Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ντίνος Καρύδης: Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός

Ντίνος Καρύδης: Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός

O Ντίνος Καρύδης, πατέρας της Σμαράγδας Καρύδη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Έφυγε από τη ζωή νωρίτερα σήμερα σε ηλικία 85 ετών, ο σπουδαίος ηθοποιός Ντίνος Καρύδης, πατέρας της Σμαράγδας Καρύδη, και σύζυγος της Τζούλιας Αργυροπούλου. Όπως ήταν γνωστό, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας, μέσα από ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. 

Η πορεία της ζωής του

Ο Ντίνος Καρύδης γεννηθείς στην Αθήνα το 1938, διέπρεψε στον χώρο της υποκριτικής, πρώτα ως φοιτητής της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και έπειτα ως επαγγελματίας ηθοποιός, όχι μόνον στο θέατρο, αλλά και τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Κατά την διάρκεια της καρίερας του συμμετείχε σε παραστάσεις, όπως: «Οδός Ονείρων» (1962), Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (1965), Γλυκειά μου Μπριζίτ (1968), Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού (2015).

Όσον αφορά στον κινηματογράφο, το 1961 συμμετείχε στην θρυλική ταινία «Η Αλίκη στο ναυτικό» και το 1970 τον είδαμε στην ταινία «Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο» ως λοχαγό Φίσερ, ενώ τον απολαύσαμε και μεταξύ άλλων στις ταινίες:  Κατάχρησις εξουσίας (1971),  Αναζήτησις… (1972),  Το αγκίστρι (1976).

Ισχυρή ήταν η παρουσία του και στους τηλεοπτικούς δέκτες. Πρωταγωνίστησε στις σειρές: «Ο φιλαράκος μας» (1981-1982),  «Το μυστικό του Άρη Μπονσαλέντη» ( 1990-1991),  Σαν τον σκύλο με τη γάτα (2003-2004), Φίλα τον βάτραχό σου ( 2007-2009) αλλά και στην τηλεταινία «Η πρώτη απεργία».

«Ελπίζω να τα καταφέρω»

Σε συνέντευξη του το 2021, ο Ντίνος Καρύδης, μίλησε για την αγάπη του για το θέατρο, αλλά και τα προβλήματα υγείας που τον κρατούν μακριά από την τέχνη που αγάπησε.

«Με στενοχωρεί το ότι είμαι μακριά από αυτό που αγάπησα πάρα πολύ, το θεατρικό σανίδι. Κάθε βράδυ βλέπω στον ύπνο μου ότι παίζω θέατρο. Κάθε βράδυ χωρίς υπερβολή. Όταν γίνω καλά έχω κατά νου να ξαναπαίξω. Θέλω να κάνω την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα.. ετών 80» ελπίζω να τα καταφέρω».

»Δεν είμαι καλά [στην υγεία μου]… Είμαι με βηματοδότη και δεν περπατάω, αλλά παραπατάω. Η αγάπη που εισπράττω από τον κόσμο με κρατάει όρθιο».

H ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

«Αγαπημένε μου φιλε Καληνύχτα για πάντα! Ήσουν από τους πιο γλυκούς ανθρώπους που γνώρισα και με έλεγες πάντα ανηψάκι σου από τότε που στα στούντιο της ΕΡΤ το 80 γνωριστήκαμε, αγαπηθήκαμε κ μας ένωσε βαθειά οικογενειακή φιλία.. Το ταλέντο και το χιούμορ σου αστειρευτα! Η αγάπη για όλους εμάς μα κυρίως για την Τζούλια σου κ την Σμαράγδα σου υπέρμετρη.. Κι η Σμαράγδα αξία κόρη τέτοιων γονιών. Θα σε αγαπαμε πάντα και θα’σε αποχαιρετησουμε την Τρίτη 1.30 από το κοιμητήριο Ζωγραφου..Καλό ταξίδι λατρευτε μας’Ντινάκο και θερμα συλλυπητήρια στα 2 σου αγαπημένα πλάσματα».

Only in

Κλίμα απαισιοδοξίας για την οικονομία (και) στον επιχειρηματικό κόσμο, δεν πείθουν τα κυβερνητικά μέτρα

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει το οικονομικό κλίμα δεν πείθει ούτε τις επιχειρήσεις που εκτιμούν πως η οικονομική κατάσταση το επόμενο εξάμηνο θα είναι αρνητική.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024