Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ναυάγιο: Οκτώ μετανάστες έχασαν τη ζωή τους ενώ προσπαθούσαν να διαπλεύσουν τη Μάγχη

Ναυάγιο: Οκτώ μετανάστες έχασαν τη ζωή τους ενώ προσπαθούσαν να διαπλεύσουν τη Μάγχη

Η τραγωδία αυτή έρχεται σχεδόν δύο εβδομάδες μετά το χειρότερο ναυάγιο της χρονιάς

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους όταν βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες που είχε μόλις φύγει από τις ακτές της Γαλλίας και προσπαθούσε να διαπλεύσει παράνομα τη Μάγχη προς τη Βρετανία, δήλωσε πηγή της γαλλικής αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το σκάφος ανετράπη τη νύχτα, ενώ βρισκόταν ακόμα αρκετά κοντά στην ακτή, δήλωσε πηγή από τις υπηρεσίες διάσωσης. Ειδικότερα, το περιστατικό συνέβη στο «επίπεδο» του Αμπλετέζ, στο Πα-ντε-Καλαί (βόρεια). Ο νομάρχης της περιοχής αναμένεται να δώσει αργότερα συνέντευξη Τύπου για τις νεότερες εξελίξεις.

Η τραγωδία αυτή έρχεται σχεδόν δύο εβδομάδες μετά το χειρότερο ναυάγιο της χρονιάς, που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους στις 3 Σεπτεμβρίου και ανέβασε σε τουλάχιστον 37 τον αριθμό των νεκρών σε τέτοιους διάπλους από τον Ιανουάριο.

Το περιστατικό συνέβη στο «επίπεδο» του Αμπλετέζ, στο Πα-ντε-Καλαί (βόρεια). Ο νομάρχης της περιοχής αναμένεται να δώσει αργότερα συνέντευξη Τύπου για τις νεότερες εξελίξεις.

18.342 άνθρωποι πραγματοποίησαν τον διάπλουν από τις αρχές του έτους

Σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση στοιχεία των βρετανικών αρχών, 18.342 άνθρωποι πραγματοποίησαν τον διάπλουν από τις αρχές του έτους σε «μικρά σκάφη», ένας αριθμός αυξημένος κατά 13% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, που ανήλθε στην εξουσία στις αρχές Ιουλίου, εγκατέλειψε το αμφιλεγόμενο σχέδιο απέλασης μεταναστών στη Ρουάντα, το οποίο προώθησαν το 2022 οι Συντηρητικοί για να αποθαρρύνουν τις αφίξεις αλλά που ποτέ δεν υλοποιήθηκε.

Αντίθετα, ο Στάρμερ ανακοίνωσε ότι θέλει να επιταχύνει την επεξεργασία των φακέλων των αιτούντων άσυλο, αυστηροποιώντας τη μάχη κατά των διακινητών για να «ενισχυθούν τα σύνορα».

Only in

Ο πειρασμός της αμεσότητας

Η εμμονή με την αμεσότητα υπονομεύει την ικανότητα κριτικής προσέγγισης και μετασχηματισμού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024