Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο-βόμβα, η Μέριλιν Μονρόε δεν πέθανε καθόλου τυχαία, ενώ φαίνεται πως ευθύνη φέρει και ο Ρόμπερτ Κένεντι. Το βίβλιο «The Fixer»  υποστηρίζει πως η θρυλική καλλιτέχνιδα λογομάχησε βίαια με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Κένεντι, τις ώρες που προηγήθηκαν του θανάτου της ενώ υπάρχουν υπόνοιες που θέλουν να την νάρκωσε για να της κλείσει το στόμα.

Βασισμένο σε πρωτόγνωρες σημειώσεις και απομαγνητοφωνήσεις των τελευταίων συνομιλιών της, το «The Fixer» αποκωδικοποιεί τη σκοτεινή πλευρά του ιδιωτικού κόσμου και των διεφθαρμένων ηθών των αδελφών Κένεντι και του άθλιου κύκλου διασημοτήτων που τους περιέβαλλε. Ο κύκλος αυτός περιλάμβανε τον Φρανκ Σινάτρα και τον φίλο της ηθοποιού, Πίτερ Λόφορντ.

Τί συνέβη

Οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι η Μέριλιν, σε ηλικία 36 ετών, είχε απειλήσει τον Ρόμπερτ Κένεντι την ημέρα που πέθανε κατηγορώντας τον με πικρία ότι την εγκατέλειψε ενώ εκείνη έκανε έκτρωση, καθώς έφερε το παιδί τους. Για να στοιχειοθετήσουν την υπόθεση, χρησιμοποίησαν τους φακέλους ερευνών ενός αστυνομικού που έγινε ιδιωτικός ντετέκτιβ εν ονόματι Φρεντ Ότας, ο οποίος απ’ ότι φαίνεται είχε βάλει κοριούς στο σπίτι της Μονρόε τις εβδομάδες πριν από το θάνατό της. Βέβαια, ο λόγο για τον οποίο ο τελευταίος προέβη σε αυτήν την πράξη παραμένει άγνωστος. Επιπλέον, από το σύνολο του υλικού που είχε συγκεντρώσει ο ντετέκτιβ βέβαια οι αρχικές κασέτες χάθηκαν λίγο μετά την εύρεση του νεκρού σώματος της Μέριλιν στις 5 Αυγούστου 1962. Η αιτία του θανάτου της αποδόθηκε σε υπερβολική δόση βαρβιτουρικών.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς Τζος Γιανκ και Μανφρεντ Γουέστφαλ, η προσωπική σειρά σημειώσεων και ηχογραφήσεων του Ότας αποκαλύπτει σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με την αιτία του θανάτου της εκθαμβωτικής σταρ. Η αφήγηση ξεκινά  στις 4 Αυγούστου όταν ο  Πίτερ Λόφορντ χτύπησε την πόρτα του Ότας μεθυσμένος και του είπε πως έχει την εντύπωση πως η Μέριλιν είναι νεκρή.

Η έρευνα

O ντετέκτιβ άρχισε αμέσως την έρευνα στέλνοντας έναν συνεργάτη του, τον Ριντ Γουιλσον, να συγκεντρώσει στοιχεία από το σπίτι της Μέριλιν, ενώ στη συνέχεια, άκουσε τις μυστικές κασέτες. Οι σημειώσεις του Ότας υποδηλώνουν ότι ο Ρόμπερτ Κένεντι είχε πετάξει στο Λος Άντζελες από το Σαν Φρανσίσκο νωρίτερα την ίδια ημέρα με την προτροπή του Λόφορντ, ο οποίος ήταν επίσης κουνιάδος των Κένεντι. Ο τελευταίος είχε τηλεφωνήσει στον Ρόμπερτ για να του πει ότι ανησυχούσε για την ψυχική κατάσταση της ηθοποιού.

Όταν ο Κένεντι έφτασε για πρώτη φορά στο σπίτι της στο Μπρέντγουντ, η Μέριλιν ήταν αναστατωμένη, καταγράφει ο Ότας. Σύμφωνα με την καταγραφή ο Κένεντι έφτασε στο σημείο στις 11 το πρωί, κοιμήθηκαν μαζί και την παράτησε. Αυτός επέστρεψε αργότερα την ίδια μέρα – αυτή τη φορά, όμως, με τον Λόφορντ. Κατά την επίσκεψη η Μονρόε ήταν ταραγμένη και φώναζε έξαλλη.

Ο ντετέκτιβ δήλωσε πως στις ηχογραφήσεις άκουσε την τραγουδίστρια  να απειλεί τον Ρόμπερτ Κένεντι, καθότι αυτός δεν τηρούσε τις υποσχέσεις του σ’ αυτή.  Μάλιστα, καθώς ο Λόφορντ και ο υπουργός προσπαθούσαν να την ηρεμήσουν, η Marilyn φώναξε: «Πού ήσουν όταν έπρεπε να κάνω έκτρωση στο παιδί σου»- συνοδευόμενο από βωμολοχίες. Οι φωνές δυνάμωναν μέχρι που κάποιος από τους δύο παραβρισκόμενους  «άρπαξε ένα μαξιλάρι» και το χρησιμοποίησε για να «την ηρεμήσει στο κρεβάτι» μέχρι που «δεν υπήρχαν άλλες φωνές».

Ο ντετέκτιβ της υπόθεσης υποστηρίζει πως κάτι της έδωσε ο Πίτερ, ενώ ο Ρόμπερτ έφυγε από το σπίτι της Μέριλιν γύρω στις 5:30 το απόγευμα. Ο Λόφορντ τότε ρώτησε την ηθοποιό αν θα ήθελε να βγουν για δείπνο κι εκείνη με τη σειρά της αρνήθηκε και είπε ότι προτιμά να κοιμηθεί.

Το αντίο

Η καλλιτέχνιδα τηλεφώνησε δύο φορές στον Λόφορντ αργότερα εκείνο το βράδυ και προσπάθησε επανειλημμένα να εντοπίσει τον αδελφό του Ρόμπερτ – με τον οποίο επίσης συντηρούσε ερωτική σχέση-, πριν καλέσει τον Λόφορντ για άλλη μια φορά λέγοντας: «Πες αντίο στον Πατ. Πες αντίο στον πρόεδρο και πες αντίο στον εαυτό σου γιατί είσαι καλό παιδί». Μετά το τηλεφώνημα αυτό η Μέριλιν πέταξε το (παγιδευμένο) τηλέφωνο και κάποιες ώρες αργότερα βρέθηκε νεκρή.

*Πηγή: Daily Mail