Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βοήθησε τη Σερβία να κάνει το 3-0 απέναντι στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Davis Cup, μετά τη νίκη του μαζί με τον Χαμάντ Μεντζέντοβιτς στο διπλό επί των Πέτρου Τσιτσιπά και Αριστοτέλη Θάνου.

Ο Σέρβος τενίστας μίλησε μετά το παιχνίδι και εξέφρασε την αγάπη για την Ελλάδα, αναφέροντας πως με τη χώρα του υπάρχουν δεσμοί κουλτούρας και παράδοσης, ενώ δεν παρέλειψε να σταθεί στον Στέφανο Τσιτσιπά.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Νόβακ Τζόκοβιτς:

Για τον Στέφανο Τσιτσιπά: «Είναι παίκτης του top-5 και το έχει αποδείξει σε πολλές περιπτώσεις τα προηγούμενα χρόνια, κέρδισε φέτος και το Μόντε Κάρλο που είναι 1000άρι. Το θέμα, λοιπόν, είναι να καταλάβει πώς να βρει κυρίως πνευματικά την ισορροπία.

Δεν ξέρω τι ακριβώς περνάει, αλλά νομίζω ότι έχει την δυνατότητα και την ποιότητα για να κερδίσει Grand Slam. Έχει ήδη παίξει σε δύο τελικούς, απέναντί μου και τις δύο φορές. Του εύχομαι τα καλύτερα και είναι κρίμα που δεν είναι εδώ, γιατί και ο κόσμος της Σερβίας είχε ενθουσιαστεί που θα τον έβλεπε live».

Για την Ελλάδα: «Αγαπώ την Ελλάδα, όπως κάθε Σέρβος πολίτης! Πάει πολύ πίσω ιστορικά, συνδεόμαστε με τη θρησκεία και έχουμε δεσμούς κουλτούρας και παράδοσης. Πάντα περνάω φανταστικά στην Ελλάδα, οι άνθρωποι είναι πολύ φιλόξενοι. Όποτε συναντάω Έλληνα οπουδήποτε στον κόσμο, πάντα υπάρχει αυτή τη σύνδεση.

Ελπίζω να έρθω σύντομα στην Ελλάδα και να περάσω περισσότερο χρόνο, είναι μια πανέμορφη χώρα, μια χώρα που έχει δώσει τόσα πολλά στην ιστορία του κόσμου. Ίσως την επόμενη φορά να παίξω Davis Cup κόντρα στην Ελλάδα, μέσα στην Ελλάδα, ποιος ξέρει! Σκέφτομαι μόνο τα καλύτερα για τους Έλληνες».