Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ξέρεις τι είχε πει η Χιονάτη; Ο Αρκάς και η «βρώμικη» καλημέρα

Ξέρεις τι είχε πει η Χιονάτη; Ο Αρκάς και η «βρώμικη» καλημέρα

Για ακόμα ένα πρωινό, ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς δεν ξέχασε να μας στείλει την καλημέρα του, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Ένα ακόμα πρωινό και δεν θα μπορούσε να λείπει ο Αρκάς από αυτό. Ο γνωστός σκιτσογράφος, είπε την καλημέρα του για σήμερα το πρωί, βάζοντας σε πρωταγωνιστικό πλάνο τη γνωστή σε όλους μας οικογένεια των πουλιών, με πατέρα και γιο να έχουν μια άκρως χιουμοριστική συζήτηση ενώ πετάνε πάνω από την πόλη.

«Πώς γίνεται μία σπιθαμή παιδί να κρύβεις τόσο βρώμικο μυαλό;» ρωτάει στεναχωρημένος ο πατέρα τον γιο του, για να του έρθει η πληρωμένη απάντηση από τον μικρό: «Οι κοντοί κρύβουν μεγάλες εκπλήξεις είχε πει η Χιονάτη». Και κάπως έτσι, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, το παιδί κατέστρεψε σε όλους μας ένα από τα πιο γνωστά κλασσικά παραμύθια.

Δείτε το σκίτσο:

Η Χιονάτη και η Επτά Νάνοι

Το σημερινό σκίτσο του Αρκά είναι εμπνευσμένο από το γνωστό παραμύθι «Η Χιονάτη και η Επτά Νάνοι». Η γνωστότερη εκδοχή του παραμυθιού είναι εκείνη από την συλλογή των Αδερφών Γκριμ, «Παιδικά και Σπιτικά Παραμύθια» η οποία δημοσιεύτηκε το 1812 με το όνομα «Η μικρή Χιονάτη».

Στο πέρασμα των χρόνων, το παραμύθι των αδερφών Γκριμ κυκλοφόρησε σε αρκετές διαφορετικές εκδοχές σε διάφορες χώρες. Ανάμεσα σε αυτές υπάρχει και μια ελληνική, που έχει τον τίτλο «Η Μυρσίνη». Ωστόσο υπάρχουν αρκετές διαφορές σε σχέση με την αρχική ιστορία: οι αδερφές παίρνουν τη θέση της θετής μητέρας, ο Ήλιος του μαγικού καθρέφτη, η εγκατάλειψη στο δάσος αντί για απόπειρα δολοφονίας και οι Μήνες στη θέση των Νάνων.

Only in

Ο πειρασμός της αμεσότητας

Η εμμονή με την αμεσότητα υπονομεύει την ικανότητα κριτικής προσέγγισης και μετασχηματισμού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024