Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Βίρτους Μπολόνια 78-66: Λάμψη Πίτερς στο Ηράκλειο

Ολυμπιακός – Βίρτους Μπολόνια 78-66: Λάμψη Πίτερς στο Ηράκλειο

Πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος και ειδικότερα στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της Βίρτους Μπολόνια με 78-66 σε φιλική αναμέτρηση. Εξαιρετικοί Πίτερς και Βιλντόζα

Με το… δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο φιλικό τουρνουά της Κρήτης ο Ολυμπιακός, που επικράτησε της Βίρτους Μπολόνια με 78-66 στον ημιτελικό και αύριο Κυριακή (15/9, 20:30) θα αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε στον τελικό.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν σταθερά καλοί επιθετικά, ενώ έδειξαν δύο διαφορετικά πρόσωπα στην άμυνα σε κάθε ημίχρονο. Στο δεύτερο, οι Ερυθρόλευκοι ήταν πιο αποτελεσματικοί και με κορυφαίους τους Άλεκ Πίτερς και Λούκα Βιλντόζα που… καθάρισαν στο φινάλε, πήραν το θετικό αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Φουρνιέ να βάζει το πρώτο του καλάθι στον Ολυμπιακό και τον Βεζένκοφ να δίνει προβάδισμα με 7-3 στους Ερυθρόλευκους. Η Βίρτους έτρεξε ένα επιμέρους 6-2 και πέρασε μπροστά, με αποτέλεσμα από εκεί και πέρα να ελέγχει το παιχνίδι. Οι Ιταλοί προηγήθηκαν με 21-16 και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +6 με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει το 26-20.

Στη δεύτερη περίοδο οι Πειραιώτες άρχισαν με τον… καυτό Πίτερς να βάζει δύο σερί τρίποντα και να ισοφαρίζει σε 26-26. Το σύνολο του Λούκα Μπάνκι πάντως κατάφερε να διατηρεί το προβάδισμα στο 14′ με το 34-28, ενώ στο 16′ έφτασε στη μεγαλύτερη διαφορά του με το 40-28. Κάπου εκεί ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό και έτρεξε ένα σερί 9-0 μειώνοντας σε 40-37 και μπαίνοντας εκ νέου στο παιχνίδι. Η Βίρτους πάντως έκλεισε το πρώτο μέρος μπροστά στο σκορ με το 42-38.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκαν πιο δυνατά στο τρίτο δεκάλεπτο και με δύο μακρινά σουτ των Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ κατάφεραν να ισοφαρίσουν εκ νέου, σε 44-44 στο 22′. Μάλιστα οι Ερυθρόλευκοι πέρασαν μπροστά ύστερα από πολλή ώρα, με το 48-46 στο 24′. Κάπου εκεί το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια ουκ ολίγες φορές. Ένα σουτ του Παπανικολάου όμως έδωσε τη δυνατότητα στους Πειραιώτες να κλείσουν την περίοδο με το μικρότερο δυνατό προβάδισμα χάρη στο 57-56.

Ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να προηγηθεί στο τέταρτο δεκάλεπτο με +6 (62-56) στο 33′, δείχνοντας πως βρίσκει ρυθμό στην επίθεση, σε αντίθεση με τη Βίρτους έδειχνε να δυσκολεύεται. Από εκεί και ύστερα οι Ερυθρόλευκοι διατηρούσαν ένα μικρό προβάδισμα, με τους Ιταλούς πάντως να μένουν σε απόσταση αναπνοής και να πιέζουν. Όμως Πίτερς και Βιλντόζα δεν είχαν σκοπό να χάσουν ούτε σε… φιλικό και με δικά τους καλάθια καθάρισαν το ματς, δίνοντας τη νίκη στους Πειραιώτες με 78-66.

Only in

Ανοικτή η μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Τα φαβορί για το β’ γύρο

Δημοσκόπηση της Metron Analysis δίνει ως φαβορί τον Νίκο Ανδρουλάκη, με τρεις υποψηφίους να «μάχονται» για το β' γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024