Τα κατορθώματα του Έρλινγκ Χάαλαντ στην Πρέμιερ Λιγκ έχουν αποκτήσει μυθικές διαστάσεις καθώς ο Νορβηγός επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι είναι μια «μηχανή» σκοραρίσματος διαλύοντας κάθε άμυνα που βρίσκει στο διάβα του.

Κανένα πλάνο δεν φαίνεται ικανό ν’ αντιμετωπίσει τον διεθνή στράικερ των πρωταθλητών Αγγλίας κι αυτό επιβεβαιώθηκε και στο σημερινό παιχνίδι της Σίτι με αντίπαλο την Μπρέντφορντ στο Έιτιχαντ.

Εκεί που οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν, μόλις 22 δευτερόλεπτα μετά την σέντρα, αλλά ούτε αυτός ο αιφνιδιασμός αποτέλεσε πρόβλημα για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Και δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα, για την ομάδα που έχει στο δυναμικό της τον Χάαλαντ, τον επιθετικό που κάνει… εύκολη την ζωή των συμπαικτών του στην Σίτι.

Δύο γκολ από τον διεθνή φορ (και τα δύο στο πρώτο ημίχρονο) ήταν αρκετά για να «γυρίσει» το ματς η Σίτι και να πετύχει την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια της φετινής Πρέμιερ Λιγκ.

Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι πρωταθλητές Αγγλίας είναι η μοναδική ομάδα που έχει μόνο νίκες στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ο Χάαλαντ λοιπόν έγραψε ιστορία και στο παιχνίδι απέναντι στην Μπρέντφορντ καθώς ο Νορβηγός επιθετικός έχει πετύχει εννιά γκολ στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ, επίδοση που είναι ρεκόρ για την μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος την σεζόν 2011-2012, είχε πετύχει οκτώ γκολ στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της σεζόν.

Ο Χάαλαντ όμως φρόντισε να πάρει στα χέρια του και αυτό το ρεκόρ, καθώς είναι σε εξαιρετική φόρμα και σκοράρει (προς μεγάλη ικανοποίηση του Γκουαρντιόλα) ασταμάτητα.

Χρήζει επίσης ιδιαίτερης μνείας ότι καμιά άλλη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ δεν έχει καταφέρει να πετύχει εννιά γκολ κι αυτό βεβαίως είναι εκπληκτικό, καθώς φανερώνει την ικανότητα του Χάαλαντ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Η Σίτι απολαμβάνει πλέον μόνη την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ, μετά την ήττα της Λίβερπουλ από τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο Άνφιλντ και όλοι καταλαβαίνουν από νωρίς, γιατί είναι και φέτος το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Με τέτοιον Χάαλαντ άλλωστε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα η Σίτι, καθώς ο Νορβηγός επιθετικός δίνει λύσεις ακόμα κι όταν όλα δείχνουν ότι θα… στραβώσουν.

Με όλα αυτά καταλαβαίνει εύκολα κάποιος γιατί ο Γκουαρντιόλα «στάζει μέλι» για τον διεθνή φορ αλλά και γιατί η διοίκηση του αγγλικού συλλόγου ετοιμάζεται να προσφέρει ένα νέο μυθικό συμβόλαιο στον παίκτη.

«Για να είμαι ειλικρινής περίμενα ότι θα κάνει και σήμερα χατ τρικ. Δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν πέτυχε και τρίτο γκολ», είπε χαριτολογώντας ο Πεπ, στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με την Μπρέντφορντ.

Η Σίτι λοιπόν σκοπεύει να κάνει τον Χάαλαντ τον πιο καλά αμειβόμενο παίκτη στην Πρέμιερ Λιγκ, με ετήσιες αποδοχές που θα ξεπερνούν τα 25 εκατ. ευρώ.

Το υπάρχον συμβόλαιο του Νορβηγού επιθετικού με την πρωταθλήτρια Αγγλίας έχει διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2027, αλλά πρόθεση της Μάντσεστερ Σίτι είναι να προχωρήσει σε διετή επέκταση της συνεργασίας της με τον Χάαλαντ (2029) βελτιώνοντας βεβαίως κατά πολύ τις απολαβές του σούπερ σταρ της ομάδας.

Οι πληροφορίες μάλιστα που υπάρχουν αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας και σύντομα αναμένονται και οι σχετικές ανακοινώσεις.