Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι μεταμορφώνεσαι στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου

Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι μεταμορφώνεσαι στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου

Είναι σημαντικό να εντοπίσεις τα σημάδια και να συγχαρείς τον εαυτό σου για όλη τη δουλειά που έχεις κάνει.

Όλοι θέλουμε όσο μεγαλώνουμε να γινόμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, είτε πρόκειται για στόχους υγείας είτε για στόχους που σχετίζονται με την ευεξία ή την προσωπικότητα σου, οι οποίοι πολλές φορές απαιτούν περισσότερη δουλειά και προσπάθεια. Δουλειά την οποία κάνεις καθημερινά, όμως καθώς οι αλλαγές αυτές δεν έχουν κάποιο οπτικό αποτέλεσμα είναι μερικές φορές δύσκολο να αναγνωρίσεις ότι πράγματι γίνεσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Ωστόσο είναι σημαντικό να εντοπίσεις τα σημάδια και να συγχαρείς τον εαυτό σου για όλη τη δουλειά που έχεις κάνει.

Γίνεσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου αν…

Θέτεις όρια (και τα ακολουθείς)

Ότι και αν σημαίνουν για εσένα τα όρια, από το να αρνηθείς μια νέα αρμοδιότητα στη δουλειά ή μια έξοδο γιατί είσαι πολύ κουρασμένη. Όταν θέτεις υγιή όρια χτίζεις ένα στέρεο θεμέλιο για υγιείς σχέσεις αρχικά με τον εαυτό σου και ύστερα με τους άλλους. Αφιερώνεις χρόνο για να αναλογιστείς τις ανάγκες σου στις φιλίες, στην ερωτική σου σχέση, στη δουλειά σου κ.λπ. και γιατί κάθε όριο που θέτεις είναι σημαντικό για εσένα.

Θέτοντας απλά και ξεκάθαρα όρια θα καταφέρεις να τα διατηρήσεις, τόσο εσύ όσο και οι γύρω σου. Αν συμβαίνει τότε είσαι σε καλό δρόμο, ακόμη και αν αισθάνεσαι λίγο άβολα. Ο τελικός σου στόχος είναι να νιώθεις ασφάλεια, εκτίμηση και σεβασμό, ανεξάρτητα από το πλαίσιο στο οποίο τίθεται ένα όριο.

Κρατάς τις υποσχέσεις που δίνεις στον εαυτό σου

Μπορεί για παράδειγμα, να υποσχέθηκες στον εαυτό ότι δεν θα υποκύψεις σε αχρείαστες σπατάλες και ότι θα κρατήσεις ένα ποσό στην άκρη και το τήρησες. Η πράξη αυτή δείχνει συναισθηματική ωριμότητα και τονώνει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση σου, καθώς γνωρίζεις πως μπορείς να σε εμπιστευτείς.

Το μυστικό για να τηρήσεις τις υποσχέσεις σου είναι να είσαι ρεαλίστρια αλλά και συγκεκριμένη με τους στόχους σου. Για παράδειγμα, αν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορείς να κάνεις 15 λεπτά διαλογισμό, ξεκίνα με πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, κατάστρωσε ένα σχέδιο και παρακολούθησε την πρόοδό σου και μην ξεχνάς να γιορτάζεις τις νίκες σου καθώς εκπληρώνεις όλα όσα έχεις υποσχεθεί στον εαυτό σου.

Δείχνεις συμπόνια στον εαυτό σου

Λίγο κλισέ αλλά είναι σημαντικό να φερόμαστε στον εαυτό μας με την ίδια ευγένεια που δείχνουμε στους καλύτερους φίλους μας. Αν λοιπόν φέρεσαι στον εαυτό σου όπως στην καλύτερη σου φίλη και πλέον δεν κατηγορείς τον εαυτό σου για όλα τα στραβά που σου τυχαίνουν, τότε είσαι σε καλό δρόμο. Επίσης είναι σημαντικό να εξασκείς την αυτοσυμπόνια κρατώντας τους άλλους υπόλογους για τις πράξεις τους και ζητώντας βοήθεια όταν τη χρειάζεσαι, όπως από ένα έμπιστο μέλος της οικογένειας ή έναν συνεργάτη.

Το να δείχνεις στον εαυτό σου συμπόνια δεν συμβαίνει εύκολα, αλλά έχεις κατακτήσει τη δεξιότητα εξασκώντας την αυτο-ευγένεια, υιοθετώντας μια προσέγγιση βασισμένη στην ενσυνειδητότητα, τιμώντας την αυθεντικότητά και προσέχοντας πότε η αρνητική αυτο-ομιλία μπαίνει στο παιχνίδι.

Βιώνεις όλα τα συναισθήματα χωρίς κρίση

Το ότι βρίσκεσαι σε ένα καλό στάδιο με την αυτοβελτίωση σου, δεν σημαίνει ότι δεν βιώνεις άσχημα συναισθήματα. Όταν μπορείς να τα αναγνωρίσεις και να τα αποδεχτείς, χωρίς να τα “κρύβεις κάτω από το χαλί” σημαίνει ότι έχεις κάνει ένα μακρύ δρόμο. Όλα τα συναισθήματα είναι για να τα νιώθουμε…ευτυχία, ευγνωμοσύνη και ενθουσιασμό, αλλά και θλίψη, θυμό, άγχος, φθόνο και μοναξιά. Νιώσε όλα τα συναισθήματά σου, γιατί δεν υπάρχει κακό συναίσθημα.

Νιώθεις άνετα με το να νιώθεις άβολα

Το να μπορείς να βγεις από τη ζώνη άνεσης σου, όσο άβολα και αν σε κάνει να αισθάνεσαι είναι πολύ σημαντικό. Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο να πηγαίνεις σε ένα γεμάτο γυμναστήριο που δεν γνωρίζεις κανέναν, αλλά το ότι το κάνεις είναι μεγάλο βήμα εξέλιξης.

Δεν είσαι κολλημένη στο παρελθόν

Πολύ συχνά κολλάμε σε καταστάσεις από το παρελθόν, τις οποίες είναι λογικό να σκεφτόμαστε με νοσταλγία, αλλά το πρόβλημα έρχεται όταν δεν προχωράμε γιατί η σκέψη μας είναι εκεί. Όταν δεν αισθάνεσαι καλά μπορεί να ξεψαχνίζεις παλιές φωτογραφίες και να εύχεσαι να ζούσες στο παρελθόν, αντί απλά να είσαι ευγνώμων για τις αναμνήσεις και να επικεντρωθείς στο παρόν.

Καθώς εξελίσσεσαι όμως, συνειδητοποιείς ότι δεν υπάρχει λόγος να μένεις σε αυτά που έχασες. Νιώθεις ευγνωμοσύνη για όσα συμβαίνουν στο τώρα και επιλέγεις να τα ζήσεις στο έπακρο.

Καθώς εξελίσσεσαι όμως, συνειδητοποιείς ότι δεν υπάρχει λόγος να μένεις σε αυτά που έχασες. Νιώθεις ευγνωμοσύνη για όσα συμβαίνουν στο τώρα και επιλέγεις να τα ζήσεις στο έπακρο.

Πηγή: VITA

Only in

Η Ελλάδα αντιμέτωπη με ανησυχητική πληθυσμιακή κατάρρευση – Σε απόγνωση οι νέοι

Το 2022, η χώρα κατέγραψε λιγότερες από 77.000 γεννήσεις, τις χαμηλότερες σχεδόν του αιώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024