Πάνικος προκλήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (15/09) στο Τορίνο, ύστερα από ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου, όταν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο έχασε τον έλεγχο και κατέληξε στο πλήθος πίσω από τα εμπόδια στην Piazza San Carlo, στο κέντρο της πρωτεύουσας του Piemontese στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το Corriere della Serra, συνολικά 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ο οδηγός ενός «Lancia 037» έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και προσέκρουσε στα φράγματα, με τους λόγους του ατυχήματος να μην έχουν εξακριβωθεί μέχρι στιγμής.

Δείτε βίντεο

Στους 15 οι τραυματίες, ανάμεσά τους και τρία παιδιά

Συνολικά 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών και τρία παιδιά -ηλικίας 7 και 8 ετών-, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Maria Vittoria.

Άλλοι έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, μεταφέρθηκαν σε άλλο νοσοκομείο, χωρίς σοβαρά τραύματα.

Μια 29χρονη γυναίκα υπέστη τραύμα στο πόδι, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, μόνο ένας άνδρας υπέστη σοβαρότερα τραύματα και μώλωπες και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Αλληλεγγύη από τον δήμαρχο του Τορίνο

Ο δήμαρχος του Τορίνο, Στέφανο Λο Ρούσο, έκανε την εξής ανακοίνωση μετά το περιστατικό:

«Λυπούμαστε βαθιά για αυτό που συνέβη και εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την εγγύτητα μας σε όλους τους τραυματίες, στους οποίους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Οι δυνάμεις έκτακτης ανάγκης επενέβησαν άμεσα για να παράσχουν την απαραίτητη βοήθεια, ενώ η τοπική αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες για την υπόθεση και τις ευθύνες του οδηγού». Έτσι ο δήμαρχος του Τορίνο Στέφανο Λο Ρούσο.

Σημειώνεται ότι η τοπική αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες για την υπόθεση, ενώ ανακρίνονται ο οδηγός του οχήματος και οι υπεύθυνοι για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.