Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές ΗΠΑ 2024: Παιζει με τα όπλα η Κάμαλα Χάρις

Εκλογές ΗΠΑ 2024: Παιζει με τα όπλα η Κάμαλα Χάρις

Καθώς η υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ δεν θέλει να τρομάξει τους λάτρεις της οπλοκατοχής, ρίχνει τα φώτα στο γεγονός πως κατέχει και η ίδια όπλο, για να κινηθεί ευέλικτα.

Η αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών Καμάλα Χάρις δήλωσε κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ της Τρίτης με τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ ότι κατέχει όπλο, μια αποκάλυψη που εξέπληξε ορισμένους ψηφοφόρους, αλλά μετέφερε ένα σκόπιμο πολιτικό μήνυμα.

Η Χάρις κατέχει ένα πιστόλι για λόγους προσωπικής ασφάλειας και είναι αποθηκευμένο σε ασφαλές σημείο στο σπίτι της στην Καλιφόρνια, δήλωσε την Παρασκευή πηγή του Λευκού Οίκου. Η πηγή αρνήθηκε να προσδιορίσει τη μάρκα του όπλου, αλλά δήλωσε ότι είναι το ίδιο όπλο που ανέφερε η Χάρις το 2019 στην προεκλογική εκστρατεία.

«Αυτή η επιχείρηση για την αφαίρεση των όπλων όλων – ο Τιμ Γουόλς και εγώ είμαστε και οι δύο κάτοχοι όπλων. Δεν θα πάρουμε τα όπλα κανενός, οπότε σταματήστε τα συνεχή ψέματα για αυτά τα πράγματα», δήλωσε την Τρίτη η Χάρις.

Προβλήματα με την οπλοκατοχή αντιμετωπίζουν και στο Ισραήλ.

Το 2019, η Harris δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είμαι κάτοχος όπλου και κατέχω όπλο για τον ίδιο ίσως λόγο που το κάνουν πολλοί άνθρωποι: για προσωπική ασφάλεια. Ήμουν εισαγγελέας καριέρας».

Η Κάμαλα Χάρις ως Γενική Εισαγγελέας υποστηρίζει πως χρειαζόταν όπλο για την ασφάλειά της. Η φωτογραφία είναι από την εποχή της ανάληψης της θέσης.

Ποιό είναι το παιχνίδι που παίζεται;

Η Κάμαλα Χάρις, μαζί με το μεγαλύτερο μέρος του Δημοκρατικού Κόμματός, έχει πιέσει για περισσότερη νομοθεσία για την ασφάλεια των όπλων ώστε να περιοριστεί το υψηλό ποσοστό θανάτων και τραυματισμών από όπλα στις Η.Π.Α. Η οπλοκατοχή παρότι «δικαίωμα» αιώνων (233 ετών), «στοιχειώνει» την Αμερική τις τελευταίες δεκαετίες. Ενώ με την βία των συμμοριών, από την δεκαετία του 90 και έπειτα «απογειώθηκε». Νόμιμη και παράνομη.

Οι Ρεπουμπλικάνοι που εμποδίζουν αυτή τη νομοθεσία έχουν υποστηρίξει ότι οι Δημοκρατικοί θέλουν να κατασχέσουν τα όπλα των Αμερικανών και να ανατρέψουν τη Δεύτερη Τροποποίηση του Συντάγματος των Η.Π.Α. που δίνει στους Αμερικανούς το δικαίωμα να «φέρουν όπλα».

Η Χάρις προσπαθεί να προσελκύσει ορισμένους ψηφοφόρους από το ένα τρίτο των Αμερικανών που κατέχουν όπλο και τα δύο τρίτα των Αμερικανών που υποστηρίζουν την αυστηρότερη ρύθμιση της οπλοκατοχής. Με αυτόν τον τρόπο οι ψηφοφόροι θα θεωρήσουν πως σκοπεύει να κινηθεί περισσότερο ενάντια στη μη ασφαλή φύλαξη των όπλων, την ώρα που και οι δικαστικές αρχές, δικάζουν γονείς παιδιών που άνοιξαν πυρ στα σχολεία τους.

Με ένα σμπάρο δυό τριγόνια

Η Κάμαλα Χάρις έχει ζητήσει την εφαρμογή καθολικών ελέγχων ιστορικού και την επέκταση των νόμων περί κόκκινων σημαιών για την αφαίρεση των όπλων από άτομα που θεωρούνται επικίνδυνα ή ασταθή. Θέλει επίσης να απαγορεύσει τα λεγόμενα επιθετικά όπλα (αυτόματα και τυφέκια εφόδου) και τους γεμιστήρες μεγάλης χωρητικότητας.

«Είμαι καλός σκοπευτής», δήλωσε η Χάρις κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης επί σκηνής στο Politico το 2015 στην Καλιφόρνια, αφού ρωτήθηκε αν έχει πυροβολήσει ποτέ με όπλο. «Ναι, έχω πυροβολήσει με όπλο πολλές φορές», είπε, προσθέτοντας ότι επρόκειτο για πιστόλι.

Η άδεια οπλοφορίας του Τραμπ στη Νέα Υόρκη ανεστάλη τον Απρίλιο του 2023 μετά την ποινική δίωξή του, ανέφερε το CNN. Παρέδωσε δύο από τα τρία πιστόλια που είχε στην κατοχή του και το τρίτο μεταφέρθηκε στη Φλόριντα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Στην άνω ανάρτηση από την πλατφόρμα Χ, το πιστόλι έχει το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά δεν μπορεί να το αγοράσει!

Only in

Η νέα κόκκινη γραμμή του Πούτιν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει κι άλλες φορές βάλει κόκκινες γραμμές, ωστόσο τις είδε να παραβιάζονται - Η ανάλυση του BBC για την τωρινή κατάσταση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024