Αρκετά δραστήριος φαίνεται να είναι στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) ο Έλον Μασκ.

Μετά το σοκαριστικό σχόλιο για τη νέα απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ, «κανείς δεν προσπαθεί να δολοφονήσει τον Μπάιντεν ή την Κάμαλα», ο CEO της πλατφόρμας αναφέρθηκε και στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας.

«Ουάου, σχεδόν διπλάσιος αριθμός ανθρώπων πέθαναν από τα μωρά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα» έγραψε ο Μασκ, επικεφαλής της Tesla και της SpaceX.

Η Ελλάδα αντιμέτωπη με ανησυχητική πληθυσμιακή κατάρρευση

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έως το 2070 ο πληθυσμός της Ελλάδας θα μπορούσε να συρρικνωθεί έως και 25% , πολύ πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ που είναι 4%.

Το 2022, η χώρα κατέγραψε λιγότερες από 77.000 γεννήσεις, τις χαμηλότερες σχεδόν του αιώνα, ενώ οι θάνατοι σχεδόν διπλασίασαν αυτόν τον αριθμό, φτάνοντας τις 140.000. Τίποτα δεν δείχνει ότι αυτή η τάση θα αλλάξει σύντομα.

Η τελευταία απογραφή πληθυσμού, το 2021, έδειξε μείωση 3,1% του συνολικού πληθυσμού σε μόλις δέκα χρόνια, σε λιγότερο από 10,5 εκατομμύρια άτομα. Αυτή η δεκαετία αντιστοιχεί σε γενικές γραμμές με την οικονομική κρίση που πέρασε η χώρα, η οποία τροφοδότησε την έξοδο περίπου μισού εκατομμυρίου Ελλήνων, ιδίως μεταξύ των νέων και μορφωμένων τμημάτων του πληθυσμού.