Σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι σήμερα και ακόμη 40 περίπου τραυματίστηκαν από μια έκρηξη βυτιοφόρου στην Αϊτή.

Τον τραγικό απολογισμό ανακοίνωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φιντέλ Νικολά, επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στην επαρχία Νιπ της χώρας.

Η έκρηξη συμπαρέσυρε στον θάνατο 16 ανθρώπους

Όπως ανέφεραν οι αυτόπτες μάρτυρες, η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που τα θύματα προσπαθούσαν να μαζέψουν καύσιμα από μια διαρροή που είχε το βυτιοφόρο, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί μετά από τροχαίο ατύχημα στην περιοχή Μιραγκουάν στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

Εκείνη ήταν η στιγμή που το βυτιοφόρο εξερράγη, σκοτώνοντας συνολικά 16 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 40 – μερικούς πιο ελαφρά και άλλους πιο σοβαρά.

Δεκάδες άνθρωποι είχαν πλησιάσει στο ακινητοποιημένο βυτιοφόρο για να μαζέψουν καύσιμα από διαρροή που είχε, όταν σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη

Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί σε κοντινό νοσοκομείο τόνισε ο Νικολά, ενώ ο σοβαρά τραυματίες θα μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία της περιοχής, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Το Μιραγκουάν είναι μια πόλη-λιμάνι που βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα από το Πορτ-ο-Πρενς, πρωτεύουσα αυτής της φτωχής χώρας της Καραϊβικής.

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός, Γκάρι Κονίλ, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση μετά από αυτή την τραγωδία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Εμανουέλ Πιερ, επικεφαλής της Εθνικής Πολιτικής Προστασίας.