Σε ανάκληση του πληρεξούσιου που είχε δώσει τον γενικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Χρήστο Μαυροκεφαλίδη προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης, δίνοντας νέα τροπή στα εσωκομματικά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το πληρεξούσιο είχε συνταχθεί τον περασμένο Απρίλιο, ενώ στην αναίρεσή του αναγράφεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αίρει όλες τις γενικές και ειδικές εντολές του Χρήστου Μαυροκεφαλίδη.

Ο νομικός σύμβουλος του Στέφανου Κασσελάκη, Χαράλαμπος Πελέκης, εξηγεί το λόγο της ανάκλησης: «Με δεδομένο ότι ο κ. Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει πλέον πληροφόρηση από τα όργανα του κόμματος για ενέργειες και αποφάσεις που αφορούν τα οικονομικά και διαχειριστικά θέματα του κόμματος, είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να έχει πλέον και την οποιαδήποτε ευθύνη για αυτές τις αποφάσεις. Ως εκ τούτου, ο κ. Στέφανος Κασσελάκης ανακάλεσε από την Παρασκευή 13.9.2024 το πληρεξούσιο προς τον κ. Χρήστο Μαυροκεφαλίδη».

«Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να έχει πλέον και την οποιαδήποτε ευθύνη», υποστηρίζει ο νομικός σύμβουλος του Στέφανου Κασσελάκη

Για την υπόθεση ρωτήθηκε και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας Νίκος Παππάς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην 88η ΔΕΘ ο οποίος απάντησε «σας παραπέμπω στην τελευταία Πολιτική Γραμματεία και πέραν τούτου ουδέν».

Τι είχε προηγηθεί

Υπενθυμίζεται ότι μετά από την υπερψήφιση της εις βάρος του πρόταση μομφής, έχει τεθεί επί τάπητος το θέμα του θεσμικού ρόλου τον οποίο θα πρέπει να έχει ο κ. Κασσελάκης μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε εντός της ημέρας στις 12 Σεπτεμβρίου στον οικονομικό διευθυντή του κόμματος, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, και τον ρώτησε ποιος είναι ο εν ενεργεία υπεύθυνος για τα διοικητικά και τα ποινικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με τον κ. Μαυροκεφαλίδη να φέρεται να του απαντά: «Εσείς είστε, εκτός εάν υπογράψετε πληρεξούσιο» προκειμένου να εξουσιοδοτηθεί άλλο πρόσωπο κ.ο.κ.

Τότε, ο κ. Κασσελακης φέρεται να του ανταπάντησε: «Πώς θα υπογράψω πληρεξούσιο όταν δεν ξέρω τι αποφάσεις λαμβάνονται;».

Προτού πραγματοποιηθεί ο παραπάνω διάλογος, ο τέως εξ απορρήτων του κ. Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης, είχε τηλεφωνήσει στη γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ράνια Σβιγκού, και της είχε θέσει το ίδιο ερώτημα.

Αντ’ αυτού, ο κ. Κασσελάκη ζήτησε από τον κ. Μαυροκεφαλίδη να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το προεδρικό γραφείο στο κτίριο της Κουμουνδούρου, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχε με τον οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Χρήστος Μαυροκεφαλίδης από την πλευρά του είχε δώσει διαφορετική οπτική στο γεγονός.

Είπε πως στη σχετική ερώτηση που του έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης για το ποιος είναι διοικητικά και φορολογικά υπεύθυνος, ο κ. Μαυροκεφαλίδης του απάντησε ότι «εγώ ο Μαυροκεφαλίδης είμαι υπεύθυνος». Και ο Στέφανος Κασσελάκης τού είπε «άνοιξέ μου το γραφείο μου».