Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Καλιφόρνια: Κάτοικος περπατά ανάμεσα από τις φλόγες και βγαίνει σώα – Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Καλιφόρνια: Κάτοικος περπατά ανάμεσα από τις φλόγες και βγαίνει σώα – Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

«Ήταν μια σουρεαλιστική εμπειρία. Ποτέ δεν περιμένεις από κάποιον να ξεπηδήσει από το πουθενά και να περπατάει μέσα στη φωτιά», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Βλέποντας τη μορφή της να ξεπροβάλλει από την πύρινη κόλαση, σκέφτεται κανείς πως είναι αδύνατο να επιβιώσει.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο κυκλοφορεί από εχθές στο Διαδίκτυο, στο οποίο βλέπουμε κάτοικο της κομητείας Όραντζ στην Καλιφόρνια να βγαίνει μέσα από τις φλόγες με τα μαλλιά και το φόρεμά της να μαστιγώνονται από τον καυτό άνεμο.

Αμέσως την προσεγγίζει ένα όχημα της Πυροσβεστικής και εκείνη μπαίνει μέσα.

Δείτε τα σοκαριστικά πλάνα:

«Κοιτάζω και βλέπω μια φιγούρα»

Οι μάρτυρες που κατέγραψαν τις οδυνηρές στιγμές στον Εθνικό Δρυμό του Κλίβελαντ στην κομητεία Ρίβερσαϊντ της Καλιφόρνιας, ήταν ο 34χρονος Τζος Μπούθροϊντ και ο 21χρονος Χαβιέ Πέρεζ της OC Hawk, μιας ανεξάρτητης συλλογικότητας μέσων ενημέρωσης.

«Άρχισα να της ουρλιάζω: ‘Πρέπει να μπεις μέσα στο αυτοκίνητο! Πρέπει να μπεις μέσα!’»

Λειτουργώντας σύμφωνα με έναν κρατικό νόμο που επιτρέπει στους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης να πλησιάζουν πολύ πιο κοντά σε καταστροφές από άλλους πολίτες, και οι δύο βιντεοσκοπούσαν την καταστροφικότητα της πυρκαγιάς για να τονίσουν τη σημασία αυτού που κάνουν οι πυροσβέστες.

«Την ώρα που πλησιάζαμε περισσότερο, κοιτάζω και βλέπω μια φιγούρα, σαν κάποιος να περπατάει», είπε ο ίδιος. Το όνομα της γυναίκας δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

«Πρέπει να μπεις μέσα στο αυτοκίνητο! Πρέπει να μπεις μέσα!»

Ο Μπούθροϊντ είπε ότι τη γυναίκα έσωσε το όχημα του αρχηγού της πυροσβεστικής στο σημείο. Ο αρχηγός Μαρτίνεζ είχε μείνει τελευταίος για να βεβαιωθεί ότι όλοι οι άνδρες του ήταν ασφαλείς.

«Άρχισα να της ουρλιάζω: ‘Πρέπει να μπεις μέσα στο αυτοκίνητο! Πρέπει να μπεις μέσα!’», θυμάται ο Μαρτίνεζ. Είπε επίσης ότι άνοιξε την πόρτα και την άρπαξε, τραβώντας την στο πίσω κάθισμα. Στη συνέχεια, οδήγησε το όχημα σε ασφαλές σημείο και κάλεσε ασθενοφόρο.

«Ήταν μια σουρεαλιστική εμπειρία. Ποτέ δεν περιμένεις από κάποιον να ξεπηδήσει από το πουθενά και να περπατάει μέσα στη φωτιά», δήλωσε ο Μπούθροϊντ.

Η πυρκαγιά μαίνεται σε λόφους κοντά στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, ενώ έχει ήδη καταστρέψει δεκάδες σπίτια, μετατρέποντας σε αποκαΐδια μέσα σε λίγες ώρες, σχεδόν 200.000 στρέμματα γης. Μάλιστα πρόκειται για μόνο μια από τις τρεις ανεξέλεγκτες φωτιές στην περιοχή όπου βρίσκεται η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ.

Only in

Ζιζέλ Πελικό: Μια γενναία γυναίκα σε μια υπόθεση τρόμου - Το ένα και μοναδικό αίτημά της στη δίκη

Σήμερα Σάββατο πρόκειται να πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα «προς υποστήριξη της Ζιζέλ Πελικό και όλων των θυμάτων βιασμού».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024