Mετά από μία… ζωή σαν ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους, ο Τζόρτζιο Κιελίνι θα προσφέρει ξανά τις υπηρεσίες του στον ιταλικό σύλλογο, αυτή τη φορά όμως ως διοικητικό στέλεχος.

Ο Ιταλός βετεράνος αμυντικός αποχώρησε από τους μπιανκονέρι για τη Λος Άντζελες τον Ιούνιο του 2022, ωστόσο δεν έμεινε για πολύ μακριά από τον ιταλικό βορρά, αφού επιστρέφει «σπίτι» για να αναλάβει πόστο στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Συγκεκριμένα, ο 9 φορές πρωταθλητής Ιταλίας με την «Μεγάλη Κυρία» θα γίνει ο Υπεύθυνος Ποδοσφαιρικών Θεσμικών Σχέσεων, με την ανακοίνωση της Γιουβέντους να αναφέρει:

«Ο Τζόρτζιο Κιελίνι δεν έπαψε ποτέ να είναι ασπρόμαυρος: στην καρδιά του, στη ψυχή του, στις αξίες που πάντα πρέσβευε, εντός κι εκτός γηπέδου.

Από τις 16 Σεπτεμβρίου θα είναι ο Υπεύθυνος Ποδοσφαιρικών Θεσμικών Σχέσεων της Γιουβέντους.

Ο Τζόρτζιο θα εκπροσωπεί τον σύλλογο σε διαπραγματεύσεις με συλλόγους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Αυτός ο ρόλος ταιριάζει απόλυτα με τις σπουδές που έχει αποκτήσει ο Τζόρτζιο στον ακαδημαϊκό του τομέα, αλλά προφανώς και με την προσωπικότητά του ως ανθρώπου, ποδοσφαιριστή, αρχηγού και θρύλου της Γιουβέντους.

Από το παρελθόν στο παρόν: καλώς ήρθες στο σπίτι, Τζόρτζιο!».

Δείτε την ανάρτηση

Ο Κιελίνι, φυσικά, έχει γράψει ιστορία με την ομάδα του Τορίνο, αφού αγωνίστηκε εκεί από το 2005 μέχρι το 2022, καταγράφοντας συνολικά 561 συμμετοχές.