Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο στη βορειοδυτική Τουρκία. Το περιστατικό σημειώθηκε στο εργοστάσιο ζυμαρικών στο Χεντέκ στις 13.20. Άγνωστη παραμένει η αιτία της έκρηξης, ενώ αμέσως μετά ξέσπασε φωτιά. Οι καπνοί από τη φωτιά είναι ορατοί από διάφορα σημεία της περιοχής, εντείνοντας την ανησυχία των τοπικών αρχών και των κατοίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Haberler, τουλάχιστον 20 εργαζόμενοι έχουν τραυματιστεί μετά την έκρηξη. Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε κοντινά νοσοκομεία προκειμένου να λάβουν τις πρώτες βοήθειες.

Τι ανέφερε ο δήμαρχος και ο κυβερνήτης της περιοχής

Ο δήμαρχος, Γιουσούφ Αλεμντάρ, δήλωσε πως η έκρηξη ήταν ισχυρή και πιθανόν να προήλθε από την αποθήκη του εργοστασίου, ενώ πρόσθεσε πως δεν υπάρχει κατοικημένη περιοχή γύρω από αυτό.

Στη  συνέχεια, ο κυβερνήτης της Σακάρια, Γιασάρ Καραντενίζ, επιβεβαίωσε πως δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για νεκρούς, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της έκρηξης.

Σημειώνεται ότι η περιοχή Χεντέκ είναι γνωστή για το βιομηχανικό της χαρακτήρα, καθώς αποτελεί ζώνη οργανωμένης βιομηχανικής δραστηριότητας.

Τουρκία: Δείτε το βίντεο