Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 29 ετών η μπαλαρίνα Μικαέλα Ντέπρινς

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 29 ετών η μπαλαρίνα Μικαέλα Ντέπρινς

Ο ξαφνικός θάνατος της μπαλαρίνας Μικαέλα Ντέπρινς και οι αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν ανά τον κόσμο.

Ο κόσμος του μπαλέτου θρηνεί με την  είδηση του θανάτου της Μιχαέλα Ντέπρινς . Η 29χρονη που είχε εμφανιστεί με την Μπιγιονσέ θεωρούνταν πρωτοπόρος στο είδος της. Η χορεύτρια έκανε μια αξιοσημείωτη πορεία στον χώρο του μπαλέτου, ενώ ξεκίνησε την καριέρα της ορφανή από την εμπόλεμη Σιέρα Λεόνε.

Αναφορικά με το γεγονός, εκπρόσωπος ανακοίνωσε τον θάνατό της στην προσωπική της σελίδα στο Instagram ενώ σε δήλωσή της η οικογένειά της ανέφερε ότι ήταν «μια έμπνευση για όλους όσοι τη γνώρισαν ή άκουσαν την ιστορία της». Η αιτία του θανάτου της δεν έχει γίνει γνωστή.

Οι δικοί της άνθρωποι δήλωσαν ότι ο θάνατός της ήταν «ξαφνικός», προσθέτοντας: «Η Μικαέλα άγγιξε τόσες πολλές ζωές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας».

Τα αφιερώματα στα διεθνή μέσα είναι πολλά, με πολλούς να δηλώνουν σοκαρισμένοι από τον ξαφνικό της θάνατο.

«Παρά το γεγονός ότι της είπαν ότι «ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος για μαύρες μπαλαρίνες» ή ότι «οι μαύρες μπαλαρίνες δεν άξιζαν», εκείνη ήταν αποφασισμένη, συγκεντρωμένη και άρχισε να κάνει μεγάλα βήματα», έγραψε η Αμερικανίδα μπαλαρίνα Μίστυ Κόουπλάντ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ανάρτηση για τον χαμό της

«Με πόνο στην καρδιά μας, μοιραζόμαστε την απώλεια της σταρ μπαλαρίνας Μικαέλα Ντέπρινς , της οποίας η τέχνη άγγιξε αμέτρητες καρδιές και το πνεύμα της οποίας ενέπνευσε πολλούς, αφήνοντας ανεξίτηλο σημάδι στον κόσμο του μπαλέτου και όχι μόνο. Η ζωή της καθοριζόταν από χάρη, σκοπό και δύναμη. Η ακλόνητη δέσμευσή της στην τέχνη της, οι ανθρωπιστικές της προσπάθειες και το θάρρος της να ξεπεράσει τις αφάνταστες προκλήσεις θα μας εμπνέουν για πάντα. Στάθηκε ως φάρος ελπίδας για πολλούς, δείχνοντας ότι ανεξάρτητα από τα εμπόδια, η ομορφιά και το μεγαλείο μπορούν να αναδυθούν από τα πιο σκοτεινά μέρη. Αν και ο χρόνος της μαζί μας ήταν πολύ σύντομος, η λάμψη και η κληρονομιά της θα συνεχίσουν να λάμπουν στις καρδιές όλων όσοι συγκινήθηκαν από την ιστορία της, για τις επόμενες γενιές. Η αγάπη και οι προσευχές πάνε στην επιλεγμένη της οικογένεια, στους φίλους και σε όσους την αγάπησαν.

Με εκτίμηση,

Team MDP»

Ποια ήταν η Μικαέλα Ντέπρινς

Γεννημένη στην Κενέμα της Σιέρα Λεόνε το 1995, η Ντέπρινς εστάλη σε ορφανοτροφείο σε ηλικία τριών ετών, αφού και οι δύο γονείς της πέθαναν κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

Έχει μιλήσει στο παρελθόν για το πώς την αποκαλούσαν «παιδί του διαβόλου» στο ορφανοτροφείο επειδή έπασχε από λεύκη. Ένα χρόνο μετά, υιοθετήθηκε σε ηλικία τεσσάρων ετών από ένα ζευγάρι Αμερικανών και μετακόμισε στο Νιου Τζέρσεϊ. Η θετή μητέρα της παρατήρησε γρήγορα την εμμονή της με το μπαλέτο και την έγραψε σε μαθήματα. Έγινε διάσημη μετά την αποφοίτησή της από το λύκειο και έγραψε ιστορία ως η νεότερη κύρια χορεύτρια στο Dance Theatre of Harlem. Η μπαλαρίνα έχει εμφανιστεί σε όλο τον κόσμο, μεταξύ άλλων στο μουσικό βίντεο άλμπουμ «Lemonade» της Μπιγιονσέ.

Η καλλιτέχνιδα εντάχθηκε στο διάσημο Μπαλέτο της Βοστώνης ως δεύτερη σολίστ το 2021 και πρωταγωνίστησε στο τηλεοπτικό σόου Dancing with the Stars όταν ήταν μόλις 17 ετών. Παράλληλα, ενώ ήταν αφοσιωμένη στο στόχο της, η χορεύτρια υπερασπίστηκε άλλα παιδιά που μεγαλώνουν σε εμπόλεμες περιοχές.

«Νομίζω πως είμαι αποφασισμένη γιατί έχω περάσει τόσα πολλά. Τώρα ξέρω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Μπορώ να βοηθήσω άλλα παιδιά που έχουν επίσης βιώσει πολύ άσχημες καταστάσεις. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν» είχε δηλώσει η αδικοχαμένη μπαλαρίνα.

Only in

Ο πειρασμός της αμεσότητας

Η εμμονή με την αμεσότητα υπονομεύει την ικανότητα κριτικής προσέγγισης και μετασχηματισμού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024