Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Οι πιο καυτές στιγμές από την Εβδομάδα Μόδας 2024 της Νέας Υόρκης

Οι πιο καυτές στιγμές από την Εβδομάδα Μόδας 2024 της Νέας Υόρκης

Τα ωραιότερα λουκ και οι πιο δυνατές τάσεις από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας που περπάτησαν στην πασαρέλα της Νέας Υόρκης - από τους Prabal Gurung και Ralph Lauren, μέχρι τους Off-white, και Todd Snyder.

Ο μήνας της μόδας ξεκίνησε επίσημα στο Μεγάλο Μήλο (αυτή τη στιγμή που μιλάμε οι πασαρέλες βρίσκονται στο Λονδίνο) με τους σχεδιαστές και τις εταιρείες μόδας να καταφθάνουν στη Νέα Υόρκη για να παρουσιάσουν τις συλλογές τους για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025.

Ας δούμε κάποιους οίκους αναλυτικά:

Ralph Lauren

Η επίδειξη του Ralph Lauren πραγματοποιήθηκε στο «σπίτι μακριά από το σπίτι» του σχεδιαστή. Ήταν μια βραδιά στα Χάμπτονς, στους στάβλους Khalily Stables. Αξιοποιώντας την υψηλή αίγλη, τη διαχρονική δεξιοτεχνία και τη γαλήνη που συνοδεύει τον χρόνο που περνάει κανείς εκεί, η συλλογή ήταν ξεκάθαρα κομψή.

Η επίδειξη διήρκεσε 20 λεπτά και περιλάμβανε πάνω από 100 εμφανίσεις. Τα Χάμπτονς όχι μόνο χρησίμευσαν ως σκηνικό, αλλά έπαιξαν επίσης σημαντικό ρόλο στην επιρροή του σχεδιασμού, με αποτέλεσμα μια συλλογή που ενσάρκωνε την παραθαλάσσια εκλέπτυνση, με ντραπέ πατρόν εμπνευσμένα από την χρωματική παλέτα λευκού και μπλε (σε κλασικό all-αμερικανικό στυλ).

Prabal Gurung

Το ονομάζουμε Cobblestone Couture στο Prabal Gurung SS25, όπου τα ρέοντα, με κρόσσια και εφαρμοστά φορέματα κυλούσαν στον άνεμο σε μια εκλεπτυσμένη παρουσίαση στο κέντρο του Μανχάταν.

Ο Prabal Gurung αναζήτησε την αισιοδοξία και την ελπίδα για την ανοιξιάτικη συλλογή του 2025 που γιόρτασε τη γυναικεία κυριαρχία με αιθέριες σιλουέτες, ζωντανά χρώματα και διακριτικά θρασύτατα στοιχεία.

Ο σχεδιαστής από το Νεπάλ συνέχισε τους σχεδιαστικούς κώδικες του για τη συγχώνευση Ανατολής και Δύσης, εστιάζοντας στο θέμα της ελπίδας Holi. Ο Gurung παρέμεινε πιστός στην ιδιόρρυθμη και αιθέρια αισθητική του μέσα από αέρινα slip dresses, διάφανες μπλούζες και αβίαστα draping. Η εορταστική ατμόσφαιρα έγινε αισθητή μέσα από ένα πολύχρωμο μίνι φόρεμα με κρόσσια και ένα μεταλλικό φόρεμα με φλοράλ σχέδιο και φούστα μπαλούν.  Μια αίσθηση φινέτσας ήρθε μέσα από κομμάτια που επικεντρώθηκαν στην κατασκευή και όχι στη λεπτομέρεια, όπως μεταξωτές σιφόν μπλούζες σε συνδυασμό με δομημένα παντελόνια ή φούστες και μια σειρά από slip dresses.

Off-white

Το OffWhite SS25, που στήθηκε σε ένα γήπεδο μπάσκετ στο Μπρούκλιν, ήταν ένα όνειρο σχεδιασμού και σύγχρονης αθλητικής ένδυσης – αντλώντας έμπνευση από ένα ταξίδι στην Γκάνα, την πατρίδα του αείμνηστου ιδρυτή Virgil Abloh.

Με τίτλο «DUTY FREE», η συλλογή αντιπροσώπευε μια συγχώνευση της Αμερικής και της Αφρικής. Βαθιά συναισθηματική, καθώς αναλογιζόταν τη Νέα Υόρκη ως ουτοπία ευκαιριών. Τα ανδρικά ρούχα ήταν μια μητροπολιτική στολή, με χρηστικά φερμουάρ, τζιν, ασύμμετρα στρώματα, κεντήματα και λαμπερούς κρυστάλλους. Οι γυναικείες σιλουέτες, εν τω μεταξύ, είχαν αρχιτεκτονικές πληροφορίες, διαμορφώνοντας το σώμα με φορμαλιστικά σαγηνευτικά κοψίματα και χειροποίητες διακοσμήσεις. Οι δικτυωτές φούστες τελείωναν με σιωπηλές παγιέτες και φτερά, ενώ παιχνιδιάρικα μοτίβα σε σχήμα αστεριού εμφανίστηκαν σε όλη τη σειρά.

Todd Snyder

Ο Todd Snyder, ο οποίος συχνά αποκαλείται ο πιο επιδραστικός Αμερικανός σχεδιαστής ανδρικής ένδυσης, συνέχισε την επιτυχημένη επίδειξη της Φλωρεντίας στη Νέα Υόρκη με μια συλλογή με τίτλο «Villa America».

Τα ρούχα ήταν ακριβώς αυτά που θέλουν να φορούν οι άνδρες το 2024 – οι σωστές σιλουέτες, τα χρώματα και τα υφάσματα. Τα κομμάτια ήταν ένας εκλεπτυσμένος φόρος τιμής στα κλασικά αμερικανικά αθλητικά ρούχα εμπλουτισμένα με μια σύγχρονη πινελιά.

Εμπνευσμένη από την αίγλη του Μαϊάμι τη δεκαετία του 1980, η συλλογή περιείχε μια σειρά από χαλαρή ραφή, παστέλ αποχρώσεις και ελαφριά υφάσματα που προκαλούν μια αίσθηση αβίαστης εκλέπτυνσης. Το χαρακτηριστικό παιχνίδι του Snyder με τις υφές ήταν εμφανές στη χρήση του seersucker, του λινιού και του φθαρτού υφάσματος, προσθέτοντας βάθος στην ελκυστικότητα της συλλογής για τον ζεστό καιρό. Αναμειγνύοντας αριστοτεχνικά τη νοσταλγία με τις σύγχρονες σιλουέτες, η επίδειξη εδραίωσε τη φήμη του Snyder ότι επαναπροσδιορίζει το διαχρονικό ανδρικό ένδυμα με μια φρέσκια και φορέσιμη προσέγγιση.

Tommy Hilfiger

Το SS25 του Tommy Hilfiger ήταν ναυτικό με ένα twist. Η επίδειξη, που πραγματοποιήθηκε στο παροπλισμένο πλοίο Staten Island Ferry, ήταν μια ερωτική επιστολή στον ναυτικό τρόπο ζωής που έχει εμπνεύσει το brand εδώ και δεκαετίες.

Με ένα τολμηρό αμάλγαμα από ναυτικές και μοντέρνες σιλουέτες στο χαρακτηριστικό κόκκινο, λευκό και μπλε της μάρκας, ο Αμερικανός σχεδιαστής παρουσίασε τη δεύτερη συλλογή του από τότε που επέστρεψε στο πρόγραμμα της NYFW.

Με κλασικές ρίγες εμπνευσμένες από την κληρονομιά της ιστιοπλοΐας, σακάκια regatta και παντελόνια utility κατασκευασμένα από νάιλον με ύφασμα από τσαλακωμένο βαμβάκι, αυτή η ready-to-wear προσφορά σχεδιάστηκε με ελαφρότητα και ρευστότητα, ενώ παράλληλα παρουσιάζεται ως γυαλισμένη και ανθεκτική μέσα από έξυπνες φόρμες. Γυναικεία παντελόνια κάπρι σε μια σειρά από μονόχρωμα και καρό, υπερμεγέθη πλεκτά του ψαρά, τραγανά λευκά και χειροποίητα πλεκτά πόλο απηχούσαν το κεντρικό θέμα, σε συνδυασμό με διάφορα αντίθετα ραμμένα κομμάτια. Το κλασικό preppy στυλ στο οποίο ο Hilfiger έχει χτίσει την αυτοκρατορία του ήταν σίγουρα παρόν αλλά ανανεωμένο.

Carolina Hererra

Η αισιοδοξία ήταν διάχυτη στην επίδειξη της Carolina Herrera για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025. Η συλλογή ξεκίνησε με μια μελέτη του μαύρου και του λευκού, με μελετημένη εστίαση σε ένα στοιχείο που τόνιζε κάθε εμφάνιση. Συνέχισε να ανθίζει στο χρώμα, με μια αυστηρά επεξεργασμένη παλέτα τολμηρών αποχρώσεων.

Ο δημιουργικός διευθυντής Wes Gordon έκανε τις πιο ακριβείς επιλογές χρωμάτων, κοψίματος και σιλουέτας, με μια ακριβή αφοσίωση στη γραφική γοητεία. Στολισμένα με κίτρινα τριαντάφυλλα στα μαλλιά τους, τα μοντέλα έκαναν κύκλους γύρω από την κυκλική εγκατάσταση Sunken Garden του Isamu Noguchi – μια ωδή στην τελειότητα της απλότητας που αντηχεί σε αυτή τη συλλογή, όπως και τα πουά που βρίσκονται σε παιχνιδιάρικο διάλογο με τους ομόκεντρους κύκλους του γλυπτού.

Coach

Στην καρδιά της πόλης, η Coach παρουσίασε μια συλλογή γεμάτη με κλασικά αμερικανικά ρούχα που ερμηνεύονται από την επόμενη γενιά. Σύμφωνα με τον δημιουργικό διευθυντή Stuart Vevers, το κυνήγι της τελειομανίας έχει τελειώσει, θέλει να «προτείνει μια ιδέα της πολυτέλειας που είναι προσωπική και όχι τέλεια».

Ο σχεδιαστής αξιοποίησε μια ανερχόμενη διάθεση στη μόδα, ειδικά μεταξύ της γενιάς Z, που θέλουν να αποτυπώνουν τα ρούχα τους για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και να αισθάνονται άνετα με αυτά τα ρούχα.

Η Coach κέρδισε το κοινό με τσάντες που μπορούν να πεταχτούν στο πάτωμα αντί να τοποθετηθούν σε ένα μικροσκοπικό σκαμνί και υπερμεγέθη δερμάτινα μπουφάν που έρχονται γδαρμένα επειδή είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο δέρμα. Η μάρκα πήρε προϋπάρχοντα chinos και τα ένωσε για να δημιουργήσει μια φαρδιά σιλουέτα εμπνευσμένη από τους skateboarders και το street style. Οι ραφές έμειναν ακατέργαστες και εκτεθειμένες, τα σακάκια ήταν υπερμεγέθη και χωρίς φόδρα, και τα μπλουζάκια ανανέωσαν το σχέδιο «I Heart NY» που έχει γίνει βασικό τουριστικό στοιχείο.

Michael Kors

Ο Michael Kors μας ταξίδεψε στην Ιταλία με τη συλλογή SS25, για να γιορτάσει τα 35 χρόνια συνεργασίας του με τεχνίτες και χειροτέχνες στη χώρα. Ήταν μια διακριτική χλιδή, σε μαύρο και λευκό (με περιστασιακές πινελιές καφέ και γκρι).

Ο Kors έφερε ένα Italianissimo flair σε βασικά ρούχα, πολλά από αυτά στην ίδια νουάρ παλέτα, τόσο για τη δουλειά όσο και για το παιχνίδι. Τα σακάκια με ζώνες, τα γιλέκα, οι έτοιμες για το γραφείο Bermudas, τα μικροσκοπικά σορτς, ακόμη και το κλασικό εταιρικό γκρι φανελένιο κοστούμι είχαν τη στιγμή τους, με την ενέργεια των σειρήνων του γραφείου και των εταιρικών πυρήνων να ξεπερνά τα όρια. Και για να το ολοκληρώσει, η σταρ της K-pop και παγκόσμια πρέσβειρα της μάρκας Kors, Dahyun, σχεδόν έσπασε το διαδίκτυο κάνοντας το ντεμπούτο της στην πασαρέλα!

Only in

Σε ποιες χώρες της ΕΕ ζητούν άσυλο πολίτες από 20 αυταρχικές ή εμπόλεμες χώρες;

Η Υπηρεσία Ασύλου της ΕΕ (EUAA) κατέταξε τα αιτήματα παροχής ασύλου από 20 χώρες καταγωγής στις χώρες που επιδιώκουν να πάνε και τις προσφυγικές τάσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024