Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Οι «φαρμακερές» κόντρες της Νότιγχαμ διέλυσαν την Λίβερπουλ

Οι «φαρμακερές» κόντρες της Νότιγχαμ διέλυσαν την Λίβερπουλ

Το πλάνο του Εσπίριτο Σάντο δούλεψε «ρολόι» και η Νότιχγαμ πλήγωσε με γρήγορες αντεπιθέσεις την άμυνα των «κόκκινων»

Η Νότιγχαμ Φόρεστ έκανε το «μπαμ» στο Άνφιλντ πετυχαίνοντας μεγάλη νίκη επί των «κόκκινων» με 1-0 και το αποτέλεσμα αυτό προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στην Αγγλία και όχι μόνο.

Η επικράτηση της ομάδας του Εσπίριτο Σάντο ήταν το βασικό θέμα των μέσων ενημέρωσης στην Αγγλία, σε ότι αφορά τα δρώμενα στην Πρέμιερ Λιγκ και δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Ήταν μια πανάξια νίκη της Φόρεστ και μάλιστα απέναντι σε μια Λίβερπουλ που μετρούσε τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς μέχρι σήμερα, αλλά στο χορτάρι του Άνφιλντ η εικόνα ήταν αποκαλυπτική και σίγουρα το αγωνιστικό πλάνο των φιλοξενούμενων δικαιώθηκε απόλυτα.

Και το λέμε αυτό όχι επειδή η Φόρεστ κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς και να νικήσει για πρώτη φορά στο Άνφιλντ από το 1969, αλλά γιατί πολύ απλά η εικόνα των δύο ομάδων ήταν τέτοια που δίνει το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να κάνουν λόγο για πανάξια νίκη.

Και πάμε στα… επιμέρους του ματς που έχουν να κάνουν με την τακτική προσέγγιση της αναμέτρησης, με τον τεχνικό της Νότιγχαμ Εσπίριτο Σάντο να παίρνει δέκα με τόνο.

Ο Πορτογάλος προπονητής παρουσίασε μια ομάδα που κατάφερε να κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την εστία της, πίεσε πολύ την Λίβερπουλ και το κυριότερο, κατάφερε να βγάλει εκτός παιχνιδιού τον Σαλάχ.

Από την στιγμή λοιπόν που οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να περιορίσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την δράση του Αιγύπτιου στράικερ, όλα έγιναν ευκολότερα για τη Νότιγχαμ, καθώς χωρίς τον Σαλάχ ν’ απειλεί ή και να δημιουργεί, η Λίβερπουλ έμοιαζε να είναι… έξω απ’ τα νερά της.

Το BBC, το SKY sports και πολλά ακόμα μέσα στο Νησί αναγνώρισαν το δίκαιο της επικράτησης της Νότιγχαμ στο Άνφιλντ, εστιάζοντας φυσικά και στην τακτική που παρουσίασαν οι φιλοξενούμενοι, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, όταν και κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της νίκης.


Η Φόρεστ «πλήγωσε» την αμυντική γραμμή της Λίβερπουλ με τις πολλές κόντρα επιθέσεις στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Επιθέσεις που είχαν ταχύτητα στην μεταφορά μπάλας και καλή τελική πάσα, που επέτρεψαν στη Νότιγχαμ όχι μόνο να σκοράρει, αλλά να απειλήσει και σε άλλες περιπτώσεις την εστία των γηπεδούχων.

Και δεν μιλάμε για μία και δύο κόντρες αλλά για πολλές αντεπιθέσεις σε «ανοιχτό» γήπεδο, με την Φόρεστ να εκμεταλλεύεται κατά τον καλύτερο τρόπο τα κενά που είχε η Λίβερπουλ στα μετόπισθεν.

Θα πρέπει λοιπόν να τονίσουμε πως τα αγγλικά μέσα δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο ότι αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχθηκε η Λίβερπουλ στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ ενώ επισημαίνουν πως η αμυντική τακτική που ακολούθησε η Φόρεστ, προκάλεσε «βραχυκύκλωμα» στο πλάνο του Άρνε Σλοτ.

Για να επανέλθουμε όμως στις «φαρμακερές» κόντρες που έβγαλε η Φόρεστ στο Άνφιλντ, θα πρέπει να αναφερθούμε και στις σωστές «παρεμβάσεις» του Εσπίριτο Σάντο από τον πάγκο.

Ο κόουτς της Φόρεστ έκανε δύο σημαντικές αλλαγές, τον σκόρερ Οντόι αλλά και τον Ελάνγκα, με τους δύο παίκτες να ταλαιπωρούν σε μεγάλο βαθμό τους αμυντικούς των γηπεδούχων.

Αμφότεροι έτρεξαν πολύ στο μισό γήπεδο και κάθε φορά που η Νότιγχαμ έπαιρνε κατοχή μπάλας, έδιναν στήριγμα για την γρήγορη μεταφορά μπάλας στην επίθεση.

Κι όχι μόνο έδιναν στήριγμα, αλλά είχαν και τις δυνάμεις σε πολλές περιπτώσεις να πάνε μέχρι τέλος στην τελική προσπάθεια, απειλώντας την εστία της Λίβερπουλ.

Σε μια τέτοια φάση κατάφερε να σκοράρει η φιλοξενούμενη ομάδα, με τον Οντόι να πιάνει άπιαστο σουτ και να μην αφήνει περιθώριο αντίδρασης στον Άλισον.

Το γκολ της Νότιγχαμ επιτεύχθηκε στο 72’ και θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι η αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων ανταποκρίθηκε με απόλυτη επιτυχία στην πίεση που προσπάθησε ν’ ασκήσει η Λίβερπουλ, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης.

Στο «κάδρο» λοιπόν της μεγάλης νίκης της Νότιγχαμ υπάρχουν πολλοί πρωταγωνιστές καθώς όλα δούλεψαν «ρολόι» για να πάρει τους τρεις βαθμούς η ομάδα του Εσπίριτο Σάντο στο Άνφιλντ.

Only in

Ανοικτή η μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Τα φαβορί για το β’ γύρο

Δημοσκόπηση της Metron Analysis δίνει ως φαβορί τον Νίκο Ανδρουλάκη, με τρεις υποψηφίους να «μάχονται» για το β' γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024