Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Αν το Αμάλφι σας φαίνεται ακριβό και συνωστισμένο, επισκεφθείτε την ιταλική «πόλη του παγωτού»

Αν το Αμάλφι σας φαίνεται ακριβό και συνωστισμένο, επισκεφθείτε την ιταλική «πόλη του παγωτού»

«Η πόλη προσφέρει τη γοητεία των τόπων που θα βρείτε στην ακτή Αμάλφι, αλλά με λιγότερους τουρίστες».

Οι δημοφιλείς πόλεις και χωριά της Ιταλίας μπορεί να έχουν πολύ κόσμο, αλλά υπάρχουν ακόμη μερικά απομονωμένα σημεία όπου οι παραθεριστές μπορούν να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας την ησυχία τους, το καλό φαγητό και το ακόμη καλύτερο, παγωτό.

«Πόλη του παγωτού»

Ένα από αυτά τα μέρη είναι το Pizzo – μια παραθαλάσσια πόλη στη νότια Ιταλία, η οποία απέχει ελάχιστα από άλλες μεγάλες πόλεις όπως η Tropea.

Από την πλατεία, οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να θαυμάσουν το «Μουράτ» – ένα φρούριο του 15ου αιώνα

Βρίσκεται στην υποτιμημένη και πανέμορφη Καλαβρία, και η blogger Cherrye Moore του My Bella Vita Travel έχει περιγράψει το Pizzo ως τον «λιγότερο γνωστό ξάδελφο της Tropea».

Ο ταξιδιωτικός ιστότοπος iitaly Calabria δήλωσε: «Με ξεφτισμένους ροζ και κίτρινους βαμμένους τοίχους, πλακόστρωτα δρομάκια και μια βέσπα παρκαρισμένη σχεδόν σε κάθε γωνία, η πόλη προσφέρει τη γοητεία των τόπων που θα βρείτε στην ακτή Αμάλφι, αλλά με λιγότερους τουρίστες».

Δημοφιλής στους ντόπιους, οι επισκέπτες της ιταλικής πόλης είναι απίθανο να ακούσουν να μιλούν αγγλικά ενώ περπατούν στα μικροσκοπικά δρομάκια της πόλης.

Μια από τις κύριες περιοχές είναι η Piazza della Republica, μια τεράστια υπαίθρια πλατεία γεμάτη με εστιατόρια και gelaterias (καταστήματα παγωτού). Το πανέμορφο Pizzo είναι επίσης γνωστό ως «πόλη του παγωτού».

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι η πατρίδα του παγκοσμίου φήμης tartufo di Pizzo, ενός παγωτού από φουντούκι και σοκολάτα.

Τα αξιοθέατα

Από την πλατεία, οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να θαυμάσουν το «Μουράτ» – ένα φρούριο του 15ου αιώνα. Πήρε το όνομα του από τον Ιωακείμ Μουράτ, συγγενή του Ναπολέοντα Βοναπάρτη και για λίγο βασιλιά της Νάπολης, και οι τουρίστες μπορούν να το επισκεφθούν με μόλις 2,80 ευρώ.

Οι παραθεριστές που θέλουν να απολαύσουν τη θέα προς τις ακτές του Τυρρηνικού πελάγους θα πρέπει να κατευθυνθούν σε ένα σημείο που ονομάζεται Spuntini.

Εκτός από τη θέα στα κρυστάλλινα γαλάζια νερά, υπάρχει επίσης ένα γλυπτό που ονομάζεται Il collezionista di venti (ο συλλέκτης των ανέμων).

Πέρα από τα ιστορικά αξιοθέατα, υπάρχει η παραλία Pizzo, μια μεγάλη αμμώδης παραλία με καταγάλανα νερά.

*Με πληροφορίες από: The Sun

Only in

Σε ποιες χώρες της ΕΕ ζητούν άσυλο πολίτες από 20 αυταρχικές ή εμπόλεμες χώρες;

Η Υπηρεσία Ασύλου της ΕΕ (EUAA) κατέταξε τα αιτήματα παροχής ασύλου από 20 χώρες καταγωγής στις χώρες που επιδιώκουν να πάνε και τις προσφυγικές τάσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024