Σπουδαίο τρίποντο για τον Ατρόμητο στην Τρίπολη! Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία επικράτησε με 2-1 των Αρκάδων στο «Θ. Κολοκοτρώνης» για την τέταρτη αγωνιστική της Super League και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Παρακολούθησε το ματς από τα επίσημα ο Κλοντ Μακελελέ που έχει πολλή δουλειά μπροστά του για να βάλει στον ίσιο δρόμο τους Αρκάδες.

Οι Περιστεριώτες ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς. Από εκτέλεση φάουλ του Καρλίτος, με καρφωτή κεφαλιά ο Μανσούρ νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 0-1 στο 6ο, μόλις, λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να απειλούν, με τον Καρλίτος να αστοχεί στο 18’. Πέντε λεπτά αργότερα, ο πρώην φορ του Παναθηναϊκού και της Λαμίας εκμεταλλεύτηκε το ολέθριο λάθος του τερματοφύλακα των Αρκάδων – βγήκε πολύ εκτός περιοχής για να απομακρύνει, αποτυχημένα, όμως – για να κάνει σε κενή εστία του 0-2.

Το μακρινό σουτ του Άλβαρες στο 29’ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Χουτεσιώτη, αλλά ήταν η πρώτη αντίδραση των γηπεδούχων. Αναιμική, όπως αποδείχθηκε, αφού Αθανασίου (33’) και, κυρίως, Καρλίτος (35’) σπατάλησαν ευκαιρίες για να ανεβάσουν κι άλλο το σκορ για την ομάδα του Γκαρσία. Και το πλήρωσε, καθώς ο Αστέρας μείωσε λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους.

Ο Κίνι πάτησε τον Παλάσιος εντός περιοχής, με τον Παναγιώτη-Ραφαήλ Τσιάρα να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών και τον Μπαρτόλο να μειώνει σε 1-2. Έχοντας πάρει ψυχολογία, οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στο δεύτερο μέρος. Ωστόσο, ο Χουτεσιώτης νίκησε τόσο τον Παλάσιος (47’) όσο και τον Άλβαρες (50’). Όχι πως ο Ατρόμητος έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Ο Καρλίτος – και πάλι – έκανε άνω κάτω την αντίπαλη άμυνα, αλλά το δυνατό αριστερό σουτ του Ισπανού πέρασε έξω.

Κάπου εκεί, όμως, ο ρυθμός έπεσε, με τον Ατρόμητο να κρατάει σχετικά άνετα τους τρεις βαθμούς. Εξαίρεση ένα δυνατό σουτ του Νίκου Καλτσά στο 80’ που έδιωξε σε κόρνερ ο Χουτεσιώτης, με τους Περιστεριώτες να κρατούν εν τέλει το υπέρ τους αποτέλεσμα, πανηγυρίζοντας το πρώτο φετινό τρίποντο.

Οι συνθέσεις:

Asteras AKTOR (Στάικος Βεργέτης): Παπαδόπουλος, Γκαρθία (78′ Ζουγλής), Τριανταφυλλόπουλος, Ντελί, Άλβαρες, Αλάγκμπε (46′ Τζανδάρης), Μούμο, Κρέσπι, Μπαρτόλο (70′ Τζίμας), Παλάσιος, Άνταμ (60′ Καλτσάς).

Ατρόμητος (Πάμπλο Γκαρσία): Χουτεσιώτης, Κίνι, Μπρόρσον, Μανσούρ, Αθανασίου, Έντερ (83′ Καλοσκάμης), Ουεντραόγκο, Μπάκου, Μίχορλ (58′ Τσιγγάρας), Ουάρντα, Καρλίτος (70′ Φαν Βέερτ).