Η μετατροπή του χώρου σας σε έξυπνο σπίτι είναι κάτι περισσότερο από μια απλή αναβάθμιση. Αξιοποιώντας τις βελτιώσεις στις τεχνολογίες δικτύωσης και τις καινοτομίες τόσο στις συνδεδεμένες συσκευές όσο και στην αναγνώριση φωνής, είναι πλέον δυνατό να μεταφέρετε πολλές πτυχές του σπιτιού σας στο διαδίκτυο – φωτισμό, θέρμανση, θυροτηλεοράσεις, συστήματα ψυχαγωγίας και άλλα. Τα φώτα που κάποτε έπρεπε να ανάβουν και να σβήνουν στον διακόπτη μπορούν τώρα να ρυθμιστούν από τον ήχο της φωνής σας.

Και οι θερμοστάτες που έπρεπε να ρυθμιστούν με το χέρι μπορούν πλέον να ελέγχονται από απόσταση από το smartphone σας.

Είτε είστε λάτρης της τεχνολογίας είτε απλώς θέλετε να κάνετε την καθημερινή ζωή σας λίγο πιο εύκολη, ένα έξυπνο σπίτι μπορεί να είναι το ιδανικό για εσάς.

Για να μεταμορφώσετε το σπίτι σας σε «έξυπνο» θα χρειαστείτε καταρχάς ένα smart hub.

Το Smart Hub είναι μία συσκευή, η οποία εξασφαλίζει την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση όλων των διαφορετικών έξυπνων συσκευών του σπιτιού, με το smartphone ή τον υπολογιστή σας.

Με ένα smart hub ρυθμίζετε τον φωτισμό με βάση την ώρα, την διάθεση αλλά και τις εξωτερικές συνθήκες.

Λαμβάνετε ειδοποιήσεις, μέσω ειδικών αισθητηρίων για έκτακτες καταστάσεις, όπως είναι για παράδειγμα μια διαρροή στο κλιμακοστάσιο, καπνός στην κουζίνα, ακόμη και μία ίσως «ύποπτη» κίνηση στην αυλή, όταν απουσιάζετε από το σπίτι.

Μετατρέπετε τις συμβατικές συσκευές σε έξυπνες, μέσω ειδικών ενδιάμεσων συσκευών, όπως ένα θερμοσίφωνο του οποίου την λειτουργία θα μπορείτε να ρυθμίζετε από το κινητό σας.

Ελέγχετε αν είναι κλειστές οι πόρτες, έχετε κλείσει την κουζίνα, τελείωσε το πλυντήριο και πολλά ακόμα.

Έξυπνες πρίζες

Η έξυπνη πρίζα έχει διακόπτη, με τον οποίο μπορείτε να ενεργοποιείτε τη συσκευή που είναι συνδεδεμένη. Είναι ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος να κάνετε τις απλές οικιακές συσκευές σας smart!

Μία έξυπνη πρίζα μπορεί να μετατρέψει ακόμα και μία απλή ηλεκτρική συσκευή σε “έξυπνη” δίνοντας μας μεγαλύτερο έλεγχο και προσαρμόσιμες επιλογές απλά συνδέοντας την συσκευή σε αυτή.

Φωτιστικά, το σίδερο, ακόμα και η καφετιέρα χρήζουν αναβάθμιση από απλές συσκευές σε έξυπνες, συνδέοντάς την τροφοδοσία ρεύματος σε μία έξυπνη πρίζα.

Με της έξυπνες πρίζες μπορείτε να περιορίσετε και να αποτρέψετε την περιττή κατανάλωση ενέργειας από συσκευές ενώ είναι κλειστές-απενεργοποιημένες.

Ασύρματος Φορτιστής

Ξεχάστε τα καλώδια. Με έναν ασύρματο φορτιστή μπορείτε απλά να ακουμπάτε το κινητό σας και το φορτίζετε στο τραπέζι ή στο γραφείο σας.

Η ασύρματη φόρτιση βασίζεται στη μεταφορά ενέργειας, μέσω ηλεκτρομαγνητικής επαγωγής, ανάμεσα στον (ασύρματο) φορτιστή και στον δέκτη του κινητού, ο οποίος βρίσκεται στο πίσω μέρος του.

Με τον ασύρματο φορτιστή μπορείτε εκτός από το Smartphone σας να φορτίσετε το smartwatch σου ή τα Buds ακουστικά σας.

Εξυπνες συσκευές

Συνδυάστε το καθάρισμα και το μαγείρεμα με μια έξυπνη συσκευή.

Μια φριτέζα αέρος αλλά και μια σκούπα ρομπότ μπορούν να κάνουν τις δουλειές για σας ενώ εσείς επιστρέφετε από την εργασία, το γυμναστήριο ή τη βόλτα σας.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλά να τις ενεργοποιήσετε από το smartphone και αυτές θα κάνουν όλες τις δουλειές για σας.

Κατά την αγορά σας επιλέξτε μια έξυπνη φριτέζα. Απλώς προσθέστε το φαγητό σας στο καλάθι, επιλέξτε μια λειτουργία μαγειρέματος και ρυθμίστε τον χρονοδιακόπτη.

Η φριτέζα θα κάνει τα υπόλοιπα. Οι περισσότερες φριτέζες διαθέτουν επίσης λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης για επιπλέον ασφάλεια.

Μία από τις πιο σύγχρονες επιλογές είναι οι σκούπες ρομπότ που πρακτικά σας απελευθερώνουν, αφού κάνουν όλη την δουλειά του σκουπίσματος για εσάς.

Όχι μόνο θα ξοδεύετε λιγότερο χρόνο, αλλά θα έχετε ανά πάσα στιγμή καθαρούς χώρους την σωματική καταπόνηση.

Μην ξεχνάτε ότι οι περισσότερες από αυτές έρχονται εξοπλισμένες και με λειτουργία σφουγγαρίσματος.

Είναι σχεδιασμένες να λειτουργούν αυτόματα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν σπαταλάτε καθόλου χρόνο για να σκουπίσετε τους χώρους σας. Μπορείτε να την ρυθμίσετε να σκουπίσει όποια ώρα της ημέρας θέλετε, αφήνοντάς την να ολοκληρώσει την δουλειά της όσο εσείς θα χαλαρώνετε ή θα κάνετε οτιδήποτε άλλο σας απασχολεί.

Είναι σχεδιασμένες να λειτουργούν αυτόματα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν σπαταλάτε καθόλου χρόνο για να σκουπίσετε τους χώρους σας. Μπορείτε να την ρυθμίσετε να σκουπίσει όποια ώρα της ημέρας θέλετε, αφήνοντάς την να ολοκληρώσει ην δουλειά της όσο εσείς θα χαλαρώνετε ή θα κάνετε οτιδήποτε άλλο σας απασχολεί.

Αν και εσείς θέλετε να μετατρέψετε το σπίτι σας σε «έξυπνο» το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε στο SHOPFLIX.gr.

Εκεί θα βρείτε τα πάντα σε απεριόριστη ποικιλία και συμφέρουσες τιμές. Κάντε τις αγορές σας και όλα σας τα προϊόντα θα φτάσουν άμεσα και στην ώρα τους σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.