Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πώς να μην «στάζουν μέλι» για τον Μεντιλίμπαρ;

Πώς να μην «στάζουν μέλι» για τον Μεντιλίμπαρ;

Δεν αρκεί κάποιος να είναι καλός προπονητής για να υπάρχει ηρεμία και ενότητα σε μια ομάδα…

Ευθύς, απλός, δίκαιος. Σπουδαίος στην δουλειά του και πάνω από όλα ένας πολύ καλός άνθρωπος που μπορεί να εμπνεύσει κερδίζοντας τον σεβασμό όλων στην ομάδα.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, περί ου ο λόγος, δεν βρίσκεται τυχαία στους «καλύτερους που έχουν δουλέψει μαζί» όπως δήλωσαν πρόσφατα οι Ράκιτιτς και Κουκουρέγια. Και όπως είναι σίγουρο πως θα δηλώνουν στα επόμενα χρόνια όσοι τον ζουν τους τελευταίους μήνες στον Ολυμπιακό. Ακόμη και ο… grande μουρμούρας Γιόβετιτς δύσκολα θα βρει κάτι για να κατηγορήσει τον Μεντιλίμπαρ.

Ο Βάσκος προπονητής που φροντίζει σε κάθε ευκαιρία να αποδεικνύει με τις πράξεις του όσα υποστηρίζει ως φιλοσοφία ζωής. Ο Μεντιλίμπαρ που επιδιώκει πάντα να προσφέρει ευκαιρίες και να είναι δίκαιος απέναντι στους παίκτες του ξέροντας πως με αυτό τον τρόπο είναι όλοι κερδισμένοι. Και πάνω από όλα η ομάδα που είναι ο βασικός στόχος.

Δείτε για παράδειγμα τι συμβαίνει από τότε που ήρθε στην ομάδα (ξανά) ο Νταβίντ Κάρμο. Αν το καλοκαίρι υπήρχε ένας παίκτης που ο Μεντιλίμπαρ είχε ζητήσει διακαώς την απόκτησή του; Τότε να είστε σίγουροι πως αυτός ήταν ο Κάρμο.

Ο Ανγκολέζος που ήρθε τελικά στην ομάδα στις αρχές της εβδομάδας που ο Ολυμπιακός προετοιμαζόταν για το ματς στην Λαμία. Και που είναι η αλήθεια πως οι περισσότεροι αναμέναμε να τον δούμε και στο βασικό σχήμα. Ο «Μεντί» όμως έβαλε τον Πιρόλα. Θα πει κανείς, λογικό από την στιγμή που ο Κάρμο δεν έχει ρυθμό μια και πέρασε όλο το καλοκαίρι χαζεύοντας τους υπόλοιπους στην Πόρτο να παίζουν μπάλα.

Και πάμε για το αυριανό ματς με τον Παναιτωλικό. Όπου ο Κάρμο έχει και δύο «γεμάτα» 90λεπτα με την Ανγκόλα που σίγουρα τον βοήθησαν να βρει ακόμη περισσότερο τον ρυθμό που χρειάζεται για να πάρει τη θέση του στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού. Και όμως, ο Μεντιλίμπαρ, παρότι μιλάμε για τον Νο1 παίκτη που θέλει για την γραμμή άμυνας της ομάδας, σκέφτεται να τον κρατήσει και τώρα στον πάγκο βάζοντας ξανά στην αρχική 11αδα τον Πιρόλα. Όχι για να κάνει κάποια χάρη στον Ιταλό, αλλά γιατί θεωρεί πως με την εικόνα που έχει ο Πιρόλα, την συνολική δουλειά που κάνει και την παρουσία του σε αγώνες και προπονήσεις, το αξίζει. Ακόμη και αν τελικά αποφασίσει Κάρμο για το ματς με τον Παναιτωλικό είναι δεδομένο πως ο «Μεντί» δεν θα αφήσει στην άκρη τον Ιταλό στη συνέχεια, κάνοντας πράξη όλα όσα λέει στους παίκτες του αλλά και δημόσια. Όπως και για τα «πιτσιρίκια» που ήρθαν από την Κ19. Τους κράτησε και θα τους δώσει ευκαιρίες να παίξουν γιατί το αξίζουν.

Μια φιλοσοφία ζωής από τον Μεντιλίμπαρ που ξέχωρα από τις ικανότητες του ως προπονητής έχει καταφέρει στον Ρέντη να κερδίσει τους πάντες με την συμπεριφορά του, την ντομπροσύνη του και την ευθύτητά του. Όταν ξέρει ο ποδοσφαιριστής πως ο προπονητής του είναι δίκαιος τότε όλα κυλούν ήρεμα στα αποδυτήρια.

Only in

Ζιζέλ Πελικό: Μια γενναία γυναίκα σε μια υπόθεση τρόμου - Το ένα και μοναδικό αίτημά της στη δίκη

Σήμερα Σάββατο πρόκειται να πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα «προς υποστήριξη της Ζιζέλ Πελικό και όλων των θυμάτων βιασμού».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024