Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας σε Γεωργιάδη: Δεν θα σας αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, όσο ασκείτε εχθρική για τον λαό πολιτική

Κουτσούμπας σε Γεωργιάδη: Δεν θα σας αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, όσο ασκείτε εχθρική για τον λαό πολιτική

«Ναι, κ. Γεωργιάδη, είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την υγεία του λαού», υπογράμμισε από το φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

«Αυτός ο κόσμος θα αλλάξει, εμείς θα τον αλλάξουμε. Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός«, τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στο 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, στη Θεσσαλονίκη.

«Πενήντα χρόνια, η καρδιά μας χτυπά εδώ», τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ , αναφερόμενος στα 50 χρόνια του φεστιβάλ και έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και αγώνα, λέγοντας ότι «τις πιο όμορφες μέρες μας θα τις ζήσουμε».

«Τις έφαγε με το κουτάλι ο λαός τις απάτες τους, αλλά ως εδώ»

«Η πρόταση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ είναι πραγματικά σύγχρονη και ρεαλιστική, επειδή προβάλλει τις νέες δυνατότητες που αντικειμενικά δημιουργεί στον 21ο αιώνα η ανάπτυξη της επιστήμης και της κοινωνίας», επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας.

Ακολούθως ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως «το ΚΚΕ είναι το πιο νέο κόμμα, με σύγχρονες, επαναστατικές και καινοτόμες ιδέες για την ανατροπή του παλιού και γερασμένου κόσμου της εκμετάλλευσης. Με τα πιο όμορφα ιδανικά του συλλογικού αγώνα, της συντροφικότητας, της αλληλεγγύης, της ανιδιοτέλειας και της πίστης στις ανεξάντλητες δυνάμεις της εργατικής τάξης και του λαού».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις αντιθέσεις του καπιταλιστικού συστήματος, παγκοσμίως, στους πολέμους και στις ανισότητες που γεννά.

«Αλλά για να πάμε και στη χώρα μας. Πόσο φυσιολογικό είναι το ότι, μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2024, την ώρα που το πραγματικό εισόδημα των Ελλήνων μειώθηκε 2%, που οι φόροι του ελληνικού λαού απέδωσαν συν 4 δισεκατομμύρια ευρώ, που το 75% των ενοικιαστών έχουν απλήρωτους λογαριασμούς και άλλα τέτοια, οι τράπεζες να σημειώνουν κέρδη αυξημένα πάνω από 25% , οι ενεργειακοί όμιλοι πάνω από 770 εκατομμύρια ευρώ και πάει λέγοντας; Είναι λογικό επίσης στην εποχή μας, οι εργαζόμενοι και με τη βούλα πλέον, να δουλεύουν μέχρι και 13 ώρες, 6 μέρες την εβδομάδα, ενώ 100 και πλέον χρόνια πριν, πάλευαν για το οκτάωρο; Δεν είναι λογικό φυσικά, αλλά εξηγείται. Γιατί αυτές οι αντιθέσεις γεννιούνται μέσα από την ίδια τη λειτουργία αυτού του συστήματος», υπογράμμισε επίσης.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ενδεικτικά, ως παράδειγμα, για τον τρόπο που γίνονται τα έργα υποδομών σε αυτό το σύστημα, το μέτρο της Θεσσαλονίκης, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «τα έντεκα χιλιόμετρα του μετρό της Μόσχας φτιάχτηκαν σε τέσσερα χρόνια, πριν από… εκατό χρόνια», ενώ επεσήμανε ιδιαίτερα και τα προβλήματα στον χώρο της παιδείας και της υγείας.

Στιγμιότυπο από το 50ό φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη

«Ναι, κ. Γεωργιάδη, είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την υγεία του λαού»

«Ποια μεγαλύτερη απόδειξη από την επιβάρυνση του λαού με επιπλέον 30 εκατομμύρια ευρώ σε πληρωμές για την υγεία-εμπόρευμα;» είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και συνέχισε τονίζοντας πως «ας εκνευρίζεται ο Γεωργιάδης από την πραγματικότητα που του υπενθυμίζουν οι γιατροί… Ναι, κ. Γεωργιάδη, είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την υγεία του λαού, είμαστε αυτοί που σας κάνουν πραγματική αντιπολίτευση και είμαστε παντού. Δεν πρόκειται να σας αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, όσο ασκείτε αντιλαϊκή, εχθρική για τον λαό πολιτική. Χωνέψτε το».

Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι «τα περιθώρια ελιγμών για την κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα στενεύουν, κάτω από τους ασφυκτικούς στόχους του εγχώριου κεφαλαίου», υπογραμμίζοντας πως «από τη μία η κυβέρνηση, όσο και να θέλει να παρουσιάσει το άσπρο – μαύρο και παρά την εκλογική της μείωση, προχωράει αποφασιστικά το αντιλαϊκό της έργο. Γιατί η πολιτική των κυβερνήσεων δεν παίρνει εντολές από τον λαό, αλλά από τα μεγάλα αφεντικά, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές που θέλουν επιπλέον ώρες απλήρωτης δουλειάς με μισθούς παγωμένους, επιπλέον πακέτα χρηματοδότησης από τη φοροληστεία του λαού, επιπλέον φοροαπαλλαγές και δωράκια για τους ίδιους».

«Προσπαθούν να πείσουν τον λαό ότι τσακώνονται για το ποιος θα ρίξει δήθεν τον Μητσοτάκη»

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι «από την άλλη, τα κόμματα της ξεφτισμένης, «άχρωμης και άοσμης» πλέον σοσιαλδημοκρατίας, οδήγησαν στην απογοήτευση ακόμη και τους τελευταίους αμετανόητους» και πρόσθεσε ότι «οι διεργασίες που παρακολουθούμε αυτές τις μέρες στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ μπορούν να συγκριθούν μόνο με τα ριάλιτι κακής ποιότητας, που μέχρι κι αυτά μπορεί να έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ένα μάτσο αρχηγίσκοι, που τσακώνονται για την καρέκλα, μακριά από τα λαϊκά προβλήματα, και πολλοί περισσότεροι αυλικοί, που σήμερα είναι με τον έναν και αύριο προσκολλώνται στον άλλον, αλλά βέβαια όταν χρειαστεί όλοι αυτοί διαθέσιμοι για να ψηφίσουν αντιλαϊκά μέτρα και συμφωνίες. Δεν έχουν μάλιστα τσίπα και προσπαθούν να πείσουν τον λαό ότι τσακώνονται για το ποιος θα ρίξει δήθεν τον Μητσοτάκη. Γιατί δεν λένε την αλήθεια; Το απαραίτητο συμπλήρωμα του Μητσοτάκη και της ΝΔ είναι».

Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι η «σύμπλευσή τους» έχει δώσει «αέρα στα πανιά της κυβέρνησης» να εφαρμόζει τις πολιτικές της και ότι είναι τα πιο χρήσιμα δεκανικια, καθώς «ξεπλένουν μέρα-νύχτα την ΕΕ των μονοπωλίων, των λόμπι και των πολέμων» και προβάλουν ότι δεν υπάρχει «εναλλακτική στη βαρβαρότητα», στον καπιταλισμό.

«Τις έφαγε με το κουτάλι ο λαός τις απάτες τους, αλλά ως εδώ» είπε ο κ. Κουτσούμπας. «Υπάρχει ένας δρόμος που μπορεί να βαδίσει, ειδικά η νέα γενιά και να αλλάξει την πορεία αυτού του τόπου. Είναι ο δρόμος του αγώνα. Με το ΚΚΕ, με την ΚΝΕ, εδώ είναι η διέξοδο. Γιατί κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος. Τίποτα δεν παραμένει ακλόνητο και αναλλοίωτο. Ο οργανωμένος, αποφασισμένος λαός είναι μια τεράστια δύναμη και η διέξοδος για τον λαό δε βρίσκεται στην εναλλαγή κυβερνήσεων», είπε.

«Το ΚΚΕ αψήφησε τις σειρήνες της υποταγής»

Υποστήριξε ότι «το έργο το έχουμε δει πάρα πολλές φορές, με πολλά και διαφορετικά κόμματα και χρώματα. Ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται. Η βαρβαρότητα δεν γιατρεύεται με ασπιρίνες. Για αυτό και το φεστιβάλ της ΚΝΕ μεταφέρει το μήνυμα, χρόνο με τον χρόνο: Ότι επιλέγουμε να βαδίσουμε τον δρόμο της ανατροπής αυτού του σάπιου και γερασμένου συστήματος. Τον δρόμο της οικοδόμησης μιας νέας κοινωνίας, του σοσιαλισμού-κομμουνισμού, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς κρίσεις, φτώχεια, πόλεμο».

«Κρατήσαμε ψηλά την κόκκινη σημαία, γράφουμε ιστορία» είπε για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ ο κ. Κουτσούμπας. «Το φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» δεν είναι τυχαία το μεγαλύτερο πολιτικό – πολιτιστικό φεστιβάλ της χώρας. Έγραψε, γράφει και θα συνεχίζει να γράφει ιστορία. Γιατί οικοδομήθηκε με τα υλικά της συλλογικότητας και της συντροφικότητας, που αγκαλιάζει κάθε προσπάθεια», υπογράμμισε ο Κουτσούμπας.

«Η ελπίδα παραμένει είναι ζωντανή γιατί το ΚΚΕ αψήφησε τις σειρήνες της υποταγής», συνέχισε ο γενικός γραμματέας του κόμματος και έκανε και ιστορική αναδρομή στην πορεία σε σημεία σταθμούς του κόμματος και της νεολαίας του.

Σημείωσε, ότι το ΚΚΕ συνεχίσει να γράφει ιστορία, όπως έγραψε ιστορία , είτε «στα χρόνια της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και στα δύσκολα πέτρινα χρόνια που ακολούθησαν», αλλά και «όταν στάθηκε όρθιο απέναντι στην αντεπαναστατική θύελλα του ‘89 – ‘91» , δηλαδή, «όταν αντιμετώπιζε κατά μέτωπο και ακύρωνε την οργανωμένη προσπάθεια των οπορτουνιστών να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα, τα σύμβολα, την ιδεολογία του, ακόμα και να το διαλύσουν».

«Δεν είχαν υπολογίσει ότι οι ιστορικές ρίζες του ΚΚΕ μέσα στον λαό και στην εργατική τάξη είναι πολύ βαθιές, ότι υπήρχε μια γραμμή αίματος και ζωής με τις γενιές του μεσοπολέμου, του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ, που δημιουργούσε άλλης ποιότητας αντανακλαστικά, απέναντι στην προσπάθεια υπονόμευσης και διάλυσης του ΚΚΕ» είπε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι «το κόμμα μας έμεινε όρθιο και προχώρησε, ενώ όσοι τότε παρουσιάζονταν ως οι φορείς της ανανέωσης σήμερα τσαλαβουτούν στα νερά του πολιτικού τους ναυαγίου, του ιδεολογικού, πολιτικού και οργανωτικού τους εκφυλισμού».

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «το ΚΚΕ έγραφε ιστορία και όταν η κόκκινη σημαία κατέβαινε από το Κρεμλίνο στη Μόσχα και εκείνο το ιστορικό πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη έγραφε: Ελπίδα η πάλη των λαών!».

Ο γενικός γραμματέας στάθηκε στο μήνυμα, που έστειλε το ΚΚΕ τότε σε όλον τον κόσμο και το δίνει και σήμερα: «Η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο κατέβηκε απ’ το Κρεμλίνο. Εμείς την κρατάμε ψηλά. Εκατομμύρια κομμουνιστές στον πλανήτη την κρατάνε ψηλά. Αύριο θα υψωθεί από ακόμα περισσότερους. Σύντροφοι, ψηλά τη σημαία».

Στην εκδήλωση χαιρέτισε και ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρής Κωνσταντής, λέγοντας πως «το φεστιβάλ είναι η γιορτή μας. Η ΚΝΕ είναι διαχρονικά εκεί που χτυπά η καρδιά της νέας γενιάς, σε όλες εκείνες τις στιγμές, που συγκλόνισαν τη νεολαία της Θεσσαλονίκης και όλης της χώρας».

Only in

Ο πειρασμός της αμεσότητας

Η εμμονή με την αμεσότητα υπονομεύει την ικανότητα κριτικής προσέγγισης και μετασχηματισμού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024