Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ντόναλντ Τραμπ μετά τους πυροβολισμούς: «Τίποτα δεν θα με σταματήσει, δεν θα παραδοθώ ποτέ» – Η πρώτη δήλωσή του

Ντόναλντ Τραμπ μετά τους πυροβολισμούς: «Τίποτα δεν θα με σταματήσει, δεν θα παραδοθώ ποτέ» – Η πρώτη δήλωσή του

Η πρώτη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ μετά τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε μια κοντινή απόσταση όπου βρισκόταν - Ανακουφισμένοι δηλώνουν Μπάιντεν και Χάρις που είναι «σώος και αβλαβής»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «δεν θα παραδοθεί ποτέ» στην πρώτη του δήλωση μετά τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν κοντά στη λέσχη που έπαιζε γκολφ.

Συγκεκριμένα, ο πρώην και νυν υποψήφιος πρόεδρος ανέφερε ότι είναι «ασφαλής και καλά» και ότι «δεν θα παραδοθεί ποτέ».

«Υπήρξαν πυροβολισμοί στην περιοχή μου, αλλά πριν οι φήμες αρχίσουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο, ήθελα να ακούσετε πρώτα αυτό: ΕΙΜΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ! Τίποτα δεν θα με σταματήσει. Δεν ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΩ ΠΟΤΕ!», έγραψε.

Και πρόσθεσε: «Θα σας αγαπώ πάντα που με υποστηρίζετε. Ενότητα. Ειρήνη. Κάντε την Αμερική Μεγάλη Ξανά».

Μπάιντεν και Χάρις δηλώνουν ανακουφισμένοι που ο Τραμπ είναι σώος και αβλαβής

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και η αντιπρόεδρός του, Κάμαλα Χάρις, δήλωσαν «ανακουφισμένοι» που ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «σώος και αβλαβής» μετά τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα σε κοντινή απόσταση, όπου βρισκόταν ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος πρόεδρος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, «ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος ενημερώθηκαν για το περιστατικό ασφαλείας στο γήπεδο γκολφ Trump International (στη Φλόριντα), όπου ο πρώην πρόεδρος προπονείτο. Με ανακούφιση μαθαίνουν ότι είναι σώος και αβλαβής. Θα ενημερώνονται τακτικά από τις ομάδες τους».

Επίσης, η Κάμαλα Χάρις καταδίκασε τη «βία» και τόνισε ότι «δεν έχει θέση στην Αμερική».

«Ενημερώθηκα για τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν κοντά στον πρώην πρόεδρο Τραμπ και την κατοικία του στη Φλόριντα και χαίρομαι που είναι σώος και αβλαβής. Η βία δεν έχει θέση στην Αμερική», έγραψε στο Χ η Χάρις υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσει τον Ρεπουμπλικάνο Τραμπ.

Πυροβολισμοί κοντά στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ

Αρχικά, η ομάδα προεκλογικής του εκστρατείας του Τραμπ ανακοίνωσε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, πως ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος ήταν ασφαλής έπειτα από πολλαπλούς πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε κοντινή απόσταση όπου βρισκόταν.

Ο Τραμπ, ο οποίος βρισκόταν στο γκολφ κλαμπ του στη Φλόριντα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, είναι «σώος και αβλαβής μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν κοντά του», δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της εκστρατείας Στίβεν Τσουνγκ.

Οι πυροβολισμοί προήλθαν έξω από τη γραμμή του φράχτη του γκολφ κλαμπ, ανέφεραν οι πηγές

Η New York Post, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, ανέφερε ότι δύο άτομα αντάλλαξαν πυρά έξω από το γκολφ  κλαμπ του στη Φλόριντα. «Πηγές τόνισαν ότι η ζωή του Τραμπ δεν μπήκε σε καμία στιγμή σε κίνδυνο», ανέφερε η εφημερίδα.

Δύο πηγές με γνώση του περιστατικού έκαναν λόγο στο Reuters για πολλαπλούς πυροβολισμούς κοντά στο γήπεδο γκολφ στο West Palm Beach της Φλόριντα,

Οι πυροβολισμοί προήλθαν έξω από τη γραμμή του φράχτη του γκολφ κλαμπ, ανέφεραν οι πηγές. Η Μυστική Υπηρεσία τόνισε ότι διερευνά το περιστατικό, το οποίο συνέβη λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι, τοπική ώρα. (21:00 ώρα Ελλάδας).

Ο γιος του Τραμπ, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, επικαλούμενος τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου, είπε με ανάρτηση στο Χ ότι ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο AK-47 εντοπίστηκε μέσα σε θάμνους και ένας ύποπτος συνελήφθη.

Το αστυνομικό τμήμα του Παλμ Μπιτς θα παραχωρήσει αργότερα σήμερα συνέντευξη Τύπου για το συμβάν.

Ο Τραμπ τραυματίστηκε σε μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του στην Πενσυλβάνια στις 13 Ιουλίου.

Only in

Κλίμα απαισιοδοξίας για την οικονομία (και) στον επιχειρηματικό κόσμο, δεν πείθουν τα κυβερνητικά μέτρα

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει το οικονομικό κλίμα δεν πείθει ούτε τις επιχειρήσεις που εκτιμούν πως η οικονομική κατάσταση το επόμενο εξάμηνο θα είναι αρνητική.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024