Ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Κεφαλονιά, στο αεροδρόμιο, όταν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες με κινητικά προβλήματα που ταξίδευαν για Αθήνα ζήτησαν να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος με καροτσάκι και αναβατόριο (ambulift).

Στην πτήση με προορισμό την Αθήνα οι πόρτες του αναβατορίου, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, άνοιξαν με αποτέλεσμα η μια εκ των τριών γυναικών να πέσει έξω από το μηχανισμό ανύψωσης από μεγάλο ύψος.

Η ηλικιωμένη έπεσε έξω από το μηχανισμό ανύψωσης από μεγάλο ύψος

Όπως μεταδίδει το inkefalonia.gr, αμέσως σήμανε συναγερμός, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε την ηλικιωμένη γυναίκα τραυματισμένη στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς. Ελαφρύτερο τραυματισμό υπέστησαν οι άλλες δύο ηλικιωμένες γυναίκες, που βρίσκονταν μέσα στο αναβατόριο, αλλά ευτυχώς τα αναπηρικά καρότσια τους δεν έπεσαν από αυτό. Μεταφέρθηκαν και αυτές εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού.

Η ανακοίνωση της Fraport

Η Fraport Greece που έχει αναλάβει τη διαχείριση του αεροδρομίου εξέδωσε ανακοίνωση.

«Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024, στο Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς «Άννα Πολλάτου», το οποίο βρίσκεται υπό τη διαχείριση και λειτουργία της Fraport Greece, σημειώθηκε περιστατικό τραυματισμού κατά τη διάρκεια της επιβίβασης τριών επιβατών με μειωμένη κινητικότητα, σε πτήση με προορισμό την Αθήνα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του αεροδρομίου και οι ομάδες ασφαλείας, καθώς και η 359 Μοίρα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (Μ.Α.Ε.Δ.Υ), ενεργοποιήθηκαν άμεσα, παρέχοντας πρώτες βοήθειες στους επιβάτες. Παράλληλα, κλήθηκε ασθενοφόρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), το οποίο έφτασε άμεσα στο σημείο και μετέφερε τους επιβάτες στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς για περαιτέρω ιατρική αξιολόγηση.

Η Fraport Greece βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των τραυματιών, εξασφαλίζοντας την άμεση παροχή βοήθειας και υποστήριξης, ενώ οι υπηρεσίες του Αεροδρομίου Κεφαλονιάς «Άννα Πολλάτου» συνεργάζονται στενά με τις αρμόδιες αρχές και την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας για τη διερεύνηση των αιτιών του περιστατικού».