Με κάρτα ασύλου διετούς ισχύος κινούνταν στη χώρα μας ο 30χρονος Τούρκος που συνελήφθη στις 11 Σεπτεμβρίου στη Χίο, την οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το MEGA.

Ο 30χρονος, ο οποίος συνελήφθη με τις κατηγορίες της οπλοκατοχής και της πλαστογραφίας, μπήκε στη χώρα μας από τα Διαβατά στις αρχές του έτους. Η κάρτα, που έχει διετή ισχύ, χορηγήθηκε από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με ημερομηνία έκδοσης 14 Ιουνίου, ενώ η αίτηση ασύλου είναι ακόμα σε εκκρεμότητα.

Με το συγκεκριμένο έγγραφο ο 30χρονος Τούρκος μπορούσε να μετακινείται οπουδήποτε ήθελε στην Ελλάδα και έτσι κατάφερε να πάει αεροπορικώς στη Χίο και να νοικιάσει το σπίτι όπου διέμενε από τον Αύγουστο.

Με την κάρτα ασύλου ο 30χρονος Τούρκος ήταν ελεύθερος να πηγαίνει όπου ήθελε – Έτσι κατέληξε στη Χίο όπου νοίκιασε σπίτι

Μάλιστα, ο ίδιος διέθετε πολυτελές όχημα για τις μετακινήσεις του και δεν δίσταζε να δείχνει στα social media τον βαρύ οπλισμό που διέθετε, αναρτώντας φωτογραφίες από τη δράση του στο εξωτερικό.

Υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ

Σύμφωνα με πληροφορίες η έφοδος στο σπίτι του 30χρονου δεν έγινε τυχαία αφού εδώ και καιρό ήταν στο στόχαστρο της ΕΥΠ και βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα άτομο που κινείται στο χώρο του οργανωμένου εγκλήματος στη γειτονική χώρα και από την πρώτη στιγμή που πέρασε τα σύνορα προκάλεσε το ενδιαφέρον των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Στο πλαίσιο αυτό, ερευνάται και ενδεχόμενη σχέση του με μέλη εγκληματικών οργανώσεων που ενεπλάκησαν στο «μακελειό» στην Αρτέμιδα πριν από περίπου έναν χρόνο, όπου είχαν δολοφονηθεί έξι Τούρκοι, αλλά και σε παρόμοιες μαφιόζικες επιθέσεις στον Πειραιά.

Ένα σενάριο που εξετάζεται είναι ότι ο 30χρονος κρυβόταν στη Χίο προκειμένου να γλιτώσει αντίποινα στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ μαφιόζικων συμμοριών στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, στο σπίτι που νοίκιαζε ο κατηγορούμενος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, ένας γεμιστήρας, 41 φυσίγγια και δύο έγγραφα των ιταλικών Αρχών (ταυτότητα και άδεια οδήγησης) τα οποία έφεραν ενδείξεις πλαστότητας.