Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Bridgerton: Τα μυστικά πίσω από τα extravagant κοστούμια της σειράς

Bridgerton: Τα μυστικά πίσω από τα extravagant κοστούμια της σειράς

Η ομάδα των ενδυματολόγων της σειράς σχεδίασε και δημιούργησε 7.500 κοστούμια μόνο για την 1η σεζόν του Bridgerton - Το γνωρίζατε;

Όπως γνωρίζουν οι θαυμαστές του επιτυχημένου δράματος εποχής, τα κοστούμια της σειράς Bridgerton του Netflix κρύβουν ένα σωρό μυστικά.

Η σειρά διαδραματίζεται στην Αγγλία του 1813, οπότε η πλούσια και κομψή γκαρνταρόμπα του 19ου αιώνα είναι γεμάτη από τα φρου φρου και την αίγλη που θα περίμενε κανείς από εκείνη την εποχή.

Σκεφτείτε παστέλ χρώματα, ντελικάτα κεντήματα, λεπτή δαντέλα, μπροκάρ, φουσκωτά μανίκια και, ναι, άφθονα χρυσαφικά. Ωστόσο, στη σειρά που δημιούργησε η Shonda Rhimes, κάθε ενδυματολόγος, συμπεριλαμβανομένης της Ellen Mirojnick της 1ης σεζόν, της Sophie Canale της 2ης σεζόν και του John Glaser της 3ης σεζόν, έδωσε στα πολυτελή ρούχα μια σύγχρονη ματιά για να ζωντανέψουν όλες οι δραματικές ιστορίες, οι επίσημοι χοροί και τα φλερτ.

«Οι Featheringtons είναι new money, και [η μητέρα] Portia [την οποία υποδύεται η Polly Walker] πρέπει να παντρέψει τις κόρες της»

Μιλώντας στο Shondaland ενόψει της 4ης σεζόν, ο ηθοποιός Luke Thompson (μέλος του καστ) είπε ότι ανυπομονεί για την «ανανέωση της γκαρνταρόμπας» που έρχεται με κάθε σεζόν.

«Ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα όταν συμμετέχω σε αυτή τη σειρά είναι να έρχομαι και να κάνω μια πρόβα και να βλέπω τους επαγγελματίες που ράβουν να διαφωνούν για το αν ο γιακάς είναι ένα εκατοστό πάνω ή κάτω», εξήγησε. «Υπάρχει πραγματική τέχνη και προσπάθεια σε αυτά τα πράγματα που απλά περνάνε μπροστά από την οθόνη».

Διαβάστε παρακάτω τις πιο ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που αποκάλυψαν οι ηθοποιοί και οι σχεδιαστές κοστουμιών για τα ρούχα στην αγαπημένη σειρά.

Η ομάδα σχεδίασε και δημιούργησε 7.500 κοστούμια για την 1η σεζόν

Η Mirojnick αποκάλυψε ότι η ομάδα των ενδυματολόγων δημιούργησε «περίπου 7.500 κομμάτια – από καπέλα μέχρι σάλι και πανωφόρια – που αποτέλεσαν τα [εκτιμώμενα] 5.000 κοστούμια που πέρασαν από την κάμερα».

Τα κοστούμια είναι αρκετά άνετα

Παρά το γεγονός ότι οι κορσέδες είναι κάπως επώδυνοι μερικές φορές, η Claudia Jessie (Eloise Bridgerton) δήλωσε στο PEOPLE ότι «τα ίδια τα κοστούμια είναι πολύ άνετα».

«Φοράω ένα καλσόν Spanx και στη συνέχεια ένα μικροσκοπικό pack στο μηρό μου, οπότε στην πραγματικότητα, η μεγαλύτερη δυσκολία για μένα είναι να πάω για κατούρημα».

Η απαλή χρωματική παλέτα της οικογένειας «Bridgerton» συμβολίζει την εξέχουσα θέση τους στην κοινωνία

«Είναι η εξέχουσα οικογένεια της εποχής, οπότε θέλαμε η χρωματική τους παλέτα να είναι σαν πούδρα – αυτά τα ανοιχτά μπλε, ασημένια και πράσινα που θυμίζουν ψίθυρους χρώματος», δήλωσε η Mirojnick στη Vogue.

Η φωτεινή χρωματική παλέτα της οικογένειας Featherington συμβολίζει τη γενναιότητά τους

Σε αντίθεση με την οικογένεια Bridgerton, οι Featheringtons φορούν έντονα χρώματα επειδή θέλουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

«Οι Featheringtons είναι new money, και [η μητέρα] Portia [την οποία υποδύεται η Polly Walker] πρέπει να παντρέψει τις κόρες της», δήλωσε η Mirojnick στη Vogue.

Η σχεδιάστρια συνέχισε: «Αυτή δίνει τον τόνο για αυτούς ως οικογένεια και η χρωματική τους παλέτα είναι υπερβολικά «citrus» επειδή θέλει αυτά τα κορίτσια να κάνουν αίσθηση. Μπορεί να είναι υπερβολικό, αλλά αυτό δεν γίνεται επίτηδες. Πιστεύει ότι φαίνονται όμορφα. Η Portia φοράει αυτά τα prints και, συχνά, δεν είσαι σίγουρος αν μοιάζει περισσότερο με την Joan Collins ή την Elizabeth Taylor».

«Είναι πιο τολμηρή, πιο φωτεινή και πιο θρασύτατη από όλους τους άλλους, και τα πάντα είναι υπερβολικά διακοσμημένα», πρόσθεσε η Mirojnick.

Η μωβ γκαρνταρόμπα της Daphne συμβολίζει τον γάμο της με τον Simon

Ενώ κάθε μέλος της οικογένειας έχει μια συγκεκριμένη χρωματική παλέτα, τα ατομικά κοστούμια των χαρακτήρων είναι επίσης ειδικά σχεδιασμένα.

«Καθώς η Daphne μεγαλώνει, τα χρώματα γίνονται πιο σκούρα. Τα ροζ και τα μπλε είναι πιο έντονα και τα ασημένια βαθαίνουν καθώς μεγαλώνει και ωριμάζει. Ξεκινάει ως πορσελάνινη κούκλα και γίνεται γυναίκα», δήλωσε η Mirojnick στη Vogue.

Μόλις παντρεύεται τον Simon (Regé-Jean Page), αρχίζει να φοράει περισσότερο μοβ, κάτι που συμβολίζει τη μίξη των μπλε αποχρώσεων της οικογένειάς της και της κόκκινης γκαρνταρόμπας του Simon.

Τα κίτρινα ρούχα της Penelope προμηνύουν τη μυστική της ταυτότητα

Όπως ανέφερε το HelloGiggles, τα κίτρινα ρούχα της Penelope (Nicola Coughlan) συμβολίζουν την έλλειψη θάρρους ή το ότι είναι πολύ «δειλή» για να εκφράσει τα αληθινά της αισθήματα για τον Colin.

Το δημοσίευμα σημείωσε ότι, όπως και οι Featheringtons, φοράει έντονα χρώματα, αλλά τα ρούχα της είναι λιγότερο «φανταχτερά» και «αντιπαθητικά» από εκείνα των αδελφών και της μητέρας της. Αυτό ίσως προϊδεάζει τον ρόλο της ως Lady Whistledown, αφού μπορεί να αναμειγνύεται με το πλήθος και κανείς να μην υποψιαστεί ότι είναι η διαβόητη συγγραφέας.

*Με πληροφορίες από: People | Kelsie Gibson | Kylie Hemmert Φωτογραφίες: Liam Daniel/Netflix

Only in

Σε ποιες χώρες της ΕΕ ζητούν άσυλο πολίτες από 20 αυταρχικές ή εμπόλεμες χώρες;

Η Υπηρεσία Ασύλου της ΕΕ (EUAA) κατέταξε τα αιτήματα παροχής ασύλου από 20 χώρες καταγωγής στις χώρες που επιδιώκουν να πάνε και τις προσφυγικές τάσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024