισμα -προτιμήστε μεταξωτά scrunchies για να πιάσετε τα μαλλιά σας, που είναι πιο φιλικά προς την τρίχα και δε θα την τραβήξουν ή θα τη «σπάσουν». Εάν έχετε σγουρά ή σπαστά μαλλιά, μπορείτε να τα χωρίσετε σε τμήματα και να δημιουργήσετε επίσης μικρές χαλαρές πλεξούδες, τις οποίες θα ξεπλέξετε το επόμενο πρωί -έτσι, θα διατηρήσετε και τις μπούκλες σας.

Σύμφωνα με την American Academy of Dermatology (ADA), μπορείτε επίσης να μειώσετε το συνεχές τράβηγμα της τρίχας κάνοντας τα εξής:

Χαλαρώστε τις πλεξούδες, τις αλογοουρές και τα σινιόν ειδικά γύρω από τη γραμμή των μαλλιών σας.
Κάντε πλεξούδες στα μαλλιά σας για όχι περισσότερο από δύο έως τρεις μήνες κάθε φορά.

#2 Κοιμηθείτε σε μεταξωτά κλινοσκεπάσματα

Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες και τα σεντόνια είναι πιο απαλά για τα μαλλιά και το δέρμα του τριχωτού, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή ειδικά αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα. Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες, συγκεκριμένα, μπορούν να μειώσουν την τριβή των μαλλιών και του δέρματος, πράγμα που σημαίνει λιγότερο σπάσιμο, φριζάρισμα κι ερεθισμένη επιδερμίδα.

#3 Χαμηλώστε τον θερμοστάτη

Όταν υπάρχει πολλή ζέστη στο δωμάτιο που κοιμάστε, το κεφάλι σας ιδρώνει και γεμίζει με λιπαρότητα, κάνοντας τους πόρους να φράσσουν πιο εύκολα. Αντίθετα, ο ύπνος σε ένα δροσερό περιβάλλον εμποδίζει αυτό το φαινόμενο και κατ’ επέκταση ελαχιστοποιεί την πιθανότητα να φράξουν τα τριχοθυλάκια από το σμήγμα.

#4 Φορέστε ένα μεταξωτό σκουφάκι

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ύπνος με ένα μεταξωτό σκουφάκι είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη μείωση της τριβής των μαλλιών, οδηγώντας τελικά σε λιγότερο «σπάσιμο» της τρίχας και ψαλίδα. Η εφαρμογή του είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε το χτένισμά σας κατά τη διάρκεια της νύχτας, ώστε να μη χρειαστεί να ασχοληθείτε και πολύ με το styling το επόμενο πρωί.

#5 Περιμένετε να απορροφηθούν καλά τα προϊόντα περιποίησης

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να περιμένετε να απορροφηθούν καλά τα προϊόντα του βραδινού σας skincare πριν ακουμπήσετε το πρόσωπό σας στο μαξιλάρι, ώστε να μην “μεταφέρονται” τα έλαιά τους στη μαξιλαροθήκη σας. Έτσι θα αποφύγετε να φράξουν οι πόροι στην επιδερμίδα του προσώπου και του τριχωτού της κεφαλής.

#6 Μην κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά

Αν λουστείτε, αποφύγετε να πέσετε στο κρεβάτι με βρεγμένα μαλλιά γιατί είναι πιο ευάλωτα στο «σπάσιμο» και στην ψαλίδα από την τριβή στη μαξιλαροθήκη. Αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά, αν έχετε χρόνο, ή χρησιμοποιήστε το πιστολάκι ώστε να απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία – η διαφορά το πρωί που θα ξυπνήσετε στην αίσθηση των μαλλιών σας, θα είναι αισθητή.

* Πηγή: Vita

Only in

«Ασπιρίνες» τα μέτρα για την ενδοοικογενειακή βία

Διπλάσια τα πραγματικά περιστατικά βίας κατά των γυναικών, επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σε εκδήλωση για την ενδοοικογενειακή βία, με αφορμή τη ΔΕΘ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024