Ημέρα εκλογών η σημερινή για την ΕΟΚ, καθώς μετά τη γενική συνέλευση που θα αρχίσει στις 12:00,τα σωματεία θα κληθούν να εκλέξουν το νέο πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος, που διεκδικεί την επανεκλογή του, θεωρείται φαβορί έναντι του Παναγιώτη Φασούλα, ο οποίος ήταν υποψήφιος και στις προηγούμενες εκλογές, ενώ οι Τάσος Δελημπαλταδάκης, Μπάνε Πρέλεβιτς και Τάκης Τσαγκρώνης είναι υποψήφιοι ως ανεξάρτητοι για το ΔΣ και όχι για την προεδρία.

Πώς διεξάγεται η ψηφοφορία

Οι εκλογές θα γίνουν διαδικτυακά και όχι δια ζώσης. Κάθε σωματείο από τα κάτι λιγότερο από 800 που έχουν δικαίωμα ψήφου θα συμμετάσχει σε τέσσερις ψηφοφορίες. Η πρώτη θα είναι για την εκλογή προέδρου, η δεύτερη για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου (με δικαίωμα για 12 σταυρούς), η τρίτη για την εξελεγκτική επιτροπή (έξι υποψήφιοι, εκλέγονται οι τρεις) και η τέταρτη για τον εκπρόσωπο στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (υποψήφιοι οι δύο για την προεδρία).

Στο ΔΣ θα εκλεγούν 16 ή 17 μέλη, κάτι που θα εξαρτηθεί από το αν ο ηττημένος θα λάβει το μίνιμουμ 25% για να μπει στο συμβούλιο. Βάσει νομοθεσίας, τα πέντε ή έξι μέλη του ΔΣ θα πρέπει να είναι γυναίκες, ακόμη κι αν έχουν πάρει λιγότερες ψήφους. Το νέο συμβούλιο θα συμπληρωθεί από τους τρεις εκπροσώπους του ΕΣΑΚΕ (Γαλατσόπουλος, Λεπενιώτης, Ντίνος), τον πρόεδρο του ΣΕΠΚ (Παναγιώτης Γιαννάκης) και τον αντίστοιχο του ΠΣΑΚΚ (Λίνος Χρυσικόπουλος).

Τα αποτελέσματα αναμένονται νωρίς το απόγευμα, ενώ η εκλεγείσα διοίκηση θα έχει τετραετή θητεία, δηλαδή μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2028.