Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ο χαρακτήρας της ομάδας και το ένστικτο του… Ντόρσεϊ

Ο χαρακτήρας της ομάδας και το ένστικτο του… Ντόρσεϊ

Ο Ολυμπιακός αρνείται την ήττα κι έχει πάντα στο... οπλοστάσιο την άμυνα, αλλά τώρα έχει και... Ντόρσεϊ

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και με δώδεκα πόντους πίσω στο σκορ στον αγώνα με την Φενέρ, σ’ ένα παιχνίδι που οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν τον πρώτο λόγο στο μεγαλύτερο διάστημα.

Αυτό όμως που είχαν και μετράει πολύ, είναι ο χαρακτήρας της ομάδας που δεν τα παρατά και το ένστικτο του ενός εξαιρετικού σουτέρ, του Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Και τα δύο έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να πάρει τη νίκη τελικά η ομάδα του λιμανιού με 73-70 δείχνοντας ότι αρνείται να ηττηθεί ακόμα και στα φιλικά.

Κι εδώ θα πρέπει να σταθούμε σε αυτό το στοιχείο καθώς οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να μην είναι ακόμα έτοιμοι, να μην είναι στο επίπεδο που θέλει ο Μπαρτζώκας, αλλά σίγουρα ο χαρακτήρας της ομάδας είναι πάντα εδώ κι αυτό είναι μεγάλη υπόθεση.

Όπως επίσης είδαμε μια φάση στο φινάλε του αγώνα που έκανε τους οπαδούς του Ολυμπιακού να φωνάξουν δυνατά στο εύστοχο τρίποντο του Ντόρσεϊ καθώς ο γκαρντ των πειραιωτών θύμισε σε όλους ότι είναι εξαιρετικός σουτέρ.

Θύμισε τα όσα έκανε στην προηγούμενη «θητεία» του στον Πειραιά κι έδειξε ότι φέτος μπορεί να κάνει ακόμα περισσότερα.

Όχι ότι περιμέναμε αυτό το σουτ για να το διαπιστώσουμε, αλλά φάνηκε από την ώρα που πήρε την μπάλα στα χέρια, ότι είχε την εμπιστοσύνη για να πάρει το τελευταίο σουτ. Το πήρε, ήταν εύστοχος και ο Ολυμπιακός πήρε το παιχνίδι.

Τέτοια σουτ ακόμα και σ’ ένα φιλικό αγώνα πριν την έναρξη της σεζόν μπορούν να παίξουν ρόλο στην ψυχολογία και ενός παίκτη αλλά και ολόκληρης της ομάδας.

Ήταν άλλωστε χαρακτηριστικός ο τρόπος που πανηγύρισαν τόσο ο Ντόρσεϊ όσο και οι συμπαίκτες του αυτό το καλάθι, με τους «ερυθρόλευκους» να ξεσπούν στο φινάλε σα να πήραν νίκη σε παιχνίδι της Ευρωλίγκας.

Γενικά πάντως ο αγώνας ήταν μια «μάχη» που θύμιζε επίσημο παιχνίδι της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, καθώς τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η Φενέρ τα έδωσαν όλα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για να πάρουν τη νίκη.

Αναφερθήκαμε στον χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα του Πειραιά στον τελικό του τουρνουά κι εδώ θα πρέπει να εστιάσουμε στην άμυνα του Ολυμπιακού.

Οι «τανάλιες» έσφιξαν στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» μάζεψαν την διαφορά και το επιμέρους σκορ ήταν 23-13, κάτι που φανερώνει την διάθεση που έβγαλαν οι παίκτες του Μπαρτζώκα στο αμυντικό κομμάτι.

Η Φενέρ σκόραρε μόλις 13 πόντους στην τέταρτη περίοδο κι αυτό ήταν φυσικά το μεγάλο πλεονέκτημα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι.

Θυμίζουμε ότι και στον ημιτελικό του τουρνουά απέναντι στην Βίρτους, ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετική άμυνα στο τέταρτο δεκάλεπτο με το σκορ σε αυτή την περίοδο να είναι 21-10.

Οι βασικές αρχές λοιπόν στο παιχνίδι του Ολυμπιακού παραμένουν κι αυτό είναι σημαντικό στοιχείο για τους «ερυθρόλευκους» ενόψει της χρονιάς που ξεκινά σε λίγες μέρες.

Η δουλειά συνεχίζεται για την ομάδα του λιμανιού και δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς ότι ο Ολυμπιακός νίκησε την Βίρτους και την Φενέρ χωρίς Φαλ, Μιλουτίνοφ, ΜακΚίσικ αλλά και τον Έβανς, καθώς δεν πρέπει να λησμονούμε ότι και ο πρώην γκαρντ της Ζαλγκίρις είναι στο ρόστερ των πειραιωτών, ανεξάρτητα από το αν είναι ακόμα σε περίοδο αποθεραπείας.

Τα υπόλοιπα στα μεγάλα παιχνίδια που έρχονται…

Only in

Κλίμα απαισιοδοξίας για την οικονομία (και) στον επιχειρηματικό κόσμο, δεν πείθουν τα κυβερνητικά μέτρα

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει το οικονομικό κλίμα δεν πείθει ούτε τις επιχειρήσεις που εκτιμούν πως η οικονομική κατάσταση το επόμενο εξάμηνο θα είναι αρνητική.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024