Οι περισσότεροι πίστευαν πως από τις 12 Σεπτεμβρίου του 2003, τη μέρα δηλαδή που ο Τζόνι Κας «έφυγε» από τη ζωή, η μουσική κληρονομιά του συνεχιζόταν μέσω των παιδιών του (της Ροζάν, της Σίντι και του Τζον) και του εγγονού του Τόμας Γκάμπριελ. Ωστόσο, υπήρχε και άλλος ένας Κας που συνέχιζε απτόητος το έργο του στην κάντρι μουσική σκηνή: ο Τόμι Κας. Τουλάχιστον μέχρι πριν από λίγες ημέρες, καθώς έφυγε την Παρασκευή 13/9 σε ηλικία 84 ετών.

Ο μικρός αδερφός του Τζόνι Κας δεν κατάφερε να φτάσει ποτέ την επιτυχία του αδερφού του, ωστόσο από το 1968, όταν και μπήκε στη μουσική βιομηχανία και για τα επόμενα 40 χρόνια, ήταν ένας πιστός εργάτης της κάντρι σκηνής.

Γεννημένος στις 5 Απριλίου του 1940 στο Μισισίπι ήταν ο μικρότερος από τα επτά αδέλφια της οικογένειας Κας. Οι φήμες λένε ότι για πρώτη φορά έπιασε κιθάρα στα χέρια του όταν ήταν 16 ετών, βλέποντας τον αδερφό του Τζόνι σε μια συναυλία. Τελειώνοντας το σχολείο κατατάχθηκε στο στρατό των ΗΠΑ και ήταν DJ του ραδιοφωνικού σταθμού για δύο χρόνια.

Μετά το τέλος της θητείας του δούλεψε ως μουσικός στην μπάντα του Hank Williams Jr. και κάπως έτσι κατάφερε να κερδίσει το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο. Από το 1968 που κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ «Here’s Tommy Cash» έως το 2008, όταν βγήκε στα δισκοπωλεία η τελευταία του δουλειά «Fade to Black: Memories of Johnny», ο Τόμι Κας θα καταφέρει να γράψει μερικές επιτυχίες – ανάμεσά τους τα «The Sounds of Goodbye», «Six White Horses», «One Song Away» και «Rise and Shine».

Και παρά το γεγονός ότι δεν θα έφτανε ποτέ τη φήμη του Τζόνι Κας, θα γινόταν μια από τις πιο αγαπητές φιγούρες της κάντρι μουσικής. «Ήταν ένας υπέροχος φίλος και πάνω από όλα ένα αγαπητό μέλος της κοινότητάς μας και της κάντρι μουσικής σκηνής» δήλωσε ο Μπιλ Μίλερ, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το Johnny Cash Museum στο Νάσβιλ και έκανε γνωστή την απώλειά του.